Kérdezd a szakértőt

FÜL

Jó napot Olyan kerdesem lenne hogy kb egy honapja volt fülgyulladasom majd legcsogyulladasom Gyogyszert mar nem szedek de itt ott hasznalok meg cseppet a fulembe Lehet igy menni szolizni? Nem jon vissza a fulfajas? Köszönöm

Holub Beatrix
2023-05-04
Kozmetikus szakoktató

Ha a gyógyszereket legalább 2 hete abbahagytad, és teljesen meggyógyult a füled, akkor lehet már szoláriumozni.

HEGEK

Üdvözlöm! 2.5 hete volt egy nyílt hasi epekő műtétem! Az volna a kérdésem mikortól kezdhetek el járni szoláriumba? Hány hétnek/hónapnak kell eltelnie? Válaszát előre köszönöm!

Holub Beatrix
2023-04-29
Kozmetikus szakoktató

A hegek miatt kb 6 hónapot kell várni. Addig bepigmentálódhat. Ha letakarod, előbb is mehetsz, de 3 hónap teljen el így is.

SZÍVPROBLÉMA

2 éve volt egy nyitott szívműtétem. Műbillentyűt kaptam. Szabad 1-2 alkalmat szoláriumoznom? Köszönöm

Holub Beatrix
2023-04-27
Kozmetikus szakoktató

. Ezt a szakorvostól kell megkérdezned. A szolárium vérbőség, anyagcsere fokozó, sok keringési-,és szívprobléma esetén ellenjavallt.

Rosszindulatú daganat

Üdvözlöm. Rosszindulatu hugyholyag daganatom volt.Jelenleg kezelést nem igényel, mert felszines volt. 3 honao mulva kontroll.. A szoláriumot lehet használni, vagy nem javasolt. Köszönöm a válaszát előre is.

Holub Beatrix
2023-01-28
Kozmetikus szakoktató

Rosszindulatú daganat fennállása esetén és azt követően tilos a szolárium.

fennállása esetén és azt követően tilos a szolárium.

fibroadenoma

Üdvözlöm. 2 éve van egy fibroadenomam, rendszeresen elleőriztetem, nem változik a mérete, 1 hónapja elkezdtem szoláriumba járni, de csak mértékkel, árthatok ezzel? Köszönöm!

Holub Beatrix
2022-06-29
Kozmetikus szakoktató

Igen, járhat, de továbbra is jàrjon ellenőrzésre!

ezüst kolloid és a szoli

Kedves Szakértő! Az lenne a kérdésem,hogy meg vagyok fázva,de nincs lázam és ezüst kolloidot fogyasztok ami nem antibiotikum természetes emellett a fogyasztása mellett szabad szolizni?

Holub Beatrix
2022-06-25
Kozmetikus szakoktató

Igen, szabad szolizni.

megégtem

Az lenne a kérdésem hogy a vállam megéget a naptól és felholyagosoddott sárga színű löty jön ki belőle mit tudok tenni vele hogy hamar elmuljon? Válaszát előre is köszönöm. További szép napot.

Holub Beatrix
2022-06-22
Kozmetikus szakoktató

Fenistil gél vagy aloe vera gél gyorsítja a regenerálódási folyamatot

Nagyon lassan barnulok és nem tudom miért!?

Üdvözlöm! Ma délután szoliban voltam, de viszont tegnap este fürdés után bekentem magam testápolóval és ma úgy feküdtem be a gépbe. Ez gondot fog okozni Pl allergia, bőrviszketés, stb? A másik kérdésem az lenne, hogy hiába járok szoliba heti 3szor már vagy 3 hónapja a színem nehezen alakul. Nagyon lassan barnulok és nem tudom miért!? Válaszát köszönöm!

Holub Beatrix
2022-06-20
Kozmetikus szakoktató

Nem gond a testápoló használata. Emelni kell valószínű a dózist, menj több percet vagy erősebb csővel rendelkező szoliba!

viszkető pöttyök

Üdvözlöm! Pár éve vettem észre, hogy az alkaromon napfény ( és napvédő krém ) hatására Elsősorban meg kell nézni, hogy az alkalmazott gyógyszerek okozhatnak e fényérzékenységet. Ha igen, a szoláriumot és a napot is kerülni kell, és használni kell továbbra is az 50-es fényvédőt, ha UV éri a bőrt. Amennyiben a gyógyszereknek nincs fényérzékenyítő hatása, a szoláriumba járás fokozatosan és mértékletesen segíti a bőrt az UV fényhez való hozzászokásban. jelennek meg nyáron. Vettem Ultra napvédő, ultra rezisztens, nagyon drága krémet. (La R-P Athelios +50) Az első kenés után már a kocsiban -napsütéses napon- eltöltött fél óra után viszketni kezdtem. Vérnyomás csökkentőt és pajzsmirigy gyógyszert szedek - ez utóbbit évtizedek óta. Szeretném megkérdezni, hogy mit csináljak ,esetleg a szolárium segíthet-e a gondomon? Köszönöm! Gy.

Holub Beatrix
2022-06-19
Kozmetikus szakoktató

Elsősorban meg kell nézni, hogy az alkalmazott gyógyszerek okozhatnak e fényérzékenységet. Ha igen, a szoláriumot és a napot is kerülni kell, és használni kell továbbra is az 50-es fényvédőt, ha UV éri a bőrt. Amennyiben a gyógyszereknek nincs fényérzékenyítő hatása, a szoláriumba járás fokozatosan és mértékletesen segíti a bőrt az UV fényhez való hozzászokásban.

tályog műtét

Üdvözlöm, 3 hete volt egy tályogműtétem, a heg az allkapcsom alatt van. Külsőleg a heg már bezárult, belsőleg, a szoveteknél még tart a gyógyulás. Kérdésem az lenne, hogy ha letakarom a heget, vagy akar az egész arcom/nyakam, úgy lehet szoláriumba (vagy napozni) menni? Köszönöm

Mató Erzsébet
2022-06-17
Tanning szakértő

Igen, lehet ha letakarod

Most kezdtem el szolizni

Jó napot! Most kezdtem el szolizni, először 6 percet voltam, majd három napra rá 7 percet álló szólóban, de mindkét alkalom után borzasztóan viszket főleg a karom, a fülem, de van hogy a combom is, most még a homlokom is. Második alkalom előtt használtam krémet is, valamint testápolózok de nem nagyon segít rajta. Az lenne a kérdésem, hogy mitől van ez, és mit tehetek hogy jobb legyen? Lehet hogy elsőnek csak 3 perc kellett volna? Korábban is mindig 6 perccel kezdtem, de sosem volt ilyen baj.

Holub Beatrix
2022-06-15
Kozmetikus szakoktató

Valószínű érzékenyebb most a bőröd. Ezt a tünetet is a túl sok UV okozza. Vedd lejjebb a dózist! Szép fokozatosan emelve, hozzá fog szokni a bőröd! Használj előtte szolikrémet, utána napozás utáni testápolót

heg

Üdv Több mint fél éve volt műtétem elég hosszan felvágták hasam és volt lágyek sérv műtétem is Kérdezném hogy lehet e szolárium a hegek miatt ??

Holub Beatrix
2022-06-14
Kozmetikus szakoktató

Ha a heg már kivilágosodott, nem rózsaszín, hanem már bőrszínű, akkor már igen. Ha még rózsaszín, akkor takard le!

Szoli után barna vagyok de másnapra kifakulok.

Már egy éve rendszeresen szolizok, heti 2 alkalom , mára már 14 perc/alkalom. Ergoline szoláriumba járok, és általában a legerősebb gépbe. A bőröm alapjáraton nagyon fehér, most már van egy alap szinem de egyáltalán nem mondanám magamat barnának és nem is érek el már barnább színt. Szoli után barna vagyok de másnapra kifakulok. Ennek mi lehet az oka és hogy lehetnék barnább? (400x szolikrémet használok)

Holub Beatrix
2022-06-14
Kozmetikus szakoktató

A leírásod alapján én mérsékelném a szoláriumba járást. Nem egészséges egy fehér bőrűnek minden héten 2x 14 percre menni. Hagyj ki heteket, esetleg hónapokat. Ne akarj nagyon barna lenni! Hosszú távon a bőr az UV fénytől megráncosodik. Az UV fény  kis mértékben nagyon jó, de ha túlzásba viszik, nem tesz jót!

Fibroadenoma

Üdvözlöm.

         Igen.

ám van kb 2 éve. Használhatom így a szoláriumot? Nagyon köszönöm!

Holub Beatrix
2022-06-07
Kozmetikus szakoktató

       Igen.

csalánkiütés

Jó napot! Megszeretném kérdezni hogy enyhe csallán kiütéssel mehetek szoliba? Nem a szoláriumtól van mert egy éve nem voltam már, valami étel miatt lehet, most diétázok hogy elmúljon. Szólárium okozhat problémát? Előre is köszönöm a válaszát!

Holub Beatrix
2022-06-01
Kozmetikus szakoktató

     Nem javasolt. Begyulladhat a bőr, felerősíti a tüneteket.

csalánkiütés

Jó napot kívánok! Enyhe csallán kiütésekkel lehet szoláriumba menni?

Holub Beatrix
2022-06-01
Kozmetikus szakoktató

Nem javasolt. Begyulladhat a bőr, felerősíti a tüneteket.

csalánkiütés

Jó napot kívánok! Egy hete kijönnek rajtam csallan kiütések, de el is múlnak néha, aztán megint kijön. Nem tudom mitől lehet, viszket is. És meg szeretném kérdezni hogy ezekkel lehet szoláriumba menni?

Holub Beatrix
2022-06-01
Kozmetikus szakoktató

Nem javasolt. Begyulladhat a bőr, felerősíti a tüneteket. Keressen fel bőrgyógyászt az ok felderítésére és kezelésére!

Barna csík jelent meg az orrom alatt

Azt szeretném kérdezni,hogy voltam szoliba ès egy barna csík jelent meg az orrom alatt úgy néz ki mint ha bajszom lenne nagyon zavar mit lehet vele tenni.Meg voltam fazval ès sérült lehetett a bőröm nagyon csúnya.

Holub Beatrix
2022-05-27
Kozmetikus szakoktató

 Valószínű, hogy a hámhiány miatt leégett a bőr és bepigmentálódott. Keress fel szakembert, kozmetikust, aki hámlasztással, csiszolással, fehérítő kozmetikumokkal halványítani tudja! Otthon használj a területre arcradírt, vagy lézerklinikákon foglalkoznak pigmentfoltok halványításával.

seb

Jó napot kívánik Már lassan 1 hete felrepedt az álam és azt szeretném kérdezni hogy be mehetek e úgy a zuhanyzóba hogy hogy vizes lessz,tehát úgy lessz valami baja?

Holub Beatrix
2022-05-26
Kozmetikus szakoktató

Nyilván ez a mélységtől a függ, de 1 hétig jobb ha vizes áztatás nem éri

mellbimbó fájdalom

Jó napot Doktornő! A kérdésem az lenne, hogy szolárium után fájhat a mellbimbó? Kb 2-3 hete járok, azóta jelentkezik nálam a mellbimbó fájdalom.

Holub Beatrix
2022-05-26
Kozmetikus szakoktató

  Igen, előfordulhat. Vékonyabb a bőr, könnyebben leég. Takard le szolizás közben!

Véraláfutást nem okoz szolárium

Jonapot! Nekem egy olyan kerdesem lenne hogy veralafutas elofordulhat-e a testen a szolarium utan? Mert tegnap elott voltam szoliba es eddig nem volt semmi baj tegnap viszont veralafutasos lett a csipom az oldalam mind ket oldalon es a kezem

Holub Beatrix
2022-05-26
Kozmetikus szakoktató

Véraláfutást nem okoz szolárium

szúnyogcsípés

Jó napot! Azt szeretném kérdezni hogy bemehetek-e úgy szoláriumba hogy van egy pár szúnyogcsípés rajtam és a helyei is ott van friss szúnyogcsípéssel belehet e menni? Szolárium el halványítja ezeket a helyeket ?

Holub Beatrix
2022-05-16
Kozmetikus szakoktató

Nem ajánlott, mert még jobban begyulladhat vagy bepigmentálódhat. Kezeld Fenistil géllel!

Szolárium és hólyag

Jó napot! 2-3 éve szolizok,eddig soha semmi probléma nem volt. Egy hete 8 percet szoliztam,ez alatt az idő alatt a mellkasomon kicsi hólyag/pattanás szerű kiütések jöttek ki. Azóta se múlt el, de nem fáj , nem viszket. Antibiotikum szedését előtte 3 nappal hagytam abba. Az lehetett a probléma? Mit használjak a kiütésekre? Válaszát előre is köszönöm.

Holub Beatrix
2022-05-08
Kozmetikus szakoktató

A “hólyag” elég tág fogalom. Okozhatja leégés, bőrgyulladás, bőrgyógyászati fertőzés is. Nem biztos, hogy a szolitól. Keressen fel bőrgyógyászt a pontos diagnózis miatt!

vízhólyag

Jó napot kívánok! 2 napja voltam szóliban,és hátul vizhólyag lett Mit tegyek?

Holub Beatrix
2022-05-08
Kozmetikus szakoktató

A pontos diagnózis miatt keress fel bőrgyógyászt!

tüdőszűres

Jó napot kívánok!!! Meg szeretném kérdezni hogy tüdőszűres után közvetlen lehet szolárium a menni?? Köszönöm válaszát!!

Mató Erzsébet
2022-05-08
Tanning szakértő

Hivatalos tanulmány nincs erről, de 2-3 napot hagyj ki a kettő között!

csalánkiütések

Kedves Doktornő! Azt szeretném megkérdezni, hogy a szolárium segíthet a csalánkiütések ellen? Évek óta ezzel küzdök és eddig sajnos nem sikerült el tüntetni. Hullámzóan hol vissza jön hol eltünik. Előre is köszönöm szépen a választ.

Holub Beatrix
2022-05-07
Kozmetikus szakoktató

Sajnos, nem segít. Keress fel bőrgyógyászt a pontos diagnózis felállításához!

Daganatos betegségek után szolizni

Üdvözlöm! 2 éve melldaganat miatt sugárkezelésem volt. Mehetek-e ennyi idő után szoliba? Köszönöm

Mató Erzsébet
2021-05-11
Tanning szakértő

Daganatos betegségek esetén vagy utána nem javallt a szolárium.

A sclerosis multiplex és a szolizás

Jó napot kívánok! Goldmann Mónika vagyok,, 51 éves. Fiatalom (25 éves korom körül) sokszor szoláriumoztam. Nagyon szerettem. 30 éves koromban beteg lettem. Sclerosis multiplex. A neurológus Doktorúr azt mondta, hogy elejtsem el a szoláriumozást. Azóta, ugye ennek 21 éves, nem szoláriumoztam. Napra sem mehetek, viszont azt nem is kedveltem. Szeretném megkérdezni Öntől, hogy mi a véleménye erről? Ugye a 20 év alatt sokat változott a Világ, a szolárium is. :) Nagyon jó volna végre egy kis barnább színt szereznem, világos bőröm van. Ön szerint mennyire lehetne most megtennem. Hál'Istennek, semmi bajom nincs a betegségben. Várom válaszát. Köszönettel Goldmann Mónika 06/70-521-0737

Mató Erzsébet
2021-05-11
Tanning szakértő

Ezt a szakorvosától kell megkérdezni. Ha teljesen meggyógyult, akkor lehet szoláriumozni.

Csalánkiütés

Jó napot! Olyan kérdésem lenne hogy a szoli okozhat csalánhoz hasonló kiütéseket ?

Mató Erzsébet
2021-05-07
Tanning szakértő

Igen, okozhat. Leggyakrabban a dekoltázs érintett. Használj rá aloe vera gélt, Fenistil gélt!

Anyajegy műtét után szolizni

Lezeres aranyerműtet utan mennyi idő mulva lehet szolizni? Köszönöm a valaszt!

Holub Beatrix
2021-05-01
Kozmetikus szakoktató

1 hónap múlva

Pigment foltok

Kérdésem az lenne, hogy pigment folttal lehet továbbra is szoláriumozni vagy teljesen abba kell hagyni?

Mató Erzsébet
2021-05-01
Tanning szakértő

Érdemes letakarni a pigmentált területet. UV hatásra egyre sötétebb lesz

Szemölcs

Jó napot Szoláriumozás után a bőrömön az arcon és a nyak környékén barna kicsi lapos szemölcs szerű elváltozás jött ki Mi lehet ez?

Mató Erzsébet
2021-04-28
Tanning szakértő

Kérlek, fordulj szakemberhez!

Lézeres kezelés után szolizni

Lézeres szortelenitès utan mehetek szolariumba?

Holub Beatrix
2021-04-28
Kozmetikus szakoktató

Nem lehet. Ráadásul a lézeres szőrtelenítés egy kúra, nem lehet barna bőrön lézerezni. Veszélyessé és hatástalanná válik a kezelés.

Védőoltás után szolizni

Tisztelt Szakértő ! Érdeklődni szeretnék védőoltás után mennyi idő múlva lehet szoláriumozni vagy lehet e oltás után első nap .?

Holub Beatrix
2021-04-27
Kozmetikus szakoktató

Hagyj ki 1 hetet! Aznap semmiképp!

Fehér foltok

Jó napot! 4.-ik alkalommal mentem szoláriumba, ma az erősebbik gépet használtam az állóban 10 percre és pár fehér folt lett az arcomon ami még nem volt sohasem? Mikor fognak eltűnni korulbelul, illetve mit csináljak vele?

