Mi az a napgomba?

Mi az a napgomba?

2019-10-20

Lehet, hogy te is tapasztaltad már azokat a bizonyos fehér foltokat a testeden?

Ha igen, akkor itt az idő, hogy lerántsuk a leplet egy igen elterjedt tévhitről, amit napgombának, vagy sok esetben szoligombának hívnak és sokan úgy vélik, hogy a szoláriumban lehet elkapni!

Tényleg nem a Nap okozza?

Mikor megjelennek ezek a fehér foltok az ember testén, akkor sokan egyből azt hiszik, hogy a napozás vagy éppen a szolizás miatt jött ki, pedig errő szó sincs. Ez egy gyakori probléma, ami legtöbbször a fiatalokat érinti, akik aktívan sportolnak vagy megizzadnak. Ez a gombafajta bármennyire is furcsán hangzik, de a hajas fejbőrön él és onnan hullik rá a hátra, az általa okozott halványbarnás foltok - amelyek a napbarnított bőrön fehérnek tűnnek - emiatt jelennek meg leggyakrabban a háton és a felkarokon vagy sok esetben a hason. A szolárium a tüneteket jobban láthatóvá teszi, lévén a nem barnuló foltok a sötétebbé váló bőrön feltűnőbbek lesznek. A kialakulás esélyét az növeli, ha valaki megizzad, nagy melegben sportol, ruházatát pedig nem cseréli le, edzés után nem zuhanyzik le. Ilyenkor a bőr bepállik, ami könnyíti a mikroflóra egyensúlyának felborulását.

Mit lehet tenni?

Elsőkörben keress fel egy bőrgyógyász szakorvost, aki pontos diagnózist állít fel! Szoláriumozás és edzés után pedig mindenképpen érdemes lezuhanyozni, így elkerülve az izzadás okozta problémákat. Amiatt ne aggódj, hogy szolizás után zuhanyzol, hiszen erről a tévhitről egy korábbi bejegyzésünkben már leírtuk, hogy amennyiben nem késletett bronzosítós krémmel szoliztál, úgy nyugodtan zuhanyozhatsz szoláriumozás után! Fontos, hogy amennyiben észrevettél ilyen fehér foltokat magadon, amik nem akarnak elmúlni, akkor ne ess egyből kétségbe, hiszen egy gyakori problémáról van szó, ami könnyen orvosolható és ahogy látod nem a szoli a bűnös.


Bejegyzéseink

2021-05-17

Tedd hatékonyabbá a szolizást és használj krémet Te is!!

2021-04-19

Solar Cabin One

2021-04-17

BROWN SUGAR COVERED STRAWBERRIES

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!