Hány alkalom után leszek kávébarna?

Hány alkalom után leszek kávébarna?

2019-09-18

Nagyon sokan teszik fel ezt a kérdést mikor betérnek szolizni a kedvenc szolárium stúdiójukba.

Nos teljesen érthető, ha Te fehérebb bőrtípusú vagy, akkor szeretnél egy szép alapszínt megszerezni magadnak és persze leginkább az a része foglalkoztat, hogy mikor lesz ennek eredménye. Sajnos rossz hírrel kell szolgáljak, mert erre nem tudok egy egyértelmű választ adni! Az emberek nem csak személyiségben különböznek egymástól, hanem bőrtípusban is. Lehet, hogy amíg az egyik embernek elég 2 alkalom és máris elérte a vágyott barnaságot, addig a más már több hete jár, de még nem igazán barnult le. Miért vagyunk mások? Hogyan is működik ez a barnulás pontosan?

Mutasd a bőröd és megmondom

Akinek nagyon világos, esetleg szeplős a bőre, annak nagyon óvatosan kell kezdenie a szoláriumozást. Eleinte heti 1-2 alkalommal, körülbelül 7-8 percre érdemes bemennie. Ennek sokan nem szoktak örülni, mert világos, hogy ez nem fog hamar jól látható barnaságot adni, de a biztonság az első, és az bizony megköveteli a fokozatosságot. Hogy a biztonság érdekében mennyire kell óvatosan kezdeni, az ugyanakkor függ a bőr színétől. Ha egyébként is kissé sötétebb árnyalatú a bőröd, ennyire nem kell lassan kezdened. Hogy neked pontosan milyen ritmus ajánlott, azt kérdezd meg a szoláriumban – az a biztos, ha hozzáértők adnak tanácsot a mennyiséggel és a gyakorisággal kapcsolatban. A legjobb, ha kitöltesz egy kérdőívet a SzolirendKalkulátorral, ami megadja, hogy milyen gyakorisággal, alkalmanként hány percig ajánlott szoliznod a bőrtípusod alapján. Így az is rögtön kiderülhet, ha az I. bőrtípusba tartozol, sajnos nem ajánlott szoláriumoznod vagy napoznod.

Milyen szolárium csővel barnulsz?

A piacon megtalálható szolárium csövek más és más hatásfokkal barnítanak. Abszolút nem helytálló az a gondola, hogy ha csőcsere van, akkor biztos, hogy le is barnulok egyből. Ennél azért jobban utána kell járni a dolgoknak. A mélybarnító és a gyorsbarnító kifejezéseket a rendszeresen szolizók már ismerik, de érdemes jobban utána nézni egy-két szolárium cső márkának, hiszen ruhát sem úgy veszek, hogy csak vakon leemelem a polcról. Előbb meg kell nézni, hogy a bőrtípusunknak melyik szolárium cső ajánlott és utána ki kell próbálni, hogy az ajánlott szolizási időre hogyan reagál a bőrünk. A szolárium csövekről bővebb információt itt találsz! Nézz utána picit jobban, tapasztald meg és élvezd a kávébarnaságod!


Bejegyzéseink

2021-05-17

Tedd hatékonyabbá a szolizást és használj krémet Te is!!

2021-04-19

Solar Cabin One

2021-04-17

BROWN SUGAR COVERED STRAWBERRIES

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!