Holub Beatrix
2021-04-24
Kozmetikus szakoktató

Ennek sok oka lehet: ekcéma, bőrgomba, amikre más más kezelés a megoldás. Keress fel bőrgyógyászt!

Lejárt krém

Jó napot! Lejárt szolikrémet lehet még alkalmazni?

Holub Beatrix
2021-04-23
Kozmetikus szakoktató

Nem. Az esetleg megromlott összetevők allergiás reakciót válthatnak ki

Pigment foltok

Azt szeretném kérdezni, hogy a szoláriumban sajnos a "friss" hegem bepigmentálódott (1x alkalom volt) ezzel lehet -e valamit kezdeni, hogy kezelhetem? köszönöm

Holub Beatrix
2021-04-21
Kozmetikus szakoktató

Halványító krémekkel, peelingekkel

Bőrproblémák és a szolizás.

Szép Napot! Hosszú kihagyás után elmente szoliba, 15 percre feküdtem be, de elég rendesen megégett a bőröm. Az egész lábam bevizesedett, a térdhajlatomnál és a bokámnál teljesen beduzzadt, az egész lábamban erős feszítést érzek, nem is inkább a bőrpír, hanem a dagadás zavar. Folyamatosan kenem aloe vera-s hűsítő krémmel, amitől a bőrpír 2 nap után elmúlott, de a vizesedés még mindig erőteljes. Érdeklődni szeretnék mi az oka az erős vizesedésnek? Köszönöm szépen előre is.

Holub Beatrix
2021-04-17
Kozmetikus szakoktató

Az ödéma nem normális reakció, sürgősen keress fel orvost! Ki kell zárni a trombózist.

Nem barnulok

Üdvözlöm. Afelöl érdeklödnék,hogy most voltam 6x szoliba 12 perc meg 21 perces és nincs semmi barnulas. Ennek mi lehet az oka.??

Holub Beatrix
2021-04-16
Kozmetikus szakoktató

Erősebb gépbe menj, használj barnulást elősegítő szolikrémet!

Szolizni párnával

Üdvözletem!Tanácsát szeretném kérni,fekvő szoláriumba teljesen vízszintbe nemtudok elfeküdni szédülök.Esetleg egy kisebb méretű kispárnát lehet e használni a fej alá? Köszönöm válaszat!

Makk Gábor
2021-04-14
Tanning szakértő

Lehet jobb megoldás lenne a fekvő gépben barnulni. Elméletben minden stúdióban van speciális szolis párna.

Anyajegy műtét után szolizni

Üdvözlöm! Egy hete távolították el egy anya jegyemet a hasamről. A varrat még benne van, így mehetek szoláriumba? Válaszát köszönöm

Holub Beatrix
2021-04-14
Kozmetikus szakoktató

Nem. 1 hónapot várj, és utána is fél évig ragaszd le ragtapasszal, hogy ne pigmentálódjon be a heg!

Mélybarnító és gyorsbarnító

Szép napot! Mi különbség a mélybarnító és gyorsbarnító szolárium között?

Makk Gábor
2021-04-12
Tanning szakértő

A szolárium gép, a bele szerelt csövektől lesz mély-, illetve gyorsbarnító.

A mélybarnítás, kíméletesebb barnítást takar, kisebb az esélye a megégésnek (természetesen, ha a bőrünknek megfelelő idő mennyiséget választjuk) és tartósabbá is tehető a barnulás.

A gyorsbarnító gépeknél óvatosan és igen körültekintően kell megválasztani a megfelelő barnulási időt a bőrpír elkerülése érdekében.

Mindenféle képen a mélybarnító gépet javaslom, mert szebb, mélyebb és tartósabb barna bőrszín érhető el vele.

A megfelelő barnítási idő és alkalom kiválasztásához segítségedre lehet a szolirend kalkulátorunk, amit az alábbi linkre kattintva találsz:

https://www.szoliakademia.hu/szolirend-kalkulator

fürdés után szolizni

Szép napot.Azt szeretném kérdezni hogy szolizás után mennyi idővel lehet fürdeni,tusolni vagy az nem befolyásolja a hatást.

Holub Beatrix
2021-04-11
Kozmetikus szakoktató

 Nem befolyásolja a barnulási folyamatot, mert az a bőr mélyebb rétegében megy végbe.

égési sérülés

Jónapot! Van 3 kisebb égési sérülés a kézfejemen 2. Foku már 2 hete és elmentem szolizni 2 hét után elsőnek 7 percre rá 2 napra 8ra és besárgult ott a bőröm. Mi a teendő?

Holub Beatrix
2021-04-09
Kozmetikus szakoktató

Sajnos égési sérülés az UV fény hatására bepigmentálódik. Ez sajnos hosszú távon fennmarad, évekig, akár örökre. Idő után halványodhat. Most Bepantennel kenegesd, amíg nem regenerálódik!Regenerálódás után lehet majd halványítani peelinggel. Legközelebb, ha szolizol, takard le! Nyáron használj rá 50-es fényvédőt!

Anyajegy műtét után szolizni

Jó napot! Anyajegy műtétem volt, kimetszéssel távolítottak el a mellkasomról 2 db anyajegyet január 20-án. A hegek még mindig nem fehéredtek ki, pirosak. Lehet ezekkel már szolizni?

Mató Erzsébet
2021-04-06
Tanning szakértő

Ha pirosak akkor még nem. Várj addig, amíg bőrszínű nem lesz, ez kb fél év. De ha leragasztod, letakarod, akkor elmehetsz szoliba.

Fehér foltok

Jó napot ! Az lenne a kérdésem, hogy a szoli miatt fehér folt keletkezett a homlokomon ami olyan mint a napgomba de már kezeltem de mégis ott maradt a fehér folt ha barnulok. Mit lehet ezzel tenni illetve bőrrákot nem kaphatok?

Mató Erzsébet
2021-03-26
Tanning szakértő

Nem kaphatsz bőrrákot, de keress fel bőrgyógyászt, mert akkor nem is biztos, hogy gomba! Ekcémás tünetek is hasonlóak, és teljesen más a kezelésük, mint a gombának.Nyilván a pontos diagnózist egy szakember állítja fel!

Gerincműtét után való szolizás.

Szép napot. Február 4 én műtöttek gerincsérvvel. KB 3-4cm a vágásom. De már szépen gyógyul, a varr is lejött már. Szeretném megkérdezni, lehet e már szolizni. Köszönöm szépen a választ.

Mató Erzsébet
2021-03-16
Tanning szakértő

2 hónapot ki kell hagyni, a heget fél évig le kell takarni vagy ragasztani.

Epe műtét után szolizni

Egy hónapja volt laparoszkópos epe műtétem és azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e már szoláriumba menni ha leragasztom a heget?

Mató Erzsébet
2021-03-13
Tanning szakértő

 Igen

Napgomba után szolizni

Üdvözlöm! Minden évbe tavasztól őszig járok szoliba már 3 éve idén tavasszal észre vettem a hátamon fehér fura foltokat (napgomba) szerű körülbelül egy tenyérnyi van a hátamon el keztem kezelni. Mikor mehetek újra szoliba mert még idén nem keztem el??? Előre is köszönöm a válaszát.

Mató Erzsébet
2021-03-10
Tanning szakértő

Ha meggyógyult, akkor már mehetsz.

Császármetszés után szolizni

Üdvözlöm! Császármetszés után mennyivel ajánlott a szolárium a 6 hetes gyermekágyi időn felül ?

Mató Erzsébet
2021-03-09
Tanning szakértő

3 hónapot ajánlott kihagyni, fél évig vagy amíg a heg rózsaszín vagy piros, ajánlott letakarni vagy leragasztani

Gerincsérv mellett szolizni.

Szép napot. Február 4 én volt gerincsérv műtétem. KB 5 cm a vágásom. Szeretném megkérdezni, mikor szolizhatok?

Mató Erzsébet
2021-03-06
Tanning szakértő

2 hónapot ki kell hagyni, a heget fél évig le kell takarni vagy ragasztani.

Nap gomba

Kedves Beatrix! Hosszú évek óta járok szoláriumba, de most jött ki rajtam először a napgomba... a hátamon és a mellem környékén kisebb nagyobb fehér foltok. Mikor felfedeztem a foltjaimat, még egyszer elmentem szoliba és a nyakamon utána kijött 2 helyen, azóta nem mentem (3 hete). 5 hete nizoral sampont használok és bőrgomba elleni krémet használok a foltokra (terbisil, Lomexin 2%). Március 1-én sikerült eljutnom bőrgyógyászhoz, a doktornő mondta, hogy folytassam ezt az eljárást, mert látszik, hogy a gombák nem gyógyultak be (pedig én azt hittem), és felírt FLUCONER 150mg kemény kapszulát 2x1. 2 hétig szedem, és doktornő azt javasolta, hogy utána még 2 hétig ne menjek szoliba. Nagyon makacs ez a gomba és félek, hogy a gyógyszeres kezelés után is kifog jönni,ha elmegyek szoláriumba. Azon gondolkodtam, hogy a gyógyszeres kezelés után megint el kéne menjek bőrgyógyászhoz , hogy megvizsgálja a foltjaimat. Ön mit javasolna? Nagyon szépen köszönöm a segítségét és a válaszát!

Mató Erzsébet
2021-03-03
Tanning szakértő

Igen, ha nem múltak el teljesen, és is azt javaslom, hogy menjen vissza a kezelőorvosához.

Viszkető érzés.

Üdv ! Olyan kérdésem lenne hogy szolárium után mindig viszkettek főként este amikor aludnék..használtam pár fajta testápolót de nem segitett.Fém allergiám van pár fajtára nem tudom ezzel lehet - e összekötetésben ? Melyik a legjobb testápoló? Vagy inkább a szolit kellene elfelejteni ? Az arcom pirosas fehér szóval napon inkább pirul, a hajam barna de most festett szőke, kevés szeplőm van.Köszönöm a vàlaszát ha lehet e - mail ben is szeretném kérni .

Mató Erzsébet
2021-02-26
Tanning szakértő

Kisebb dózisban szolizzon, túl sok UV fény éri szoli közben! Csak EU-s csöves szoliban, használjon érzékeny bőrre szolikrémet, és utána zsírosabb testápolót!

A rozácea és a szolárium

Ha enyhén rosaceás az arcbőrőm mehetek szoláriumba vagy végleg mondjak le róla? 20 éves lány vagyok

Mató Erzsébet
2021-02-22
Tanning szakértő

A rozácea állapotát sajnos rontja a meleg és az UV fény az értágító hatása miatt. Ajánlom, hogy takard le az arcod, a tested többi részét érheti UV.

Gerincsérv mellett szolizni.

Szeretném kérdezni,hogy gerincsérvvel, illetve hormon tartalmú spirál mellett lehet e szoláriumozni? nem lobban be jobban a derék fájdalom,és a meleg jó rá?álló vagy inkább fekvőt ajánlana? köszönöm szépen

Mató Erzsébet
2021-02-21
Tanning szakértő

Spirállal lehet szoláriumozni. A gerincsérvet kérdezze meg kezelőrvosától! Azt a fajta szoláriumot válassza, ami kényelmesebb!

láb barnítás

Jó napot kívánok! Érdeklődni szeretnék hogy mit tegyek annak érdekében, hogy a vádlim is lebarnuljon? Már egy éve járok szoláriumba, nem viszem túlzásba, heti egyszer 9 vagy 12 percre fekszem be. Kezd kialakulni a színem, de szeretném ha egységes lenne. Néhányszor használtam barnulást elősegítő krémeket és most jelenleg a karotin kapszulát szedem. Van esetleg valamilyen jól bevált módszer erre a problémára?

Mató Erzsébet
2021-02-20
Tanning szakértő

Van speciálisan a lábra kifejlesztett szolikrém, ami még több önbarnítót tartalmaz.

Heti hány perc ajánlott

Jó napot kívánok! Kérdésem az lenne hogy heti hány perc ajánlott ? Elértem a kívánt barnaságot, viszont nem kezdő szolisnak heti hány perc ajánlott? Választ előre is köszönöm!

Mató Erzsébet
2021-02-01
Tanning szakértő

Túl sok UV éri a bőrt. Nyugtató zselék, aloe vera gél, Fenistil gél használható rá.

Gerincműtét után való szolizás.

Üdvözlöm, 3 hete volt gerincműtétem, 12 cm-es a műtéti heg. Ha leragasztom pl Mepore tapasszal, szolizhatok? Heti 1x10 percet szoktam. Nagyon köszönöm a válaszát.

Holub Beatrix
2021-01-23
Kozmetikus szakoktató

Még nem, mert begyulladhat. Várj 2 hónapot, de utána is ragaszd le még legalább fél évig, amíg a heg bőrszínű nem lesz!

Visszérműtét után szolizni.

Jó napot kívánok! Visszér műtétem volt, sajnos már a sokadik. Most volt első alkalommal, hogy nem kellett varrni, csak bőrösszehúzó tapaszt használt a doktor úr. Kérdésem, hogyha az érintett lábamat letakarom, mehetek szoláriumba? 18-21 percet szoktam bent lenni. Köszönöm

Holub Beatrix
2021-01-23
Kozmetikus szakoktató

Friss visszérműtét esetén tilos! Kérdezd meg a szakorvost, mennyi idő után lehet!

Gyógyszerek hatása a szolizásra.

Üdvözlöm! Azt szeretném kérdezni hogy emozul 40mg tablettát szedek gyomorsavra. Ez alatt az idő alatt lehet szoláriumoznom?

Holub Beatrix
2021-01-21
Kozmetikus szakoktató

Igen, lehet szoláriumozni.

Hipopigmentációval való szolizás.

Üdvözlöm! Hipopigmentációval küzdök az arcomon, illetve hiperpigentációval. Leginkább a fehér foltok zavarnak, orvosok nem tudtak eddig biztató eredménnyel járó információt adni. Szeretnék barna lenni, amint szoláriumozok, azonnal növekedik a kontraszt, jobban látni a fehér foltokat? Van esetleg arra megoldás, hogy barnuljon az arcom a foltokkal együtt? Van mód arra, hogy a fehér foltok helyén újra termelődjön a pigment? ( anno pattanás utáni hegeim voltak, 36 éves koromban tűntek el onnan a pigmentek, sajnos előtte nem használtam fényvédőt sehol. ) Köszönöm a választ!

Holub Beatrix
2021-01-17
Kozmetikus szakoktató

Gyakran a gyulladások után hipo-, vagy hiperpigmentàlt foltok maradnak hátra. A barnább foltokat lehet halványítani különböző eljárásokkal, a fehér foltokat sajnos nem igazán lehet kezelni, mert nincs bennük melanin, így nem is tudjuk stimulálni, hogy termelődjön. Egyedüli megoldás, hogy a normál bőrszínt nem barnítod, hogy ne legyen nagy a kontraszt, vagy alapozót használsz, amely egyenletessé teszi az arcbőrt. 

 

Pattanások a bőrön.

12 év rendszeres szoli után abbahagytam. Pár hónap után aknés pattanások keletkeztek az arcon és háton. Létezik,hogy ebből kifolyólag jöttek a gyulladások?

Holub Beatrix
2021-01-11
Kozmetikus szakoktató

Nem valószínű. Ha nem múlik, keress fel bőrgyógyászt!

Bőrproblémák és a szolizás.

Jónapot, én már vagy 3 éve szilizok, az elején nagyon sokat jártam, volt H naponta 10-15 perceket, de mostanában màr csak kb. 2 hetente 10 percet. Egy ideje nagyon csúnya az arcom, foltos, pattanásos,aknés, heges, és apró barna foltos, a szemem körül ràncos. Miért lehet ez?

Holub Beatrix
2021-01-07
Kozmetikus szakoktató

Ha túlzásba viszed a szolit, sok UV fényt kap a bőröd, akkor sajnos öregszik, ráncosodik, a rá hajlamosaknál pigmentáció alakulhat ki. A pattanásokat, gyulladásokat valószínű, nem a szoli okozza. Más ok lehet a hátterében. Javaslom, hogy mértékletesen szoláriumozz!

Az arcod érdemes letakarni a szolizás alatt, ha szeretnéd, hogy a pigmentációk halványuljanak. Esetleg keress fel kozmetikust, aki helyre tudja hozni a bőröd: halványít, ránctalanít, kezeli az aknékat!

Műtét utáni szolizás.

Üdvözlöm! Bokaműtétem volt egy éve, de a lemez amivel rögzítették a bokáimat bent maradt. Szabad így szolizni?

Holub Beatrix
2021-01-05
Kozmetikus szakoktató

Igen, szabad, ha nem áll fenn gyulladás.

Cefuroximot szedtem, lehet így szolizni?

Üdvözlöm Szombaton es vasarnap Cefuroxim 250 vettem be. Mikor lehet szolariumba menni? Köszönöm valaszat

Holub Beatrix
2021-01-04
Kozmetikus szakoktató

2 hétig nem szabad szoláriumozni.

A szemem körül fehérebb a bőröm.

Üdvözlöm, Rendszeresen járok szoláriumba, de a szemem körül sokkal fehérebb marad a bőröm. Mint amikor napszemüvegben lepirul valaki. Mi lehet ennek az oka? Hogyan tudok ellene tenni? Válaszát előre is köszönöm!

Holub Beatrix
2021-01-03
Kozmetikus szakoktató

Valószínűleg ott kevesebb a melanin, ezért nehezebben barnul. Próbálj meg olyan szolikrémet használni arra a területre, ami kifejezetten arcra készül, és önbarnítót tartalmaz!

