Nyáron szolizni? Naná!

Nyáron szolizni? Naná!

2019-06-20

Beköszöntött a kánikula, tikkasztó hőség van és Te azon gondolkozol, hogy vajon szoliba menj inkább, vagy napozni.

Ebben a nagy melegben óhatatlanul is a vízpart mellé kívánkozunk inkább, de ha felelőtlenek vagyunk, akkor könnyen meg is éghetünk a Napon és annak bizony lehetnek következményei. Azt már te is biztosan hallottad, hogy a déli napsugarak nagyon veszélyesek, ezért akkor ne is menj Napra, de minden körülmény esetén el kell kerülni a leégés veszélyét! Ha itt a nyár és beszerveztél már egy rakat nyári programot, ahol ezer százalék, hogy a fürdőruhád is előkerül, akkor ezekre az alkalmakra érdemes rákészülni.


Szolizz a nyaralásod előtt

Ha tudod, hogy mikor mész nyaralni, akkor már előtte célszerű a bőrödet is felkészíteni a nyári napozásra. A szolizás ebben segít neked, hiszen ha már megszereztél egy alapszínt, akkor nehezebben pirul meg a bőröd a Napon. Látogasd meg a szolárium stúdiót 4-5 alkalommal a tervezett üdülés előtt és kerüld el a leégést. A szoláriumozásnak az a fantasztikus előnye, hogy pontosan tudod, hogy egységi idő alatt mekkora UV dózis éri a bőrödet, míg a napozás során ezt nem tudjuk. Fokozatosan építsd fel a szoláriumozási idő mennyiségedet és válassz kifejezetten EU-s mélybarnító szolárium csöveket a barnulás során.

Hidratálás kívül-belül

A nyári napokon még inkább fordíts kellő figyelmet a hidratálásra. Igyál sok-sok folyadékot, lehetőleg vizet és ápold a bőrödet mélyhidratáló krémmel. Ma már léteznek olyan kozmetikumok, amik kifejezetten barnaság megőrző hatóanyagokkal vannak ellátva, így mindenképpen azokat válaszd.

Szoliban és a Napon is használj krémet

Na persze, nem ugyanazt! Szolizás során mindig használj speciális kozmetikumot, mert így sokkal hamarabb szerezheted meg a barnaságot. A Napra pedig csak megfelelő fényvédő használatával menj ki. Válassz nagyobb faktorszámú naptejet (de a nagyobb faktorszám csak a védelem idejét mutatja), mert a napsugarai nagyon erősen sütnek és annak ellenére, hogy bekented magad, akár le is éghetsz. Ha egy egész napot strandolsz, akkor mindenképpen figyelj arra, hogy többször is bekend a bőrödet. Ha pedig vége a nyaralásnak, akkor a fürdőruhád nyomait tudod, hogy hol lehet eltüntetni: a szoliban!

 


Bejegyzéseink

2021-05-17

Tedd hatékonyabbá a szolizást és használj krémet Te is!!

2021-04-19

Solar Cabin One

2021-04-17

BROWN SUGAR COVERED STRAWBERRIES

Rólunk mondták

Valós emberek, valós vélemények

 

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!