Viszkető érzés.

Üdvözlöm. Szerdán voltam szoláriumba 12 percre krémeztem is magam. Ma szombat van de iszonyatosan viszket az egész testemen a bőr, aloe Vera krémmel is mentem már testapoloval és semmi nem használ. Vagy a gép nem volt jó vagy a krém (dr. Kellen sun solar) . Máskor is tapasztaltam ilyet szolariumozas után. Ön szerint mi lehet az oka és mivel tudom csillapítani ? Válaszát előre is köszönöm

Holub Beatrix
2020-12-12
Kozmetikus szakoktató

Túl nagy dózisban szoliztál, amit már nem bír a bőröd! Csökkentsd a percek számát, Eu-s csöves szoliban szolizz! Fokozatosan emeld a percek számát!

Szem körüli kivörösödés.

Jó napot!Pár hónapja egyik szemem körül furcsa kivöröspdés jelent meg hólyagocskákkal,ami nehezen miüúlt el.Nem sikerükt rájönnpm,mi okozta Azóta kisérletezek,de eredmlnytelenül.A legutóbb teljes sminkmegvonás és szoli elhagyás után,szteroidos krémkezells után,két hónapra ismét elmentem 5 perc szoliba vlgre.Két napra rá eljezdett vérvörösre kijönni az elöbb említett égő rücskös bőrpír az egyik szemem körül.Mi okozhatja.Egyértelműen a sziláriun okozta,de miért?Hogyan szolizzak,nekem nagyon sápadt,sárhügás,beteges szinem van,ha nem szolizok.Mit tehetnék?Köszönöm a választ.

Holub Beatrix
2020-12-04
Kozmetikus szakoktató

Valószínű a szem körüli területed nagyon érzékenyen reagál az UV-fényre. Takard le a szemed, arcod, ha csak az a terület érintett!

Műtét után a szolizás.

Üdvözlöm! Szeptember 2-án volt egy gerincstabilizácios műtétem.Most 4 csavar van a gerincemben.Érdeklődnék,hogy ezzel szolizhatok-e már? Köszönöm

Holub Beatrix
2020-11-28
Kozmetikus szakoktató

Ezt a szakorvostól kell megkérdezni. A hegek miatt 6 hónapig nem javallt a szolizás, mert bepigmentálódhat.

Apró fehér pöttyök a testen.

Üdvözlöm. Érdeklődni szeretnék heti egy maximum két alkalommal járok szoliba. De kialakultak a testemen a mellkason és a karomon apró fehér pöttyök ,nem viszket de zavar ,hogy látom. Mitől lehet ? Köszönöm válaszát.

Holub Beatrix
2020-11-14
Kozmetikus szakoktató

Ennek több oka lehet, gyulladásból visszamaradt hipopigmentáció, ekcéma, napgomba. Fordulj szakemberhez, mert mindegyik probléma más kezelést igényel!

A retinol használat

Üdvözlöm! Azt szeretném megkérdezni, hogy Retinol szérum (az Ava tiszta retinolja) használata hogyan egyeztethető össze a szoláriumozással? Maximum hány nap retinol használat után, hány nap kihagyással lehet újra szoláriumozni? Hetente 12 percet szoktam mélybarnító szoláriumban tölteni. Előre is köszönöm válaszát!

Holub Beatrix
2020-11-04
Kozmetikus szakoktató

2 hetet kell várni a retinol használata után.

Szín megtartás

Jónapot! Azt szeretném kérdezni, hogy elértem egy barnább színt, amit szeretnék megtartani, a leghosszabb idő amit az utóbbi időben bent töltöttem heti 1x 12perc volt. A kérdésem az lenne, hogy ha csak fent szeretném tartani ezt a színt, akkor ugyan így járjak szoláriumba, maradjon ez a heti 1x 12perc? válaszát köszönöm.!

Holub Beatrix
2020-10-09
Kozmetikus szakoktató

Ez egyéni adottságoktól függ...A fenntartáshoz elég lehet.

Szoláriumozás utáni leégés

Üdvözlöm! Sajnos mai napon leégtem a szoláriumban, nem figyeltem oda eléggé, ha elmúllik az égés sérülés, újra kell kezdjem a szoláriumozás idejét mint amikor legelsőnek mentem? Válaszát köszönöm!

Holub Beatrix
2020-08-16
Kozmetikus szakoktató

Igen, fokozatosan, mértékletesen. 1 hónapot hagyj ki!

Szoláriumozás nyitott szemmel

Jónapot. Egy eléggé gáz kérdésem lenne, hogy első alkalommal voltam szolizni Nem tudtam, hogy csukva kell tartani a szemem ezért egy 10 percig biztos nyitva volt Lehetnek komolyabb szövödmények? Választ előre is köszönöm

Holub Beatrix
2020-08-13
Kozmetikus szakoktató

1 alkalom után még nem, de máskor tartsa csukva, vagy használjon szemvédőt! 

Pajzsmirigy alulműködés gyógyszerrel

Jónapot! L-thyroxint szedek pajzsmirigy alulmüködésre, és szeretnék elkezdeni szolizni mert nagyon fehér a böröm, a kérdésem az lenne, hogy jár ez e valami veszélyel?

Holub Beatrix
2020-08-09
Kozmetikus szakoktató

Erről kérdezze meg kezelőorvosát!

Bőrpigmentáció vagy májfolt?

Üdvözlöm! Az arcomon főleg a jobb szemem körül barnás vagy nem us tudom inkább fehér pigment foltok jelentek meg:(( nem tudom, hogy ez májfolt e vagy pigment hiány, így lehet szoliztatni az arcomat? Vagy még rosszabb lesz:(( Nagyon zavar és csúnya is:( Annyi még, hogy tavaly született meg. A 2. kisfiam lehet ez hormonális probléma is?

Holub Beatrix
2020-08-09
Kozmetikus szakoktató

Keressen fel egy bőrgyógyászt, aki megállapítja, hogy hipo vagy hiperpigmentáció, valamint a pontos diagnózist. Amit leírt, 2 ellentétes tünet, így nem tudok véleményt írni.

Szoláriumozás után bőrradírozás

Üdvözlöm, azt szeretném kérdezni, hogy szolizás után milor radírozhatom le a böröm? Valamint arra is kíváncsi lennék, hogy elég fehér a böröm 2x volt eddig szoliban 5percre, hogy ne égjek m3g, kb mikorra fog látszani, hogy szolizok? Válaszát köszönöm!

Holub Beatrix
2020-08-09
Kozmetikus szakoktató

Bármikor peelingezhet, de ha önbarnítót is tartalmazó szolikrémet használ, érdemes várni szolizás után 1 napot. 2-3 alkalom után már látszik a barnaság. Fokozatosan lehet emelni a dózist.

Szemölcs eltávolítás

Jó Napot Kívánok! Holnap délután bőrgyógyászhoz kell mennem szemölcs eltávolítására. Ma délelőtt 6 percet voltam szoláriumban. Adódhat ebből valami probléma holnap? Pl. Nem tudják elvégezni a beavatkozást? Köszönettel: Szabina

Holub Beatrix
2020-06-29
Kozmetikus szakoktató

El tudják végezni a beavatkozást.

Csalánkiütés szoláriumtól?

Szép napot! 1 1/2 hét alatt 3× voltam szoláriumozni..2× 7 percet,1x 10 percet...azóta csalánkiütéstől szenvedek...Mindennap jönnek újak ,az elszáradtak helyén..Kezelem gyógyszertárban vett krémmel..Lehet,hogy a szolárium nem jó ,allergiás bőrkiütést okozott.. köszönöm a válaszát...

Holub Beatrix
2020-06-28
Kozmetikus szakoktató

Igen, valószínű. Most ne menj szoliba! Fenistil géllel, aloe géllel kezeld! Ha nem múlik, keress fel bőrgyógyászt!

Nyílt sebbel szoláriumozni?

Tisztelt Hölgyem ! Érdeklődni szeretnék hogy kb egy hete ki vettek egy kis cystát a combomból lehet e menni solizni ha a seb még nem záródót be kb egy 1, 5 cm vágás de nem varrták össze mert állítólag magától össze forr .Köszönöm válaszát

Holub Beatrix
2020-06-28
Kozmetikus szakoktató

Nem.

Vakbél műtét után szoláriumozni?

Üdvözlöm! Érdeklődni szetetnék hogy műtét után mennyi idővel lehet szolizni? 2 honapja volt egy vakbél műtétem, 14cm a vágásom! Válaszát előre is köszönöm! Szép napot!

Holub Beatrix
2020-06-25
Kozmetikus szakoktató

Amíg a heg piros, addig bepigmentálódhat. Ez kb 6 hónapig tart. Addig takard vagy ragaszd le!

Kutyaharapással szoláriumozni

Kedves Szakerto! Azt szeretnem kerdeznk, hogy ma megharapott egy kutya, 3 fognyom, nem tul mely seb de be van kotve es faj. Lehet szolizni ilyen sebbel ha letakarom? Masik kerdesem, hogy ha 30as napolajjal bekenem magam szoli elott az segit kevesbe leegni vagy ov a leegestol? Ekcemas bort azzal lehet vedeni, nem? Koszonom szepen es tovabbi szep napot!

Holub Beatrix
2020-06-24
Kozmetikus szakoktató

Szolizni fényvédővel nem ajánlott. Annyi percet kell szolizni, ami még nem okoz leégést, bőrkárosodást. Amíg a harapás be nem gyógyult, nem ajánlott a szolizás.

Pigmentfoltok az arcomon

Sajnos nekem is lettek az arcomon pigmentfoltok a szoláriumtól 30-as fényvédő használata mellett. Van valami megoldás,hogyan tudnék szolizni,de nem gyarapodni ilyen foltokkal? :) Előre is köszönöm a segítséget!

Holub Beatrix
2020-06-24
Kozmetikus szakoktató

Egyetlen megoldás, ha a fényvédő nem segített, hogy takard le az arcod egy törülközővel!

Fehér folt a fenekemen

Jó napot ! Olyan kérdesem lenne hogy mar lassan egy 2-3 hónapja renderesebben egy két alkalom kihagyásával szoláriumozom előszőr állóban aztán fekvőben mostmár és a legutóbbi alkalommal 15 p - re mentem be és a fenekemen kialakult egy szinte hófehér folt ami eddig egyszer nem volt ott mintha nem barnult volna le és az lenne a kérdésem h lehet úgy fekvőben lenni h nem lesz a fenekem foltos más színű Válaszát előre köszönöm:)

Holub Beatrix
2020-06-21
Kozmetikus szakoktató

Igen, félidőben fordulj meg a fekvő szoliban!

Pajzsmirigy gyulladással szoláriumozni?

Üdvözlöm! Azt lenne a kérdésem hogy pajzsmirigy gyulladásból adódó alulműködéssel ,lehet e szoláriumba menni? Gyógyszert nem szedek rá. Köszönöm!

Holub Beatrix
2020-06-20
Kozmetikus szakoktató

Erről az endokrinológusát kellene megkérdezni. A szervezetben fennálló gyulladás esetén nem ajánlott a szoláriumozás.

Arcom gyorsabban barnul mint a lábam

Üdvözlöm. Azt szeretnèm kèrdezni hogy az arcom előbb barnul mint a lábam ès nem szeretnèm hogy nagyon barna legyen az arcom. Álló mèly barnitó szoliba járok le takarhatom valamivel az arcom?

Holub Beatrix
2020-06-16
Kozmetikus szakoktató

Igen, törölközővel. A lábadra használj speciálisan a lábra kifejlesztett önbarnítós szolikrémet!

Boka műtét után ajánlott-e a szoláriumozás?

Szép napot! Egy hónapja volt műtétem, a bokámat csavarozták össze. Az orvost kérdeztem, hogy szolizhatok-e de csak a száját húzta, hogy nem nagyon kéne, inkább napozni. Nem mentem bele jobban vele ebbe a beszélgetésbe. De én szeretnék egy kicsit szolizni, elsősorban a pattanásaim miatt, mert tavaly is jót tett neki. Nagyon minimális 2-3 alkalom belefér? A heg miatt vagy a csavarok miatt nem ajánlatos? Előre is köszönöm a válaszát. Szép napot!

Holub Beatrix
2020-06-14
Kozmetikus szakoktató

1 hónap kihagyás után szolizhatsz, ha letakarod a műtött részt. Begyulladhat, a heg  kb 6 hónapig bepigmentálódhat.

Viszket és piros a bőröm

Jó napot kívánok! Két hét alatt 3x6 percet voltam álló gépben. Az utolsó előtti alkalommal picit megpirult a bőröm picit viszketett meg piros volt de ennyi. Ma voltam ismét egyenlőre nem pirul picit melegnek érzem de az lehet az időjárás fülledtsége miatt is. Az lenne a kérdésem, hogy ezen események után elképzelhető, hogy a bőröm máris rákosodhat. Találtam a mellkasomon a nyakamhoz közel egy piros foltot ami kicsit kiemelkedik a bőrömből de nem vészes. Nem feltétlenül fáj olyan mintha egy kis csomó lenne. Nagyon aggódom, hogy akár már ennyi szoláriumban töltött idő is rákot okozhat. Köszönöm a választ!

Holub Beatrix
2020-06-07
Kozmetikus szakoktató

Ennyi dózistól biztos még nem alakul ki bőrrák. Ha ennyire pirul, viszket, kevesebb percet szolizz! Az elváltozást kenegesd Fenistil géllel! Ha 2 hét múlva sem múlik, akkor keress fel bőrgyógyász!

Hámlasztó krém + szolárium

Üdv!az volna a kérdésem,hogy elkezdtem használni egy szérumot csak estenkent az arcomra. GLY glikosavas szérum,nagyon jól viselkedik a bőröm,viszont szeretnék néha szoláriumba barnulni,nem.lesz gond ön szerint? Köszönöm a válaszát

Holub Beatrix
2020-06-02
Kozmetikus szakoktató

Hámlasztó krém használata során nem szabad szoláriumozni, vagy le kell takarni törölközővel, mert a bőr bepigmentálódhat. 

Gyorsan szeretnék barnulni

Jónapot! Én azt szeretném kérdezni, hogy én gyorsan szeretnék barnulni és ma voltam szoliba először 10 percre feküdtem be. Viszont holnap is szeretnék menni. Ez túl sok lesz a bőrőmnek vagy nem?

Holub Beatrix
2020-06-02
Kozmetikus szakoktató

Nem ajánlott. 2-3 napot hagyj ki 2 szoláriumozás között!

Szoláriumozás köpölyözés után

Jó napot kívánok! Érdeklődni szeretnék, hogy köpölyözés után szabad-e szoláriumba menni? A hátam pár helyen véraláfutásos lett. Esetleg elég, ha letakarom valamivel? Válaszukat előre is köszönöm!

Holub Beatrix
2020-05-31
Kozmetikus szakoktató

Igen, lehet szoláriumozni.

Nem látok változást

Üdv! 50 évesen kezdtem szolizni követve a fokozatossagot hat perccel kezdtem most hat hét után tíz percnél járok mélybarnito gépet használok de nem látok túl sok változást a bőrömön. Javaslat?

Holub Beatrix
2020-05-31
Kozmetikus szakoktató

Esetleg kiegészítésként próbálj ki önbarnítót is tartalmazó szoláriumkrémet, amely gyorsítja és tartósítja a barnaságot!

Szolárium krém fényvédővel

Kedves Szakértő! Olyan szoláriumkrémet keresek melyben található fényvédő. Létezik ilyen? Imádok szolizni de nagyon féltem a bőrömet. Milyen tanácsai vannak? Köszönettel Fanni.

Holub Beatrix
2020-05-28
Kozmetikus szakoktató

Egyik szoláriumkrém sem tartalmaz fényvédőt, hiszen szoláriumozásnál a barnulás a cél. Azokat a területeket, amelyeket óvni szeretnéd, használj fényvédőt, vagy takard le!

Vörös haj, szeplők - Szolizhatok?

Vörös hajam van és szeplőim, barma szemem. általában A bőröm leégni szokott. És azt szeretném kérdezni hogy ilyen bőr típussal is le tudnék barnulni a szoláriumban?

Holub Beatrix
2020-05-26
Kozmetikus szakoktató

Te az 1-es fototípusba tartozol a leírtak alapján, akiknek sajnos nem javallt a szoláriumozás.

I-es bőrtípusú emberek szoláriumozhatnak?

az I-es bőrtípusú emberek le tudnak barnulni a szoliban? és hány perce feküdjenek be?

Holub Beatrix
2020-05-26
Kozmetikus szakoktató

Az 1-es fototípusba tartozó embereknek nem javallt szoláriumozni.

Lábaim barnítása

Jó estét! Érdeklődni szeretnék (elnézést, ha volt már ez a kérdés), hogy a lábaimat álló szoláriumban hogyan barníthatnám ugyanolyan mértékben, mint a testem többi részét? Ugyanis szépen, egyenletesen barnulok mindenhol, kivéve a lábaimat, főleg térdtől lefelé. Szoktam használni szolárium előtti mélybarnító krémeket, de eddig nem vettem észre különösebb változást (5 alkalommal voltam, csokicső, illetve coffe gold, felváltva). Jelenleg úgy tűnik, mintha épp egy tengerparti nyaralásból tértem volna haza, ahol valószínűleg egész idő alatt hosszú nadrágban lehettem, mert a lábaim szinte hófehérek maradtak...:) Előre is köszönöm szépen a választ!

Holub Beatrix
2020-05-26
Kozmetikus szakoktató

Próbálj olyan szolikrémet, amelyet kifejezetten a láb barnítására fejlesztettek!

Legyantáztam a barnaságom?

eddig 3x voltam szolizni nagyon szepen barnultam aztan legyantaztam a labam szoli utan kb 3-4oraval es azota ott sokkal feherebbnek latom lehet hogy ez butasag de nem tudom ez lehetseges hogy legyantaztam kb a szinemet is ?

Holub Beatrix
2020-05-24
Kozmetikus szakoktató

Igen, legyantáztad a felső hámréteget, amelyben sok pigmentanyag volt, ezért tűnt fehérebbnek. Ha jársz szoliba, az alatt lévő melaninban gazdag hámrétegek ahogy felfele osztódnak, ismét bepigmentálódnak.

Viszket a hátam

Jónapot! Tegnap voltam szoláriumba, eddig 6 percet maradtam bent,tegnap felvittem 9 percre, a rainbow-ba voltam.. rá 3,4 órára erősen viszketett a hátam,hasam,lábam.. mi lehet ennek az oka? Köszönöm!

Holub Beatrix
2020-05-19
Kozmetikus szakoktató

Valószínűleg túl sok UV dózist kapott a bőröd. Menj kevesebb percre! Ha ez előfordul, használj nyugtató aloe vera gélt, vagy Fenistil gélt!

Májfolt az arcon

Üdvözlöm! Van egy olyan problémám hogy 1hónapja ujra járok szolizni.heti 1x. Nem tudom van e jelentősége .( 1év 3 honapja szültem) terhességem előtt heti 2x jártam szolizni. Soha semilyen bőr problémám nem volt. Most viszont hatalmas nagy májfolt szerűségek jöttek ki az arcomon. A szám körül teljesen fehér maradtam. Annyira látszik az eltérés hogy csak alapozóval tudok kimenni az utcára

Holub Beatrix
2020-05-17
Kozmetikus szakoktató

Sok lehetőség létezik a barna foltok halványítására. Kozmetikus csiszolással, hámlasztással, AHA savakkal, fehérítő enzimekkel tud halványítani. Bőrgyógyász lézerrel. Ezeket napfénymentes időszakban lehet. Nyáron a fényvédelemre kell törekedni!

Barna folt az arcon

Kedves Szakértő! Két éve lett a homlokomon és az orrom allatt egy barna folt, amit a szolárium váltott ki. Régi gép volt és hosszabb időre mentem mindig, de szoli után egyre jobban előjött a barna folt. Most már egy éve letakarom az arcom de még a smink alól is ki látszik a bőr hiba. Ezt hogyan lehet eltüntetni? Hámlasztással esteleg? Tönkre tettem az arcom! El vagyok keseredve..... Köszönöm a választ!

Holub Beatrix
2020-05-10
Kozmetikus szakoktató

Sok lehetőség létezik a barna foltok halványítására. Kozmetikus csiszolással, hámlasztással, AHA savakkal, fehérítő enzimekkel tud halványítani. Bőrgyógyász lézerrel. Ezeket napfénymentes időszakban lehet. Nyáron a fényvédelemre kell törekedni!

Szoláriumozástól pattanások?

Kedves Szakértő! Ön szerint lehetséges hogy a szoliáriumozástól jönnek ki a testemen érett pattanások?Csúnya nagy vörösek a közepe fehér amit ki is lehet nyomni utána csúnya sebek lesznek a testemen :(Évek óta járok kissebb nagyobb kihagyásokkal Heti 2 alkalommal.Viszont pár hete jelentek meg ezek rajtam.Válaszát előre is köszönöm.

Holub Beatrix
2020-05-05
Kozmetikus szakoktató

Ritkán, de előfordul, hogy a szolárium aknét vált ki. Függeszd fel a szoláriumozást, és figyeld meg, hogy visszahúzódnak-e! Ha igen, akkor valószínűleg az UV fény okozza.

Egyik oldalon barnább vagyok

Jó napot! Voltam szoliban és megégett a hátam és a fenekem. Eltelt azóta 1 hét a a fenekemnél meg a combomnál barnább vagyok mint máshol, sőt van egy csik aminél látszik, hogy az egyik oldalon barnább vagyok. Ilyenkor mi a teendő?

Makk Gábor
2020-05-05
Tanning szakértő

Sajnálattal olvasom, hogy leégett a bőre a szoláriumban!

Így hogy már nincs jele a bőrpírnak egy hét elteltével, óvatosan újra lehet szoláriumozni. Azonban a mélybarnító EU normás csövekkel felszerelt gépben javaslom a szoláriumozást. Így a szoláriumozási/napozási szezon megkezdésekkor fontos betartani a fokozatosság elvét. Eleinte kevesebb időre szabad csak bemenni, majd fokozatosan növelni a barnulási időt.

Ehhez nagy segítséget nyújthat az oldalunkon található SzoliRend kalkulátor, ahol meg lehet határozni a bőrtípust és a szoláriumozás időtartamát, gyakoriságát.

Amennyiben a fenti javaslatokat betartva szoláriumozunk, úgy nem fordulhat elő leégés, vagy egyenetlen barnulás.

Ekcémás bőrre szteroidos krém - szolizhatok?

Kedves Szakértő! Ekcemam van, amire szteroidos kremet kaptam es időnként használom. Mehetek szoláriumba? Mennyi időt kell várnom a krem használata utan? Vagy onbarnítót használjak? Választ elore is koszonom! Szep napot!

Holub Beatrix
2020-04-30
Kozmetikus szakoktató

Szteroidos krém használata esetén nem javallt szoláriumozni. Abbahagyását követően 2-3 héttel szabad. Önbarnítót lehet használni, de az ekcémás részt ajánlott kihagyni.

Önbarnítóval szoláriumozni

Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem, hogy ha bekentem magam önbarnítóval, akkor mehetek-e szolizni vagy meg kell várni, amíg kikopik a bőrből?

Holub Beatrix
2020-04-26
Kozmetikus szakoktató

Igen, lehet szolizni.

Nyári barna szín megtartása

Nyáron meg szerzet szint hogy lehet font.tartani. ? Hányszor kéne menni szoliba 1 honapba és hány percre ? És szoli krémet kell használni ?

Makk Gábor
2020-04-25
Tanning szakértő

Fontos, hogy a jelenlegi elért bőrszínünkhöz kell kiválasztani a szolárium rendünket. Ebben nagy segítség a SzoliRend kalkulátor . Illetve nagy segítség még az alkalmak sűrűségének és időintervallumának meghatározásában is.

Mindenféleképpen ajánlott szolárium kozmetikumot használni. A hidratált bőr szebben barnul, illetve a krémben lévő plusz összetevők (bronzosítók, mélybarnító kivonatok, Q10, stb) segítik a barnulás fokozását, vagy a szín megtartását.

15 éves felsőtest szolárium

Kedves Szakértő! Van egy 15 éves otthoni felsőtest szoláriumom, Philips HB 311. Csak pár alkalommal kapcsoltam be. Elhasználódnak-e idővel, használat nélkül a csövek? Szabad-e még próbálkoznom vele? Veszélyes-e? Köszönöm!

Makk Gábor
2020-04-24
Tanning szakértő

15 éves csövek esetében inkább azt ajánlanám, hogy legyenek lecserélve, mivel a szolárium csöveknek is van elévülési idejük. Nem javaslom, hogy próbáljon barnulni velük. 

Pigment folt

Szép estét, egy olyan kérdésem lenne, hogy születésem óta(19 éve) van egy “pigment zavarnak” nevezett nagyon nagy barna folt a hátamon, rányúlik a hasamra is kissé, nem nől, nem szőrös, ugyan olyan mint a sima bőröm csak sötétebb. Elvileg napoztatni sem szabad viszont semmi gond nem volt vele, a rendes bőrömmel együtt vissza fakul eredeti színére. Az érdekelne, hogy valamivel el lehetne-e fedni/takarni/kenni, hogy hozzávetőlegesen a rendes bőröm “hozzá barnuljon” (tudni kell róla hogy nagyon idomtalan és össze-vissza van így valami kenhető megoldást kellene találnom) Mindenképpen szoláriummal is rá szeretnék segíteni a nyári barnulásra Előre is nagyon köszönöm a választ, üdv Nikolett

Holub Beatrix
2020-04-23
Kozmetikus szakoktató

50-es fényvédőt kenj a pigmentált bőrterületre.

Köldök piercing + szolárium

Jónapot az lenne a kerdesem hogy elozoheten csütörtökön szurattatam köldök pct mikor mehetek szoliba??

Holub Beatrix
2020-03-02
Kozmetikus szakoktató

Ha nem gyullad be, akkor 1 hónap múlva.

Foltosan barnul a lábam

Üdvözlöm! Elnézést, ha már tettek fel Önnek hasonló kérdést, de teljesen tanácstalan vagyok azzal kapcsolatban, hogy kb az ötödik alkalom után teljesen foltosan barnul a lábam, főleg a comb részen. Használok szoli előtti hidratálót, nem száraz a bőröm és nem is zuhanyzom rögtön utána. Testradírt is rendszeresen használok. A felső testemen teljesen egyenletes a barnulás. Mi okozhatja ezt az egyenetlenséget? Válaszát előre is köszönöm!

Holub Beatrix
2020-03-02
Kozmetikus szakoktató

Ezt sok minden okozhatja ( bőrszárazság, bőrbetegség stb.)Érdemes bőrgyógyászhoz fordulnia!

Egyre több anyajegy az arcomon

Üdv! Egyre tobb anyajegyet kezdek felfedezni az arcomon szolis idoszakom utan. Ez egeszsegtelen? Illetve van valami krém amit javasolna ra?

Holub Beatrix
2020-02-28
Kozmetikus szakoktató

Sajnos az UV fény hatására anyajegyek jöhetnek elő. Ha nagy számban, akkor mindenképp takarja le az arcát szolizás közben, és rendszeresen ellenőriztesse azokat bőrgyógyásszal!

Visszeres láb + szolárium

Jó napot visszeres lábnak jó a szolárium. Esetleg valamilyen krémet használni előtte? Köszönöm

Holub Beatrix
2020-02-25
Kozmetikus szakoktató

Visszére nem ajánlott szolizni.

Szolárium után csalánkiütés

Szép napot kívánok. Volna egy olyan problémám hogy mostmár ez rendszeressé vált sajnos, hogy szolárium után kb egy órára piros csalánkiütés jön ki a mellkason ami nagyon nagyon viszket is. Ez estére általában el is múlik. Szolárium krémet használok rendszeresen de attól félek hogy talán allergia!!? Kizárólag csak csoki szolit használok és kimondottan csak állót. Tehát semmilyen fertőzés nem jöhet szóba. Létezik olyan hogy allergia? Esetleg a szolicsőre lehet valaki allergiás? Válaszukat előre is köszönöm. Nikoletta.

Holub Beatrix
2020-02-25
Kozmetikus szakoktató

Túl nagy dózisú UV fény érte a bőröd. Hagyj ki most 2-3 hetet, és legközelebb Eu-s csöves szoliba menj, vagy kevesebb időre! 

Lételemem a szoláriumozás

Üdvözlöm! A szolàriumozàs lètelemem, nèlküle csùnyànak làtom az arcom, viszont 57 èves vagyok ès egyre több pigmentfolt jelenik meg az arcomon.A letakaràs nem megoldàs, hiszen emiatt jàrok szolizni.Volna valami tanàcsa krèmhasznalat területèn?Sajnos öregíti is a böröm. Ordinary arctermèkeket hasznàlok. A barnítò krèmeket nem szeretem. Köszönöm figyelmèt! Judith

Holub Beatrix
2020-02-21
Kozmetikus szakoktató

Sajnos az UV fény öregít. Ha nem szeretné letakarni, akkor használjon 50 faktoros fényvédőt, azzal mérsékli az öregítő hatást, és kevésbé jönnek elő a pigmentfoltok!

Aknés bőrgyulladás

Üdv! Nekem olyan kérdésem lenne hogy aknés börgyuladàsom van hogy mellete lehet e solàriumba meni?

Holub Beatrix
2020-02-16
Kozmetikus szakoktató

Igen, de figyelje meg, hogy javulnak e a tünetek. Az esetek többségében igen. Ha nem javulnak, hanem inkább rosszabbodnak, hagyja abba!

Hormon kezelés, vízhiányos bőr

Szep napot! A kerdesem,hogy ezekben az esetekben lehet-e szolizni: - Hormon kezeles alatt (Gondolom,ha valakinek pl.pajzsmirigy problemaja van,akkor arra akar egesz eleten at is kell szednie gyogyszert.) -Vizhianyos,szaraz,esetleg pattanasos,gyulladt bor -Megfazasos vagy barmely mas mulando betegseg Illetve,hogy hogyan lehet elkerulni azt,hogy gyorsan oregedjen a borunk a szolariumtol?

Holub Beatrix
2020-02-14
Kozmetikus szakoktató

Nem ajánlatos a pigmentzavarok miatt. Vízhiányos bőrt ápolni kell hidratàló krémmel szolizás mellett, aknés bőr állapota általában javul, láztalan megfázás esetén lehet szolizni. Az arcot a legjobb letakarni, vagy EU csöves szolit használni az öregítő hatások elkerülése érdekében.

Barna foltok az arcon

Hello! Par eve barna foltok jonnek ki az arcomon ha napfeny eri vagy szolariumba jarok, ami telen halvanyul. Azt szeretnem kerdezi hogy hasznalhatok e 50 vagy ennel magasabb faktoros napvedo kremet az arcomra solariumozas kozben hogy ne erosodjenek a foltok? Vagy mi mast tehetnek? Koszi.

Holub Beatrix
2020-02-05
Kozmetikus szakoktató

Használhat 50-es fényvédőt a foltokra, vagy takarja le az arcát egy törülközővel!

Kiszáradt száj

Nagyon kiszáradt a szám. Ha így szolizok jobban kiszárad a szám vagy tovább tarthat a gyógyulási idő?

Holub Beatrix
2020-02-03
Kozmetikus szakoktató

Igen, jobban kiszáradhat. Használj ajakápolót rendszeresen!

Láztalan betegség

Sziasztok! Lázatlan megfázásos betegségre jó a szolárium és ajánlott.?

Holub Beatrix
2020-01-26
Kozmetikus szakoktató

Láztalan megfázás esetén lehet szoláriumozni, nem ellenjavallt.

Duzzadt boka

Jó napot kívànok! 10 nappal ezelőtt kificamodott a bokám. 2 hétig Fraxiparine injekciót kell kapnom. A bokám még kicsit duzzadt, lilás. A ficamot megelőzően heti 1 alkalommal 8 percre jártam szoláriumozni. Lehet-e így is mennem, vagy meddig kell várnom vele. Köszönöm válaszukat.

Holub Beatrix
2020-01-26
Kozmetikus szakoktató

Amíg teljesen meg nem gyógyul. Duzzadt bokàval ne menjen!

Arc védelem

Olyan szoláriumozás utáni ARC krémet keresek , amitől a bőröm megkapná a kellő hidratálást és védelmet. Eddig a neten sehol nem találtam efélét. Az australian gold HEMP NATION ORIGINAL nevű krém lenne a megfelelőbb de ez testápolónak írja. Kérdédem , ezt kenhetném az arcomra is szoláriumozás után? :)

Makk Gábor
2020-01-24
Tanning szakértő

Amennyiben szeretnéd a legmegfelelőbb hidratálást és védelmet biztosítani az arcbőrödnek, úgy mindenképp a speciálisan erre a célra kifejlesztett szolárium arckrémet javaslom. Erre a legmegfelelőbb az Any Tan Hyaluron Gold Face kozmetikum. A magas koncentrátumú hyaluron- és a hidratáló tartalma miatt azonnali a bőr regeneráló hatása, valamint a bronzosító összetevőknek köszönhetően kellemes barnaságot is eredményez.

Ezzel a krémmel hatásosabb a bőrvédelem, mivel a szoláriumozás előtt kell bekennünk magunkat vele. Amennyiben a barnulás után is szeretnéd hidratálni a bőröd (amit színtén ajánlok), úgy bármilyen jó minőségű testápoló megfelel erre a célra.

További szép napot és biztonságos barnulást kívánunk!

 

Extra fehér bőr?

Extra fehér bőrrel rendelkezem. Hogy tudnék egy két árnyalattal barnább lenni? Milyen típusú szolárium lenne ajánlott? Köszönöm!

Makk Gábor
2020-01-20
Tanning szakértő

Az "extra fehér bőr"-rel való szoláriumozással óvatosnak kell lenni.
Amennyiben az I-es bőrtípusba tartozol, nem javasolt a szoláriumozás.
Ennek a következők a jellegzetességei:
- természetes szőke, vagy vörös hajszín
- szeplős bőr
- kék szem
- napfényre érzékeny bőr, könnyen megpirul

Amennyiben ezek közül valamelyik jellemző Rád, leginkább a könnyen piruló bőr, úgy nem javasoljuk a szoláriumozást sem.
Ha csak nehezen barnul a bőröd, úgy csak az EU normának megfelelő csövekkel felszerelt szolárium gépben való barnulást ajánljuk.
Ehhez érdemes segítségül használni a Szoliakadémia oldalunkon a Szolirend kalkulátort.

További szép napot és biztonságos barnulást kívánunk!

Piros foltok könyökhajlatban?

Üdvözlöm! Pár év után először szoliztam, kevés percet mert nagyon világos a bőröm. Már az első alkalom után véraláfutásszerű piros pöttyök jelentek meg a könyökhajlatomban, második alkalom után pedig már több helyen is a testemen. Nem viszket, nem fáj és pár nap után eltűnik. Ez nagy problémát jelent? Lehet folytatni a szoláriumozást? Válaszát előre is köszönöm!

Holub Beatrix
2020-01-12
Kozmetikus szakoktató

Ha valóban véraláfutásszerű pöttyök, akkor ne szoláriumozz többet! Ha más jellegű, pl. napfény alleriaszerű kiütések, akkor kend aloe vera géllel, hagyj ki egy kis időt, és 7-8 perccel kezdj EU-s csöves szoliban. A diagnózis érdekében keress fel bőrgyógyászt!

EU-s szabályoknak megfelelő szoláriumcsövek

Jó napot. Chocholate brown mix csövek megfelel az EUs szabályoknak?

Makk Gábor
2020-01-12
Tanning szakértő

A Chocolate Brown szoláriumcsöveket nem mi árusítjuk. Javasoljuk, hogy a forgalmazótól/stúdió tulajdonostól kérjen erre vonatkozóan írásos állásfoglalást, hogy a gép és az említett csövek megfelelnek-e a szabványnak.
Az EU szabvány (0,3 W/m2-es sugárzási érték) függ a szolárium gép teljesítményétől és a benne üzemeltetett csövektől.
Amennyiben a Hollandimpex KFt termékeiből választana, biztosra szeretne menni, érdemes a Coffee Love Intense vagy a Superbronz Plus EU-s csövekkel felszereltetni a szolárium gépeket, vagy ilyen szolárium gépeket keresni.
Amennyiben Ön Stúdió tulajdonos javasoljuk, hogy keresse kollégáinkat, az info@hollandimpex.hu email címen, amennyiben szoláriumozó, javasoljuk a szoliakadémia térképen megkeresni Önhöz közel lévő stúdiót.
További szép napot és biztonságos barnulást kívánok!

Piros kiütések?

Egy hete 10 perc szolariumozas utan az egesz felso testemen piros kiutesek jelentek meg, azota kenegetem aloe vera gellel de nem mulik viszont nem lett erosebb. Hany nap utan ajanlott borgyogyaszhoz fordulni ha tovabbra sem mulik? Valaszat eloreis koszonom!

Holub Beatrix
2020-01-01
Kozmetikus szakoktató

Próbáld meg a Fenistil gélt 3-4 napig. Ha továbbra sem javul, keress fel bőrgyógyászt!

Vegyes csövek?

Coffe love intense, coffe love wild. Ez a párosítás elfogadható heti 8percre? Nem nagyon káros?

Makk Gábor
2019-12-30
Tanning szakértő

A Coffee Love Intense és Coffee Love Wild szolárium csövek keveréke egy intenzívebb sugárzási erőt eredményez. Javaslatom, hogy használd a szolirend kalkulátort, ami a bőrtípusodnak megfelelő barnítási időt és gyakoriságot számolja ki EU normás csövek használatával.

 

Megégett a hátam?

Űdvözlöm! Ha napozok apró pici valamik jönnek elő a bőrömön, de nem mindenhol csak lábam egy részén, meg az alkalmon. Kb10 éve szoliztam utoljára, akkor semmi mellekhatast nem éreztem. Tegnap elmentem szoliba, 10percet voltam. A hátam megegett. Szoli krémet használtam előtte, utánna pedig szoli utáni testapolot. A kérdésem az volna, ha 5 nap szünetet tartok és a 10perc helyet csak 5 lesz, de még a hátam picit érzékeny, az gond? Tartsak nagyobb szünetet? Köszönöm!

Holub Beatrix
2019-12-09
Kozmetikus szakoktató

Ha a hátad is megégett, 1 hónapot érdemes kihagyni. Utána eu-s szoliban kezd 8 perccel, és fokozatosan emeld a dózist! Üdvözlettel: Holub Beatrix

12 percre mikor mehetek?

Sziasztok ! Mikor mehetek az Ergoline szoliba 12 percre ha kedden voltam a biosziliban? hány napot várjak - hogy ne legyen probléma

Kovács Xénia
2019-12-06
Tanning szakértő

Érdemes felépíteni saját szolizási kúrádat a bőrtípusodnak megfelelően! Ajánlom figyelmedbe az oldalon található SzoliRend kalkulátorunkat! Üdvözlettel: Kovács Xénia

Mélybarnító?

Szia! A mélybarnító szoli milyen ?

Holub Beatrix
2019-12-04
Kozmetikus szakoktató

A mélybarnító szolárium csövek olyan EU normás csövek, melyek sokkal hosszantartóbb barnaságot biztosítanak. Bőrkímélő hatásuk miatt az érzékenyebb bőrű szolizóknak is ajánljuk őket. A mélybarnító csövek titka, hogy a magasabb UV-A aránynak köszönhetően mélyebb rétegekben kezdi el pozitív barnító hatását. Szolizás előtt érdemes megnézni a szolárium csöveken a feliratokat, hogy milyen márkával barnulsz. Mi kizárólag az alábbi csöveket ajánljuk mélybarnításra: Coffee Love Gold, Coffee Love Intense, Coffee Love CollaTan, Superbronz Plus EU, Sexy Cacao EU. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Bio szoli vagy Ergoline?

Sziasztok 2019.12.03. voltam az biozoliba 12.05. mehetek az Ergoline be 10 perce a mélybarnítóban ? vagy inkább 7 percre menjek ? és a mélybarnító milyen ugyanazz mint a bio szoli?

Holub Beatrix
2019-12-04
Kozmetikus szakoktató

Nem ugyanaz, sokkal erősebb. 6-7 perc elegendő. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Műtét után?

Sziasztok! Két hete műtötték a kezem most hétfőn szedték ki a varratokat. Meddig nem lehet szolizni ? Ha leragasztom akkor azon keresztül éri az uv vagy nem ? Üdv:Zsuzsa

Holub Beatrix
2019-12-04
Kozmetikus szakoktató

A hegeket fél évig nem érheti UV fény, amíg a heg rózsaszín, mert bepigmentálódhat. Ha letakarod, vagy leragasztod, lehet.
Üdvözlettel: Holub Beatrix

Orrplasztika után?

Orrplasztika után meddig nem javasolt a szolárium? És miért?

Holub Beatrix
2019-12-03
Kozmetikus szakoktató

Szakorvost kell megkérdezni. Ha heg is jeletkezett, fél évig nem érheti UV fény, mert bepigmentálódhat. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Visszér műtét?

Üdvözlöm! 3.5hete volt visszérmütéttem ,combtőnél volt varatom, több helyen bemetszés. Mikor mehetek szoliba? Előre is köszönöm válaszát.

Holub Beatrix
2019-12-03
Kozmetikus szakoktató

A szakorvost kell megkérdezni. Fél évig biztos. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Nyelv piercing?

Jó estét! 2 napja lett meg a nyelv piercingem, érdeklődni szeretnék, hogy szoláriumba lehet e menni, és ha igen, mennyivel utána? Válaszát előre is köszönöm :)

Holub Beatrix
2019-12-02
Kozmetikus szakoktató

Igen, lehet. Ha nincs probléma vele, rögtön utána. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Arcbarnító erősebb vagy gyengébb?

Üdvözletem! Nem találok egyértelmű választ arra, hogy az arc barnító része a fekvő szoláriumnak, most erősebben vagy gyengébben barnítja az arcot mint a rendes cső? Köszönöm a választ! Üdvözlettel:Sándor

Holub Beatrix
2019-11-29
Kozmetikus szakoktató

Ez szoláriumcégtől, gyártótól függ. Az egyik cégnél kvarc alapú, erősebb a test csőnél (mert az arc nehezebben, lassabban barnul).A másik cégnél halogén alapú, gyengébb, kíméletesebb, hogy ne öregedjen, ráncosodjon a bőr. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Atrófiás heg?

Helló. Az arcomon atrófiás hegek vannak. Szabad így szoláriumba járnom? Vagy nem ajánlott?

Holub Beatrix
2019-11-28
Kozmetikus szakoktató

Hegekre lehet szolizni, ha nem friss, és már nem rózaszín. Ha még nem bőrszínű, vagy nem telt el legalább fél év, takard vagy ragaszd le! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Antibiotikum után?

Antibiutikum szedés után mikor lehet szolizni pl ha aznap később veszem be 4 órával előtte úgy se lehet szolizni

Holub Beatrix
2019-11-27
Kozmetikus szakoktató

Antibiotikum szedése közben, és azt követően 2 hétig nem javallt szolizni. Bőrkiütések, leégés, pigmentáció lehet a következménye. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Antibiotikum mellett?

Siasztok ! Sumetrolim antibotikumot szedek lehet szolizni? Valamint megfázással is ? Írjátok meg légyszí A kiwisun ba járok

Holub Beatrix
2019-11-27
Kozmetikus szakoktató

Láztalan megfázással lehet szolizni! Antibiotikum szedéssel nem! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Heg esetén?

Heló! 2 hónapja voltam műtét útáni varatszedésen elég nagy heg a felkaromon ,kb mikor szolizhatok vele???

Holub Beatrix
2019-11-22
Kozmetikus szakoktató

Addig nem ajánlott szolizni, amíg a heg rózsaszín színű. Addig bepigmentálódhat. Ha leragasztod, akkor nem éri UV.
Üdvözlettel: Holub Beatrix

Reggel és este szoli?

Jo estet! Olyan kerdesem lenne (tudom felelotlenseg) ,de ma reggel is meg este is szoliztam..( ilyet meg nem tettem) lesz komolyabb bajom? Esetleg napszuras ,rosszullet??? Elore is koszonom

Holub Beatrix
2019-11-18
Kozmetikus szakoktató

Ez a dózis mértékétől, és az egyéni érzékenységtől függ. Leégés a legvalószínűbb tünet. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Fogszabályzóval?

Jó napot kívánok! Hétfőn kaptam fix fogszabalyzót, szoláriumba mehetek attól? Vagy ameddig nem szedek le nem lehet?

Holub Beatrix
2019-11-14
Kozmetikus szakoktató

Fogszabályzóval lehet szolizni! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Csuklóműtét után?

Lehet-e szoláriumozni akkor, ha csuklóműtét során csavarozták a csontot? Ha igen, akkor a műtéttől számított mennyi idő után? Köszönettel, Kökény Veronika

Holub Beatrix
2019-11-14
Kozmetikus szakoktató

A műtét végző orvostól kérjen tanácsot! Elvileg, ha nincs probléma igen lehet. A heg miatt viszont 6 hónapot érdemes lenne várni a pigmentáció elkerülése miatt. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Nem vittem szoli krémet

Körülbelül több mint fél eve abbahagytam.Elkövettem egy hibát hogy nem vittem magammal szolikrémet igy másnap elkezdtem viszketni.A hasam tájékát már pirosra vakartam.Próbálkoztam testápolóval de igy is viszket. Mit csináljak?

Holub Beatrix
2019-11-13
Kozmetikus szakoktató

Használj aloe vera gélt, vagy Fenistil gélt és egy zsírosabb testápolót! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Heti egyszer 15 perc? Vagy heti 2-szer kevesebb?

Jó napot! Érdeklődni szeretnék, hogy melyik a jobb (most heti 1x járok csoki szoliba 15 percre) vagy jobb lenne a bőrnek ha pl heti 2x járnék kevesebb percre?

Holub Beatrix
2019-11-12
Kozmetikus szakoktató

Az utóbbi a jobb! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Belső pattanás?

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy volt kettő darab belső pattanás az arcomon. Kicsit a felső hamreteg besebesedett,de nem durván . Lehet ezzel szolizni?

Holub Beatrix
2019-11-11
Kozmetikus szakoktató

Szia! Nem ajánlatos, mert bepigmentálódhat! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Szoláriumozás után érzékeny az ujjam?

Üdvözlöm! Szeptemberben kezdtem el szoláriumba járni max. heti kettő alkalommal (12 perc) és azt vettem észre, hogy a szoláriumozás után pár órával apró pici -tűhegynyi-, érzékeny, érintésre fájdalmas kitüremkedések jelennek meg az ujjaimon (szinte alig észrevehetőek). Nem mindegyiken, inkább elszórtan, 4-6 darab ami zavaró akár csak ha megfogok egy poharat vagy mosogatok. Egy kèt napig érzékenyek majd visszahúzódnak. Ez mitől lehet? Érdemes bőrgyógyászhoz fordulni? Köszönettel!

Holub Beatrix
2019-11-09
Kozmetikus szakoktató

Ez valószínűleg napfény érzékenység. Vedd lejjebb a dózist 8 percre. Ha ettől is előjön, ne szoláriumozz! Ha magától elmúlik, nem
szükséges bőrgyógyászhoz fordulni. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Bölcsesség fog húzás után?

Jónapot.! Hétfőn húzták ki a két felső bölcsességfogam. Nem varrták és nem kaptam antibiotikumot. Ma péntek van, mehetek vele szolizni vagy inkább még nem ajánlatos, begyulladhat.?

Holub Beatrix
2019-10-18
Kozmetikus szakoktató

Ha nincs probléma, akkor szoláriumozhatsz! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Májfolt?

Jó napot! Születésem óta van májfoltom, lehet szoliba járnom? Vagy nem ajánlatos? :)

Holub Beatrix
2019-10-05
Kozmetikus szakoktató

Lehet, de takard le, hogy ne legyen sötétebb! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Színezett fényvédő?

Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék, hogy színezett fényvédővel az arcon, lehet-e szoláriumozni? Köszönettel!

Holub Beatrix
2019-09-26
Kozmetikus szakoktató

Problémát nem fog okozni, de én ennek ellenére letisztítanám szoláriumozás előtt. Üdvözlettel: Holub Beatrix

20 perc után égett a bőröm?

Üdvözölöm Reggebb óta szolizok. Most egy hete voltam már 20p -nél. Aztán a hét közösepen 15p. Igaz éreztem a 20p nél hogy ég a bőröm. Lehet elég lett volna akkor is a 15p. A hátam középen kezdett a bőr lejönni. Mostmár több helyen és ott a bor jóval elüt a mostani bőr színemtől. A bőröm a szólózástól jön le? El fog tűnni azok a foltok? Nagyon zavar. Nem tudom rá e szolizzak. Hogyan tudom eltüntetni?

Holub Beatrix
2019-09-10
Kozmetikus szakoktató

Alaposan leégtél. Túl sok a 20 perc, de még a 15 is. A hámlás a leégéstől van, az új bőr rózsaszínes színű, és sokáig el fog ütni a környező bőröd színétől. Várd meg amíg a bőröd teljesen regenerálódik (ez kb 1 hónap)! Addig ne érje UV fény! Használj aloe vera gélt, Fenistil gélt! 1 hónap után kissebb dózisokban, fokozatosan emelve az időket szolizz, hogy a bőröd szépen lassan, leégés nélkül építse fel a barna színt, és ne károsodjon! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Orvosi fémmel?

Jó estét! Érdeklődnék, hogy orvosi fémekkel lehet szoláriumozni? Combnyaktöressel műtötték. Köszönettel.

Holub Beatrix
2019-09-08
Kozmetikus szakoktató

Igen, de ha friss még a heg, takard le! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Kipattog a bőr?

Hello! Az miert lehet, hogy huzamosabb pár napos napozás után az ideális színt elérve arra lettem figyelmes, hogy a rá következő 1-2 hétben kipattog a vállam(ebben az 1-2 hétben már nem töltök annyi időt a napon)

Holub Beatrix
2019-09-06
Kozmetikus szakoktató

UV túlterhelés miatt. Nagy dózisban gyulladáskeltő hatású. Fokozatosság, mértékletesség elvét kövesd! Lassú, kis dózisokban építsd fel a bőrszíned! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Milyen tünetekkel jár a bőrbetegség?

Jó estét! Voltam kb 5-szor szolizni Es felek,hogy esetleg borbetegsegem lesz Honnan tudhatod v erezhetem ezt? Milyen tunetekkel jar?? Szoli ota kis feher pattanasok keletkeznek a testemen

Holub Beatrix
2019-08-31
Kozmetikus szakoktató

Ha bármilyen változást észlelsz, mint viszketés, kiütés, foltok, gyulladás, keress fel bőrgyógyászt! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Szoli krém napozáshoz?

Szép estét! Megszeretném kérdezni hogy a szolárium krémet illetve olajat lehetséges e napozásra is használni??;: és napolajat szolikhoz?? Köszönöm a választ.

Holub Beatrix
2019-08-24
Kozmetikus szakoktató

Nem, mert nincs benne fényvédő. A szoliba meg nem kell fényvédős olaj vagy krém. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Bőr viszketés szolizás után?

Jó napot. Nállam sűrűn fordul elő szolizás utàni bőr viszketés. Mivel tudom kezelni?

Holub Beatrix
2019-08-18
Kozmetikus szakoktató

Használj szolárium krémet szolizás előtt, hogy ne száradjon ki a bőröd! Kevesebb időre menjél szolizni! Ha viszket, használj aloe vera gélt, amely nyugtat, regenerál, és viszketéscsillapító. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Viszketés szoli után?

Szolizás után kegyetlenűl viszket a hátam ennek mi az oka (10 percet voltam bent)

Holub Beatrix
2019-08-16
Kozmetikus szakoktató

Szia! Vagy nagyon kiszáradt, vagy túl nagy dózist kapott, de még épp nem égett meg. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Lemosható a barnaság?

Szeretném megkérdezni hogy ha kicsit pattanásos az arcom akkor heti 1x 10 perc szoli jót tesz vagy káros-e? (30éves nő) A másik kérdésem hogy szoli után nem lehet lemosni a színt tusolással? Egyik ismerősöm szerint igen, bár szerintem ez butaság hisz a bőr mélyebb rétegeit barnítja be a szoli! Jól gondolom vagy nem?

Holub Beatrix
2019-08-15
Kozmetikus szakoktató

Igen, EU-s szoliban. Az aknés tünetek általában javulnak UV hatásra. 
A melaninképzés a hám legalsó rétegében történik.Zuhanyzással max. a felső réteget koptatjuk le, ami alulról pótlódik, így a barnaságot nem mosod le. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Bio szoli után leégés?

Szia! Nyár elején kezdtem el bio szoliba járni és most álltam át nemrég a bronzba.Használok szoli krémet is. Eddig háromszor voltam egyszer hat perc utána 10 és megint tíz. Az utolsó alkalommal leégett az ágyékom már a bőröm is lejött és nagyon fáj használok hámosító krémet. Mit csinálhattam rosszul hogy így jártam??? Köszönöm.

Holub Beatrix
2019-08-10
Kozmetikus szakoktató

Túl sok a bőrödnek a 10 perc. 6 perc elég heti 2x maximum. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Vízhólyag?

Nagy vízhólyag van a talpamon, lehet így szolizni?

Holub Beatrix
2019-08-08
Kozmetikus szakoktató

Igen, de ha már kipukkadt, és a folyadék ki jött belőle, takard le, amíg be nem gyógyul. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Bioszoli után Ergoline?

Tisztelt Szakértő ! Heti 2 alkalmat szokttam szolizni 10 percet szerdán a bió szoliba de most pénteken mehetek az Ergoline lehet így keverni ? Persze az Ergoline a bőrkimélőt kérem 10 percre okozz ez a bőrnél bármit ha csak próba képpen megyek az Ergoline ba vagy lehet keverni 1 ez a 1 mega Bio? Várom a választ köszi,

Holub Beatrix
2019-08-07
Kozmetikus szakoktató

Ha a bio szoliba szoktál menni 10 percre, az Ergoline szoli 10 percre sok lesz. 7-8 percre menjél kezdetben! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Szolárium után meddig marad meg a színünk?

jónapot azt szeretném megkérdezni hogy a szolarium után meddig marad benne a szín a bőrömbe köszönöm ☺

Holub Beatrix
2019-07-26
Kozmetikus szakoktató

A képződő melanin a hám alsó rétegében, a bazális rétegben termelődik, ami átlag 28 nap alatt ér a bőr felszínére, majd lekopik. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Bioszoli?

Jó estét! Mióta bioszoliba jàrok néha a combom végig lilàs kék színű. Mitől van?

Holub Beatrix
2019-07-25
Kozmetikus szakoktató

Szia! Ez biztos, hogy nem a bioszolitól van! Keress fel egy szakorvost! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Szeplő az arcon?

Kedves szakértő! Mit tegyek hogy ne legyen szeplős az arcom a szolizástól? Ahányszor elmegyek annál több lesz a szeplőm! Válaszát előre is köszönöm!

Holub Beatrix
2019-07-21
Kozmetikus szakoktató

Le kell takarni az arcot! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Átlagosnál több anyajegy?

Az átlagosnál több anyajegy van az arcomon, de a testemen nem. Az orvos azt mondta jó indulatú az összes. Olyan kérdésem lenne ezzel kapcsolatban, hogy a szolárium rossz hatással van rájuk?

Holub Beatrix
2019-07-19
Kozmetikus szakoktató

A túlzásba vitt szoláriumozás károsítja a bőrt, nem tesz jót az anyajegyeknek. Mértékletesen, fokozatosan alkalmazva, ha az orvosa is megengedi, lehet szoláriumozni. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Mirigy felgyülemlés?

Az államon van egy 5-7cm-es mirigy felgyülemlés.Nem viszket,nem irritál.Szolizhatok így vagy lekell takarni?

Holub Beatrix
2019-07-17
Kozmetikus szakoktató

Fordulj bőrgyógyászhoz, aki pontosan diagnosztizálja, és megállapítja, hogy lehet e szolizni. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Véralvadásgátló mellett?

Sziasztok! Érdeklődnék hogy Eliquis 5mg veralvadasgatlo szedése alatt (1 evvel tüdőembólia után, trombofilia és mthfr véralvadási zavarok mellett) mennyi idő a maximum amit szoliban tölthetek? Az orvosom szerint 36 foknál melegebb vízben nem fürödhetek, szaunázni is csak infraszaunaban szabad, szolit nem tiltotta de nem tudta megmondani milyen surun és mennyi időre mehetek.

Holub Beatrix
2019-07-12
Kozmetikus szakoktató

Nem szabad, hogy a tested túlzottan felhevüljön, ezért egy alkalommal 6-8 percet szolizz. Inkább rövidebb időket, gyakrabban! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Nem nagyon barnulok, mit tegyek?

Hello szeretnem megkerdezni hogy mar egy feleve szolizok de nem igazan van eredmenye.Nemvagyok mar igaz olyan feher mint voltam de nem is nagyon barnulok.Nagyon sokfele kremet hasznaltam mar sott most ezt a csoko habot hasznalom de ez sem sokk siker ovezi.Ugyanakor aki latot az elott mielot nem szoliztam azt mondjak hogy azert valtozott a borom szine.De en szeretnem ha egy egeszseges barna borom lenne mert az egy kis onbizalmat is adna mivel nagyon regen vagyok

Holub Beatrix
2019-07-10
Kozmetikus szakoktató

Rendszeresen járj szoliba, kúraszerűen, heti 2x (összesen 8-10 alkalommal), használj továbbra is szoláriumkrémet! Esetleg próbálj ki más szoláriumot is! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Véranyajegyek?

Jó napot ! Én azt szeretném kérdezni , hogy a szolárium milyen hatással van a véranyajegykre? Van a vállamon egy kiemelkedő piros anyajegy. Nem fáj, nem viszket nem piros körülötte . Ezek a véranyajegyek szolárium, Uv sugárzás hatására lehetnek rosszindulatuak? Köszönöm előre válaszát!

Holub Beatrix
2019-07-07
Kozmetikus szakoktató

Nem válnak rosszindulatúvá UV hatására! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Orrpolip műtét után?

Jonapot. Most műtöttek orpolippal. Kérdésem az lenne lehet e szolizni?Vagy mennyi idő után lehet. Köszönöm válaszát.

Holub Beatrix
2019-07-05
Kozmetikus szakoktató

Ezt  minden esetben a szakorvostól kell megkérdezni! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Várandósan szolizni?

Üdv!a kérdésem az lenne,hogy várandósan lehet-e szoláriumozni?

Holub Beatrix
2019-07-05
Kozmetikus szakoktató

Ha nem veszélyeztetett a terhesség, fokozatosan, mértékletesen lehet. Az arcot ajánlatos letakarni az esetleges terhességi pigmentációk elkerülése érdekében. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Abortusz után?

Jó napot Azt szeretném megkerdezni hogy abortusz után mikor lehet menni szoláriumba? Köszönöm.

Holub Beatrix
2019-07-04
Kozmetikus szakoktató

Ezt a szakorvostól kell megkérdezni, de a bevérzés kockázata miatt néhány hétig biztosan nem. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Ekcéma esetén?

Üdvözlöm! Ekcémás a kezem és a lábam ,kaptam szteroidos gyógyszert ,medrolt a kérdésem az lenne hogy szoláriumb mehetek e ?

Holub Beatrix
2019-07-02
Kozmetikus szakoktató

Sajnos nem! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Önbarnító mellett szolárium?

Üdv! Világos bőrű vagyok, könnyen leégek a napon. Az lenne a kérdésem, hogy önbarnító használata mellett szabad-e szoláriumba is járni? A kettő között mennyi időnek kell eltelnie? Illetve az lenne még a kérdésem, hogy gyantázás után mennyi időnek kell eltelnie, hogy szoliba mehessek, illetve fordítva, szoláriumozás után mennyi időnek kell eltelnie, hogy gyantázhassak. Válaszát köszönöm!

Holub Beatrix
2019-07-01
Kozmetikus szakoktató

Önbarnító használatával lehet szolizni. Már másnap nyugodtan. Viszont az önbarnítóval szerzett barnaság nem tesz védettebbé az UV sugárzással szemben. Gyantázás után 2-3 napig nem szabad szolizni, előtte lehet. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Szemöldök tetoválás?

Udvozlom! Szemoldok tetovalas utan ha az egesz arc le van takarva mikor lehet legkorabban szolariumba menni? Koszonom!

Holub Beatrix
2019-06-28
Kozmetikus szakoktató

1-2 hét múlva, ha nincs panasz! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Foltos a homlokom?

3 hete szoliztam utoljára, tegnap voltam 12 percen 200x-os barnító krémmel álló szoláriumban. Ennyi kihagyás után sajnos picit megkapta az arcom, és most vettem észre hogy foltos a homlokom. Mit lehet tenni ilyenkor hogy eltűnjenek a foltok?

Holub Beatrix
2019-06-26
Kozmetikus szakoktató

Várj 1-2 hetet, amíg regenerálódik a bőröd! Ha utána is fennáll a probléma arcradírral próbálkozz heti 3-4x. Használj 50 faktoros fényvédőt! Ha őszre is pigmentfoltos, keress fel szakembert, kozmetikust, bőrgyógyászt, aki halványító kezelésekkel, krémekkel segít a problémán. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Az arcom ne barnuljon?

Tisztelt Szakértő! Úgy szeretnék szoláriumozni hogy az arcom közben ne barnulj le, ne érje uv fény, csak a testemet. Erre lehet megoldás ha letakarom az aecpm közben mondjuk egy törölközővel?

Holub Beatrix
2019-06-24
Kozmetikus szakoktató

Igen, az jó megoldás! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Nikotin tapasszal?

Szia. Szeretném megkérdezni, hogy Niquitin tapasszal lehet-e szoláriumozni?

Holub Beatrix
2019-06-23
Kozmetikus szakoktató

Szoláriumozás közben ne legyen rajtad a tapasz! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Garatgyulladás esetén?

Szia! Az lenne a kerdesem hogy ma megallapitottak hogy garatgyulladasom van ilyenkor nem ajanlott a szolarium hasznalata vagy nem tesz kart ha elmegyek szolariumba? Koszonom valaszod

Holub Beatrix
2019-06-21
Kozmetikus szakoktató

Ha nem vagy lázas, vagy nem szedsz fényérzékenyítő gyógyszert, antibiotikumot, akkor szolizhatsz. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Leégés és pigmentfolt?

Üdv! Olyan kérdésem lenne, hogy : nagyon leégtem strandolás közben, leginkább a vállam pedig használtam naptejet..és most hámlik a bőröm, rózsaszín foltos, olyan mint ha pigmenthiányos lenne a bőröm, tudom, hogy ez már a “gyógyulási” folyamat, de a kérdés az lenne, hogy ez elmúlik e rendesen, vagy megmaradnak a foltok?

Holub Beatrix
2019-06-20
Kozmetikus szakoktató

Van akinél pigmentfoltos marad, van akinél teljesen elmúlik. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Hólyagok?

Szép estét! A mai nap elmentem szolizni az utolsó 13percem töltöttem a bérletemről... Többször érzek utána viszketést este, de amint lezuhanyzok megszűnik... Viszont ma a combom belső felén hólyagos kiütések lettek elég sűrűn. Lehet a melegtől? Vagy az izzadsagtol? Esetleg a krém? Pedig egész jó minőségű krémet használok JWOWW Black. Viszket rettentően, először azt hittem, hogy csak egy szúnyog... De vagy 15-20 pici pattanás szerű hólyag sűrűn kis területen. Meg egy két darab a derekamon, fenekemen....

Holub Beatrix
2019-06-20
Kozmetikus szakoktató

A kiütést, hólyagot sok minden okozhatja:
Leégés, allergia, rovarcsípés, melegkiütés...Kend be Fenistil géllel vagy aloe vera géllel! Ha nem múlik, fordulj bőrgyógyászhoz? Üdvözlettel: Holub Beatrix

Takarásban lévő testrészek barnítása?

Jo napot! Egy elég furcsa kérdésem lenne. A fenekem belülről nem barnul mármint na az a rész ami természetesen takarásban van. Ez ellen lehet e tenni valamit vagy mindenkinél így van?

Holub Beatrix
2019-06-19
Kozmetikus szakoktató

Ha takarásban van valami, és nem éri ott az UV fény, akkor ott nem is lesz barna...
Ha nagyon zavarja, húzza szét a fenekét! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Viszketés?

Jó napot! Az lenne a kérdésem, hogy a szoli utáni viszketést mi okozhatja? Mivel lehet megelőzni? Vagy esetleg mitol mulik el leghamarabb? ( ez egyszer fordult elő, pedig többször is voltam ugyanannyi időre) Köszönöm a választ!

Holub Beatrix
2019-06-12
Kozmetikus szakoktató

Vagy a bőr szárazsága vagy a picit túl nagy UV dózis. Használj előtte szolikrémet, és fokozatosan, mértékletesen szolizz Eu-s csöves szoliban! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Bölcsesség fog?

Nekem az lenne a kérdésem, hogy altatásos bölcsessegfog műtét után (2019.05.31), ha már a varratot is kiszedték (06.06) mikortól ajánlott a szolárium?

Holub Beatrix
2019-06-07
Kozmetikus szakoktató

Ha nincs semmi probléma, tünet és nem kell gyógyszert szedni, akkor lehet! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Világos bőr?

Szia! Az a helyzet hogy elég világos bőrű vagyok, de a hétvégén megyek a balatonra és előtte el szeretnék menni szolizni, de még soha nem voltam. Te hány percre ajánlanád elsőre, hogy meg is látszódjon? Használjatok bent bronzolajat?

Kovács Xénia
2019-06-04
Tanning szakértő

Szia! Használd az  oldalon található SzoliRend kalkulátort és a szoláriumban dolgozó hölgytől is kérj tanácsot, mert minden stúdióban más és más szolárium csövekkel dolgoznak. A bronz olajat egyelőre hagyjad, de speciális szolárium kozmetikumot mindenképpen használj. Ebben segítség az oldalon található KrémVálasztó. Üdvözlettel: Kovács Xénia

18 év alatt?

18 év alatt lehet szoláriumba menni? Tudom, hogy nem ajánlott, mert hamarabb öregszik a bőr, de ha párszor elmegyek lehet bajom?

Holub Beatrix
2019-06-03
Kozmetikus szakoktató

Nem lehet, sem egészségügyi okból, sem a törvényi szabályozás miatt. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Mennyi idő után pigmentálódik be...?

Eddig, semmi ilyen változást nem tapasztaltam. Mindenkinél bepigmentálodhat a bőr szoli után, ha rajta maradt a smink? Mennyi idő múlva is jelentkezhet? Félek, hogy nagy kárt csináltam a figyelmetlenségem miatt.

Holub Beatrix
2019-05-31
Kozmetikus szakoktató

Nem mindenkinél pigmentálódik be. Nyilván függ az egyéni érzékenységtől és az alkalmazott sminkszertől, de nagyon nagy az esélye. Néhány napon belül látszik. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Sminkben szoli?

Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy egy párszor sminkben szoliztam, lehet emiatt később nagyobb következmény is?

Holub Beatrix
2019-05-30
Kozmetikus szakoktató

Igen, bepigmentálódhat a bőr, mert a sminkszerek fényre érzékeny anyagokat tartalmazhatnak. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Plexi felmelegedett?

Már régóta nem feküdtem be a szoliba itthon de ma rászántam magam erre 10perc múlv a azt vettem észre hogy az arcbarnítós résznél elkezdett a plexi felmelegedni és megpuhulni???Halott már ilyet??Mi lehet az oka?

Makk Gábor
2019-05-29
Tanning szakértő

Ennek az lehet az oka, hogy tönkrement az arcbarnító hűtő ventilátor.
Amennyiben szeretne szervizt kérni úgy hívja a központi számunkat: 061-291-0009/107-es mellék. Üdvözlettel: Makk Gábor

Toka zsírleszívás után?

Kedves Beatrix! 3 hete volt toka zsírleszívásom a szorító kötést már levehetem. Azt szeretném kérdezni hogyha a hegemet letagasztom mehetek e szoláriumba? Vagy védeni kell az egész területet? Előre is köszönöm!

Holub Beatrix
2019-05-27
Kozmetikus szakoktató

Ezt a műtétet végző szakorvostól kell megkérdezni! Szép napot! Holub Beatrix

Fehér foltok a lábon?

Jonapot! Regota szolizok es ha sokat fekszek hason a labamon erosen megjelennek feher foltok , amitol ilyen potyosnek tunik mert kitunik a barna borombol , mostanaban nem fekszek hason de nem tunik el. Mit tegyek es mi lehet az?

Holub Beatrix
2019-05-27
Kozmetikus szakoktató

A fehér foltokat sok minden okozhatja. Keress fel bőrgyógyászt! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Fém, heg esetén műtét után?

Tisztelt Beatrix! Az lenne a kerdesem, februarban mutottek a kezem az otos metacarpust van benne fem, hegem is van, szabad e szolizni, ha igen mit tegyek hogy vedjem a heget? 5?0fajtoros naotejet mar vettem ra mondtak h kell ha eri anap, mi a helyzet a szolival?

Holub Beatrix
2019-05-26
Kozmetikus szakoktató

Lehet szoláriumozni, de amíg a heg friss (rózsaszínes) takard le, vagy ragaszd le ragtapasszal, hogy ne pigmentálódjon be!
Önmagában az 50-es naptej nem elég! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Differin gél?

Jónapot! Én az arcbőrömre differin gélt használok börgyogyászom javaslatával és alkalmas igy szolizni? Vannak esetlen mellékhatásai? Vagy vaalami irritácioja a börömre?

Holub Beatrix
2019-05-26
Kozmetikus szakoktató

Differin gél fényérzékenyítő, ezért használata során nem lehet szoláriumozni. Lehet mellékhatásként bőrirritáció, hámlás. Olvasd el a betegtájékoztatót! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Menstruáció alatt szoli?

Az lenne a kérdésem hogy menstruáció alatt lehet e szolizni?

Holub Beatrix
2019-05-25
Kozmetikus szakoktató

Igen, lehet! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Hámlás után barna folt?

Jónapot! Elmentem szoliba és le égtem. Le hámlott az egész hátam de egy nagy barna folt maradt egy helyen pedig azis le hámlott mi lehet az ? Nem biszket meg semmi csak nagyon zavar hogy ott van :(

Holub Beatrix
2019-05-24
Kozmetikus szakoktató

A leégés helyén elő szoktak fordulni pigmentfoltok. Egyesek idővel elmúlnak, de a legtöbbször csak halványodnak. Testradírral, halványító krémekkel tudod ezt a folyamatot felgyorsítani. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Gerincsérv műtét után?

Aprilis 23-án volt egy nyaki gerincsérv mütétem ebböl kifolyolag heg van a nyakam elsö felén,mikor lehet szoláriumba menni?

Holub Beatrix
2019-05-24
Kozmetikus szakoktató

Amikor a heg már nem rózsaszínes, hanem bőrszínű. Ez egyénenként változik,de általában fél év. Ha előbb szeretnél szolizni, ragaszd le ragtapasszal, vagy takard le! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Pattanásos arc?

Az lenne a kérdésem hogy pattanásos az arcom de annyira nem csak pirosas de nem kidudorodo. Így lehet menni szolizni? Vagy takarjam le az arcom?

Holub Beatrix
2019-05-22
Kozmetikus szakoktató

Igen, lehet! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Sok anyajegy esetén?

Jó napot! Szeretnék szolizni menni, az anyajegyeimre mit ajánlatos kenni? Esetleg fényvédőt? Ha igen hány faktorosat?

Holub Beatrix
2019-05-22
Kozmetikus szakoktató

Ha sok anyajegyed van, először vizsgáltasd meg bőrgyógyásszal. Ha nem ellenjavallt a szoláriumozás az anyajegyek száma, vagy elváltozása miatt, akkor fényvédő nélkül szolizhatsz. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Drót esetén?

Üdvözlöm! Olyan kérdésem lenne hogy eltört a kulcscsontom és van benne egy drót, szabad ezzel szolizni?

Holub Beatrix
2019-05-20
Kozmetikus szakoktató

Igen, lehet. Ha még friss a műtéti heg, azt le kell takarni. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Egyenletes barnulás?

Üdvözlöm. Szeretném kérdezni hogy mit használják hogy egyenletesen barnuljak ? Ugyan is a labam sose akar barnulni úgy mint a felsotestem, mindig világosabb. Köszönöm szépen előre is válaszát szép napot kívánok.

Holub Beatrix
2019-05-20
Kozmetikus szakoktató

Vannak kifejezetten olyan szolárium krémek, amelyeket speciálisan a lábra fejlesztettek ki. Több önbarnítót tartalmaz, így behozza a “lemaradást” a test többi részéhez képest. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Visszér?

Jó napot! Azt szeretnèm megkèrdezni, hogy viszeres a lábam, ès így mehetek e szoláriumba? köszönöm válaszát.

Holub Beatrix
2019-05-17
Kozmetikus szakoktató

Ezt szakorvos állapítja meg! Nagyon sok esetben nem javasolják a szoláriumozást! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Turbo szoli?

Turbo szoli miben mas a rendes szolitol? Azt hogy lehet hasznalni?

Kovács Xénia
2019-05-13
Tanning szakértő

A turbo szoli elnevezést a 90-es évek környékén használták gyakran. Annyit jelent, hogy a hagyományosabbnál erősebb lámpákat használnak a szolárium gépben. Üdvözlettel: Kovács Xénia

Testápoló?

Nekem olyan kérdésem lenne hogy szolizás után használjunk e testápolot és ha igen akkor milyen legyen köszönöm a választ

Kovács Xénia
2019-05-09
Tanning szakértő

Igen mindenképpen használj, hogy a bőröd hidratált maradjon! Célszerű kifejezetten erre a célra kifejlesztett barnulást megőrző testápolót választani pl. a Brown Sugar White Chocolate krémet. Itt többet is megtudsz róla: https://www.hollandimpex.hu/webaruhaz/kozmetikumok/brown-sugar-white-chocolate-testapolo
Üdvözlettel: Kovács Xénia

Piros folt?

Az bal arcomon megjelent egy piros volt. Fényes a felülete. Nem viszket,ha hozzáerek egy picit erzekenyebb. Mar 3 hete van. Mindennel kenegettem,de nem múlik el. Nem lehet lealapozni a felüketét. Hasznalok a szolizashoz fényvédőt.. Nem tudom,hogy attól van-e.. Edzés utan is erősebben megjelenik.Gondolom az izzadástól. Mivel tüntethetném el? Köszönöm.

Holub Beatrix
2019-05-07
Kozmetikus szakoktató

Több minden lehet! Keress fel egy bőrgyógyászt! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Heg és a szoli?

Kedves Beatrix! Van egy sok éves heg a testemen amit szoláriumozáskor nem szoktam letakarni. Azt olvastam, hogy a heg tud pigmentálódni UV hatására. Lehetséges ez? Válaszát előre is köszönöm. Szlovák Zsanett

Holub Beatrix
2019-05-06
Kozmetikus szakoktató

Régi heg általában nem szokott bepigmentálódni, csak a frissek! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Piercing?

Üdvözlön! Frissen lőtt piercinggel (fülben) mennyi időt ajánlott várni a szolizással?

Holub Beatrix
2019-05-04
Kozmetikus szakoktató

Egy hónapot kell várni! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Lekopik a bőröm?

Tisztelt Beatrix! Már több éve szoláriumozok eddig nem volt semmi problémám, most körülbelül egy hónapja a melltartó pántjánál végig, illetve ha öv van rajtam ott is lekopik a bőröm, ezáltal foltos leszek, 1-2 testrészemen szintén megjelenik de inkább ott ahol közvetlen, jobban érintkezik vele a ruha. A segítségét szeretném kérni, hogy ez mitől lehet. Nagyon szépen köszönöm előre is!

Holub Beatrix
2019-05-03
Kozmetikus szakoktató

Lehet, hogy önbarnítós szolikrémet használtál, ami a hámot szinezi, így hamarabb lekopott a dörzsölés hatására ezeken a területeken. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Erősség?

Mitől függ a szolárum erössége?

Holub Beatrix
2019-05-03
Kozmetikus szakoktató

A csövek számától, teljesítményétől, és hogy hány órát volt már használatban. Üdvözlettel: Holub Beatrix

A fejem és a kezem nem barnul?

Jó estét! Egy hónapja járok szoliba, 1000órás csoda cső a neve 0,3-as EUs csövek, Dr Kelen Sun solar plus krémet is használok, a hasam nagyon hamar barnul, de a fejem és a kezem nem annyira és azt szeretném, hogy ezek a testrészek is barnuljanak. Felváltva használom a fekvő és álló szolit is. 3x 5perc, 3x 7perc, 3x 9perc és most voltam egyszer 11percen, két szoláriumozás között eltelt minimum 48óra mindig. Fürdés után hidratálós testápolót használok.

Holub Beatrix
2019-05-02
Kozmetikus szakoktató

A nehezen barnuló területekre használj önbarnítót is tartalmazó speciális szolikrémet! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Testápoló szolizás előtt?

Testápolot lehet szolizas élőt használni?? Ha igen . attól hamarabb lelehet barnulni?

Holub Beatrix
2019-04-27
Kozmetikus szakoktató

Igen, lehet használni. Nem barnulsz jobban tőle. Használj erre a célra szolikrémet, amely hidratál, gyorsítja és tartósítja a barnulást! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Piros pöttyök a lábfejen?

Jó napot! Most voltam 5.alkalommal szoláriumban. Első alkalommal 6 percet voltam, akkor nem tapasztaltam semmi furcsát. Utolsó 2 alkalommal 9 percre mentem. Észrevettem a lábfejemen piros pöttyöket, amelyek kicsit viszketnek. Összefügghetnek a szoláriumozással? Köszönöm előre a valászt.

Holub Beatrix
2019-04-26
Kozmetikus szakoktató

Lehetséges. Használj aloe vera gélt, vagy Fenistil gélt! Ha nem múlik, fordulj bőrgyógyászhoz! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Hajhullás esetén?

Üdvözlöm! Az volna a kérdésem,hogy most voltam bőrgyógyásznál a hajhullásom miatt aki A,E vitamint és Cink szirupot adott kezelésnek! Ezek szedése mellett lehet szoláriumba járni?? Köszönöm a választ! Üdvözlettel

Holub Beatrix
2019-04-25
Kozmetikus szakoktató

Igen, lehet! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Pigmenthiány?

Pigmenthianyos mehet e szoliba

Holub Beatrix
2019-04-21
Kozmetikus szakoktató

A pigmenthiányos területen nincs melanin, így ezek a területek védtelenek az UV sugárzás ellen, ezért jelentősen megnő a bőrrák kockázata. Nem javaslom. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Zúzódás esetén?

Érdeklődni szeretnék! Csütörtökön leestem a lépcsőről és bekékült elég nagy helyen a popsim. Ártalmas ilýen esetben a szolizás? Szerettemvona szoláriumba menni ma, várjak vele?

Holub Beatrix
2019-04-20
Kozmetikus szakoktató

Nem ártalmas! Mehet nyugodtan! Üdvözlettel: Holub Beatrix

EU 0.3-as cső csőcsere után?

Kedves Szakértő! Az EU 0,3-as gépeknek minden esetben ugyan olyan erősségű UV sugárzást kell kibocsájtaniuk, vagy csőcsere után pár alkalommal erősebbek az átlagnál? A választ előre is köszönöm!

Holub Beatrix
2019-04-17
Kozmetikus szakoktató

Minden szolicső a csere után a legerősebb, utána a használat gyakoriságától függően veszít a teljesítményéből. Ezt mindenképp figyelembe kell venni!

Lekopik a barnaság?

Üdvözlöm! Ha egy hetig nem szolizok elkezdek kikopni es csunyan jon lefele a szin.. ilyenkor mit lehet tenni es mikor lehet ujra menni?

Holub Beatrix
2019-04-15
Kozmetikus szakoktató

Hetente 1x elég. Használj önbarnítós szolikrémet is, mely elősegíti a barnulást, és tartósabbá teszi a színt! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Lehet piercinggel szolizni?

Szia. Lehet e piercinggel szolizni? A másik kérdésem, hogy a lábfejem miért nem barnul? Előre is köszönöm.

Holub Beatrix
2019-04-14
Kozmetikus szakoktató

Lehet piercinggel szolizni, ha nem friss, de benne van a pakliban az esetleges gyulladás lehetősége. Ha ezt észleled, takard le vagy tegyél rá ragtapaszt! Valószínűleg a lassabb keringés vagy a túlhűtött csövek miatt nem barnul kellően a lábad.Használj rá speciálisan a lábakra kifejlesztett önbarnítós szolikrémet! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Szolizás milyen alkalmanként?

Fehér bőrű vagyok szőkés barna haj, kékes-zöld szemszín, 20-25 év közötti az életkorom. Szolizást milyen alkalmanként ajánlaná? Van-e esély a barnulásra? 7 percre szoktam menni szolizni általába a Chocolate szoliba. Azonban az arcom, a nyakam körül és a hasam részénél pár óra múlva bepirosodik aztán 1-2 nap alatt eltűnik. Ez mit jelent? Nincs esélyem lebarnulni?

Holub Beatrix
2019-04-13
Kozmetikus szakoktató

A Chocolat szoli túl erős a bőrödnek. Túl nagy UV dózist kaptál, és leégtél. Használj Eu-s 0,3-as csöves szolit. Abban kezdj 8 perccel heti 2x, majd a következő héten 2 perccel emeld a dózist. A heti 2 szolizás között 3 nap teljen el. Ha felépült a kívánt szín, heti 1 alkalom elegendő. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Mell alatt fehér maradt?

Üdvözlöm! Szoláriumozás után a mellem alatt fehér maradt(már nem a legfeszesebb).Mit tehetnék h ez ne így legyen.

Holub Beatrix
2019-04-10
Kozmetikus szakoktató

Fekvő szolit használj és emeld meg a melled szolizás közben. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Nyitva lehet a szemem?

Szép estét! Szoliba nyitva lehet a szemem 3-5 percről van szó . Valamint van egy szemölcsöm takarjam le vmivel?

Holub Beatrix
2019-04-09
Kozmetikus szakoktató

Nem ajánlatos a szemet nyitva tartani. Néhány szembetegség pl: időskori maculadegeneracio az UV sugárzástól alakulhat ki, ezért óvd! A szemölcs fajtájától függ, hogy le kell e takarni. Bőrgyógyász szakorvost érdemes megkérdezni! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Vörös és viszket a bőröm?

Jó napot kívánok! Most voltam másodjára szoláriumban. Első alkalommal 7 percre most egy másikban voltam 8 percre. Mindkettő alkalommal a mellem vörös lett és viszketett. Ez mitől lehet? Barna hajam,barna szemem van és eléggé fehér bőröm. Előre is köszönöm a válaszát.

Holub Beatrix
2019-04-09
Kozmetikus szakoktató

Túl sok volt az UV dózis. Eu-s 0,3-as szoliba menj, heti 1x. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Piercing esetén?

Jó napot. Van egy tragus piercingem. Már nem friss, nincs is vele különösebb problémám. De ha elmegyek szoláriumba egyből begyullad. Ez mitől lehet? Mit lehet ellene tenni? Kivenni sajnos magamnak nem tudom. Előre is köszönöm a válaszát!

Holub Beatrix
2019-04-04
Kozmetikus szakoktató

Takarja le, vagy ragasszon rá ragtapaszt a szolizás idejére! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Nagyon érzékeny fehér bőr, vöröses haj?

Jó napot. Nagyon érzékeny fehér bőrű vagyok kék szemű és vöröses szőkés hajú. Heti 2ször ajánlották hogy menjek bioszoliba. Tegnap voltam először és mára a kézhajlatomban a hasamon és a combom belső részén kisebb véraláfutások keletkeztek. Ez normális vagy esetleg lehet komolyabb bajom is tőle? Előre is öszönöm a válaszát!

Holub Beatrix
2019-04-02
Kozmetikus szakoktató

A szoláriumnak, és az UV fénynek nincs véraláfutást okozó hatása. Ha vöröses színű a hajad, az 1-es fototípusba tartozol, és nem javallt a szoláriumozás. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Napallergia?

Üdvözlöm! Nap allergiával lehet szolinzni? Bent voltam 8 percet, majd egy hét múlva ismét 8 percre feküdtem be, és rá két napra ki jött a napallergiám. Már a szoliban is viszkető érzést tapasztaltam, de nem volt nagy jelentősége. Esetleg rövidebb időkozönként lehetne ezzel az allergiával szolinzni?

Holub Beatrix
2019-03-26
Kozmetikus szakoktató

Pár hétig szüneteltesd a szoláriumozást, hogy a bőröd megnyugodjon, regenerálódjon. Használj nyugtató krémet, gélt (aloe vera, Fenistil), ami segíti ezt a folyamatot.
Fokozatossan, mértekletessen szolizz, és kizárólag eu-s 0,3-as szoliba menj! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Lábprotézis?

Szép napot! kérdésem lehet e lábprotézissel szoláriumozni.

Holub Beatrix
2019-03-26
Kozmetikus szakoktató

Igen lehet, ha a heg gyógyult teljesen és nem rószaszín. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Műtét után szolárium?

Jó napot! Sinus pilonidalis műtétem volt 2.19.-én (sacumtájon), a varratot pedig 3.4.-én szedtek ki ! Az a kérdésem lenne hogy mennyi idő után mehetek újra szoláriumba?

Holub Beatrix
2019-03-14
Kozmetikus szakoktató

Ezt a szakorvostól kell megkérdezni! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Erős barna foltok?

Jó napot! Szolárium után az arcom jobb oldalán erős barna foltok szoktak megjelenni. Voltam arc kezelésen, pontosabban arctisztítás volt akkor halványodtak ezek a foltok, sőt mondhatni el is tűntek. viszont ma szoláriumba voltam levettem az arcbarnítót gyengére, de csak kijöttek a barna foltok. mitől alakultak ki ezek, és mit jelentenek ezek a foltok nappal energiát esetleg vagy mégis mi az oka??

Holub Beatrix
2019-03-13
Kozmetikus szakoktató

UV fény hatására sajnos bebarnulnak a pigmentfoltok még kímélő szoli esetében is.
Tanácsolom, hogy szolizás során az érintett területet kend be 50 faktoros fényvédővel, vagy takard be az arcodat egy törölközővel. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Napozó olaj?

Jónapot! Azt szeretném megkérdezni, hogy rendes napozó olajat lehet használni szolárumba?

Holub Beatrix
2019-03-10
Kozmetikus szakoktató

Lehet, ha nem tartalmaz fényvédőt. Helyette azonban sokkal hatékonyabb egy szoláriumkrém. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Flector tapasz után?

Tisztelt Szakértő! Egy év után kezdtem újra szolizni 10 percet voltam,elötte vettem le a Flector tapaszt a csuklómról. Reggelre piros kiütések lettek a lábamon,a hasamon bal oldalon lila egybefolyó kiütés,illetve a nadrág derékrésznél helyenként bevérzés szerű csíkok! Piros kiütések vannak a karomon ,mellemen! Mitől lehet? Üdvözlettel: Balog Erika

Holub Beatrix
2019-03-10
Kozmetikus szakoktató

A Flector tapasz csak helyileg hat. Ilyen jellegű tüneteket nem produkál. Keress fel egy bőrgyógyász! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Besárgulás?

Miert sargul be a kezem szolizas utan ? Be kennem magam es a tenyerem be sargul ! Valaszat elore is koszonom.

Holub Beatrix
2019-03-09
Kozmetikus szakoktató

A szolikrémekben megtalálható barnulást elősegítő hatóanyag miatt. Miután bekented magad, töröld meg alaposan a kezed. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Borotválkozni szolizás után?

Jónapot kívánok! Egy olyan kérdesem lenne ,hogy szolárium után mikor lehet borotválkozni? És ,hogy szolárium barnító olaj mennyire hatásos? Válaszát előre is köszönöm!

Holub Beatrix
2019-03-02
Kozmetikus szakoktató

Szolizás után rögtön lehet borotválkozni.
Egyéntől, bőrtípustól függ, hogy kinek mi válik be. Az olaj inkább a nagyon száraz bőrűeknek ajánlott. Ugyanolyan hatékony lehet, mint egy krém, de nehezebben szívódik fel. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Vakbél műtét után?

Jónapot kívánok! A kérdésem az lenne, hogy nekem jan 22en volt vakbél műtétem és mennyi idő után mehetek szolariumba? Olyan március vége felé már szeretnék menni. Köszönöm szépen

Holub Beatrix
2019-02-26
Kozmetikus szakoktató

Ha az orvos is engedélyt ad, március végén már lehet szoláriumozni, de a heget mindenképp takard le még fél évig, amíg friss,rózsaszín színű. Üdvözlettel: Holub Beatrix

20 perc szoli után?

Jó napot! Tegnap voltam 20 percre szolizni egy másik gépbe mint ahova jártam. Eddig semmi baj nem lett utána. Jelenleg hátulról a vádlimtól kezdve a hátam közepéig bőrfájdalmam van. Külsőleg semmi nem látszik, nem piros a bőröm, nincs hámlás, illetve nincs bekeményedve a bőr. Nincs jel. Kérdésem az lenne, hogy ez mi lehet? Köszönöm a segítséget!

Holub Beatrix
2019-02-23
Kozmetikus szakoktató

Valószínűleg a túl sok UV dózis okozza a bőrfájdalmad. Épp hogy nem égtél le, de érzékennyé vált a bőröd. Kezeld aloe géllel, Fenistil géllel. Pár hétig ne szolizz, és legközelebb kevesebb időre menjél, lehetôleg 0,3-as EU-s szoliba! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Allergia?

Jò napot. Allergiás lettem a szolárium krémekre. Ha nem kenem magam semmi gond,de ha bekenem csìp viszket kipirosodik a karom és a dekoltázsom. 3 különböző krémet pròbáltam.kb fél éve jött elő ez az allergia mire rájöttem mitől van elég előrehaladott lett sajnos hormonkezelést kaptam. Érdekes hogy előtte nem volt ilyen jellegű problémám. Ez már ìgy marad?

Holub Beatrix
2019-02-18
Kozmetikus szakoktató

Ezt nem lehet előre tudni, hogy így marad e. Hagyj ki fél évet, és utána próbálkozz meg más márkával, lehetőleg hipoallergén legyen. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Gyantázás után?

Üdv! Gyantázás után 24 óra elteltével szoláriumba mentem, aminek következtében a combom hátsó része leégett. Először piros volt, Panthenollal kentem. Most viszont bebarnult az a rész, bár még egy kicsit hámlik. Arról érdeklődnék, hogy ezzel a barna résszel tudok-e valamit tenni hogy halványítsam, vagy esetleg ha szolariumba járok majd továbbra is, akkor elképzelhető hogy a többi rész hozzá barnul, vagy az már mindig barnább lesz?

Holub Beatrix
2019-02-11
Kozmetikus szakoktató

Heti 2-3x alkalmazott bőrradírral halványítani lehet a foltokat. Ez lassú folyamat, és gyakran az újabb UV terhelésre ismét bebarnul. Amíg nem regenerálódik teljesen, takarja le, vagy ne járjon szoláriumba! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Miért kell szolikrémet használni?

Üdvözlöm! Olyan kèrdèsem volna, hogy a szolárium krèmek vèdik a bőrt a szolizáskor keletkező szabad gyököktől? Illetve a barnulás fokozásán kívül mièrt èrdemes szolikrèmet használni?

Holub Beatrix
2019-02-10
Kozmetikus szakoktató

Részben igen a benne található szabadgyökfogó anyagok pl: E-C-vitamin miatt. Hidratál, öregedésgátló, megvéd a kiszáradàstól, táplálja a bőrt, tartósabbá, szebbé teszi a bőrszínt. Mérsékli a szolárium okozta negatív hatásokat, amelyeket a túlzott szoláriumozás okozhat: bőrszárazság, ráncok kialakulása. Mindenképp ajánlott használni. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Gyomor műtét után?

Üdvözlöm. Engem az érdekelne, hogy gyomor műtét után, mennyi időnek kell eltelnie, hogy mehessek szoláriumba? A műtéti heg úgy 15 cm, a mell alattól húzódik a köldökömig. A műtét tavaly április végén volt, szóval annak már most 10.-hónapja. Már aerobicozom is, és minden rendben, a fájdalom teljesen megszűnt, az étvágyam is a régi, így panaszaim nincsenek. A heg kinézete szép és fehér szinű, tapintásilag tömör (gondolom mert mély volt a beavatkozás). Ilyen heggel lehet szoláriumozni, vagy még lekell takarni. Illetve a másik dolog, hogy ez daganateltávolító műtét volt, és 3 évig gyógyszert kell szednem, hogy vissza ne térjen. (Kemo terapia helyett). Glivec a gyógyszer neve. A leírásban nincs hogy ne napozzak vagy szoláriumozzak. Tavaly nyáron napoztam, csak a heg levolt takarva (lenyegeben ruhaban napoztam-kezek, lábak, arc, mégcsak be sem kentem magam) es semmi bajom nem lett tőle, kivéve néhány megjelenő szeplő szerűséget. Mi a véleménye? Válaszát előre is köszönöm.

Holub Beatrix
2019-02-07
Kozmetikus szakoktató

Kérje ki a szakorvosa véleményét! A gyógyszer szedés mellett nem biztos, hogy javallt a rendszeres UV terhelés. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Heg esetén szoli?

Hegemnek árt a szolárium? (Szám felett van ez a heg)

Holub Beatrix
2019-02-05
Kozmetikus szakoktató

Régi hegnek nem ártalmas. Új heg esetén addig kell várni, amíg nem rózsaszín, hanem már bőrszínű (3-6 hónap). Üdvözlettel: Holub Beatrix

Máj ciszta esetén szoli?

Üdvözlöm.Szeretném megkérdezni,a májamban cisztát találtak , mennem kell máj vizsgálatra, ettől mehetek szoláriumba?Bőrgyógyaszhoz is járok allergiától pattanásszerű kiütések vannak az arcomon ettől mehetek szoliba?Öntől szeretnék vélemény kérdezni.Köszönöm.Szép napot.

Holub Beatrix
2019-02-04
Kozmetikus szakoktató

A máj cisztától lehet szoláriumozni. Az esetleg erre a problémára kapott gyógyszerekkel már nem biztos, ezt az orvostól kell megérdeklődni. Az allergia okozta aknékra, kiütésekre nem tanácsos a szolárium, amíg a tünetek el nem múlnak. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Napszúrás a szoliban?

Lehet a szoláriumban napszúrást kapni? mondjuk az arcbarnitó tól? Ha túl erős. Várom a válaszát Köszönöm

Holub Beatrix
2019-01-31
Kozmetikus szakoktató

Annyi idő alatt, amíg az ember a szoláriumban tartózkodik, nem lehet napszúrást kapni, de leégni lehet. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Miért nem barnul a hónom alja?

Miert nem barnul a honom alja? Kiwi szoliba jarok. Kremet hasznalok. Felemelt kezel szolizok. Fekvobe jarok. Forgok. Eloszor arra gondoltam, hogy hatha a dezodor miatt van. Mar ugy jarok szolizni, hogy csak utana fujom be magam. Probaltam mar ugy is, hogy csak a honom aljat kentem be szoli kremmel hatha behozom a lemaradast

Holub Beatrix
2019-01-26
Kozmetikus szakoktató

Ha végig felemelt kézzel szolizol, akkor nem tudom az okát. Esetleg próbálj ki egy álló szoláriumot is felemelt kézzel! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Frissen festett haj?

Frissen festett hajjal lehet szolizni? Köszönöm

Holub Beatrix
2019-01-25
Kozmetikus szakoktató

Igen, lehet! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Leégett 15 perc alatt?

Egy ismerősöm a már többször tünetmentesen használt krémmel ugyanannyi idő alatt/15perc/ a fekvőgépben szörnyen leégett!Következő alkalommal krém és perc ugyanaz és semmi nem történt.MItől lehet ez? Köszönöm.

Holub Beatrix
2019-01-09
Kozmetikus szakoktató

Valószínűleg más teljesítményű gépbe feküdt. Használjon mindig EU 0,3-as csöves szoláriumot. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Dekoltázson lekopott a bőr?

január 30.-án voltam szoláriumban, de csőcsere volt és sikerült leégnem. Most észrevettem hogy a dekoltázsomnál elkezdett kopni a bőr. Leégés után rögtön használtam bőrnyugtató,leéégés utána testápolót(Bioderma) és aloe vera gélt. Lehet valamivel még segíteni azon hogy a kopást megszűntessem? Illetve így mennyit kell várnom hogy újra szoláriumozhassak vagy esetleg már lehet így is? Köszönöm a választ!

Holub Beatrix
2019-01-07
Kozmetikus szakoktató

Az égés utáni bőrhámlás egy természetes folyamat. Meg kell várni, amíg magától lehámlik, siettetni nem szabad. Kenegesd folyamatosan aloe géllel! Kb 1 hónap múlva szolizhatsz újra, vagy takard ke a dekoltázsod! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Fehér-piros pöttyök?

Szolizás után viszketni kezdett a belsőcombom először piros foltok jelentek meg rajta aztan apro mondhatni fehér-piros pöttyök mitől lehet ez?

Holub Beatrix
2019-01-07
Kozmetikus szakoktató

Valamilyen allergiás reakció. Aloe verával, Fenistillel kenegsd! Ha nem múlik, fordulj bőrgyógyászhoz! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Megégett a bőröm

Kedves válaszoló ! 31-én reggel voltam szoliba 10percet estére a fenekem a hasam és a mellem alja bepirosodot fáj és ég meg éghetet? Mit tudok teni? Mehetek szolizni ha teljesen elmúlik?

Holub Beatrix
2019-01-02
Kozmetikus szakoktató

Igen, valószínűleg megégett. Használj, nyugtató aloe vera zselét, fenistél gélt vagy egyéb nyugtató, regeneráló krémet.
Ha meggyógyul, mehetsz szoliba, de fokozatosan, és mértékletesen. Inkább EU-s 0,3-as szoliba menjél, ha hajlamos vagy a leégésre! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Leégéskor bedagadt az arcom?

Ma delutan voltam szolariumban, ugyanannyi idore mentem amennyire szoktam, de utana kozoltek hogy csocsere volt. termeszetesen leegtem, elofordult mar, de bedagadt az arcom. Probaltam utana nezni de nem talaltam semmit, hogy mi a teendo ebben az esetben?

Holub Beatrix
2018-12-24
Kozmetikus szakoktató

Fenistil gél, aloe vera gél. Súlyosabb esetben fordulj orvoshoz! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Coffee Love Collatan szoláriumcsövekkel szolizás?

A rozsaszin fenyű Collatan csövekkel üzemelő gep használata valoban nem karos a bőrre?Vagyis nem öregít...ráncosít?Azt mondják az vmi kollagén cső,ami kifejezetten szépiti a bort.....sőt leégni sem lehet benne...Mi a velemenye,igaz ez? Koszonettel;M.Antonia U.i Hogyan ismerjem fel a "valodi"kollagen gepet?

Holub Beatrix
2018-12-23
Kozmetikus szakoktató

A Coffee Love Collatan cső sokkal kíméletesebb a bőrhöz, mint a hagyományos csövek. Egyrészt EU 0,3-as csöveket tartalmaz, ami kisebb teljesítményű, másrészt 618-633 nm-es piros fényt is kibocsájt, ami fokozza a kollagén termelést. Ez felelős a bőr rugalmasságáért. Ha kíméletesen szeretnél barnulni úgy, hogy közben a minimálisra csökkenjen a szolárium okozta bőr öregítő hatás, mindenképpen ezt javaslom, de ne feledd, hogy ebben is van UV fény, még ha kevés is, így minimálisan bőröregítő hatása ennek is van, ha mértéktelenül használják. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Kivédhetők a szolárium káros hatásai?

Üdvözlöm! Arra volnèk kíváncsi, hogy megfelelő odafigyelèssel kivèdhetők-e a szolárium káros hatásai? 23 èves vagyok, kb fèl ève járok szoliba, előtte mèg napra se mentem csak amikor kimentem az utcára, mindig vigyáztam a bőrömre. Most szedek magas antioxidáns tartalmú napozóvitamint, mindig használok szolikrèmet is. Heti 1x nagyon ritkán 2x megyek, mèlybarnítós gèpbe 20, gyorsbarnítósba 17 percre. Nem sok ez? Nem ègek le soha, csak fèlek kissè, mert sok ellenèrvet is olvasok. Köszönöm előre is a válaszát!

Holub Beatrix
2018-12-22
Kozmetikus szakoktató

Szia! Ezt mindenképpen soknak tartom, a gyakoriságot és az időtartamot is. Mivel UV fény éri a bőröd, az UV fény okozta negatív hatások is érik a bőröd, de minimálisra lehet csökkenteni. Ritkábban menj szoliba, vagy ha heti rendszerességgel mész, tarts szünetet néha. Használj szoli krémet! Válaszd az EU 0.3-as szolárium csöveket és kerüld a gyorsbarnító csöveket. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Leégés esetén?

Üdvözlöm! Olyan kérdésem lenne hogy megégettem a terdem egy dio nagyságnyi folt lett ott. De különösebben nem fáj csak irritált. Szoláriumba mehetek pár nap elteltével?

Holub Beatrix
2018-12-20
Kozmetikus szakoktató

Igen, de azt a területet fedje le! Egy hónapig ne érje UV fény! Üdvözlettel: Holub Beatrix

0.3-as csövek biztonságosabbak?

A0.3as csövek teljesen biztonságos bőr rák szempontjábol?

Holub Beatrix
2018-12-13
Kozmetikus szakoktató

Jóval biztonságosabbak, mint a hagyományos csövek. Viszont a 0.3 -as csövek is UV fényt bocsájtanak ki, aminek túlzott használata növeli a bőrrák kockátatát. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Arc barnítás?

Üdvözlöm. Nekem olyan problemam van h az arcom nem barnul csak pirosodik.Hasznalok szolarium kremet ami mindenhol mukodik de az arcom csak piros marad. Tudna tanacsot adni h hogyan barnitsam az arcom?

Holub Beatrix
2018-12-08
Kozmetikus szakoktató

Próbálj meg speciálisan az arcra kifejlesztett önbarnítót, és barnulást fokozót tartalmazó szolárium krémet használni. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Szem körül világosabb a bőr?

Tisztelt Cím! Érdeklődni szeretnék: szolizás után a szemem környéke világosabb, mint máshol a bőröm. Olyan vagyok mint egy kis panda.... :) Mi okozhatja ezt? Köszönöm válaszát: T. Bogi

Holub Beatrix
2018-11-27
Kozmetikus szakoktató

Rosszabb a bőr keringése az adott területen, vagy pigmenthiány okozhatja. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Stroke esetén lehet szolizni?

Jó napot! Megszeretném kérdezni, hogy stroke-os betegek mehetnek szoliba?

Holub Beatrix
2018-11-24
Kozmetikus szakoktató

Fokozott kockázattal járhat, ezért kérdezze meg a kezelőorvosát! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Bőrviszketés?

Üdvözlöm Azt szeretnèm kérdezni hogy már hetek óta nagyon viszket a böröm mindenhol Hiába kenem testápoloval naponta többször is Èvek óta szoliba járok hetente kétszer soha nem fordúlt elő velem Lehet hogy mégis a szolizás az oka ? Köszönöm

Holub Beatrix
2018-11-22
Kozmetikus szakoktató

Ennek több oka lehet: száraz bőr, allergia, ételintolerancia, gyógyszerek stb Próbáld ki, hogy ha 2 hétig nem mész szolizni, javul -e az állapot. Ha nem, keress fel bőrgyógyàszt! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Plazma kezelés esetén?

Jo napot! Plazma kezelésem volt ma csütörtökön hány nap után szolizhatnék?

Holub Beatrix
2018-11-08
Kozmetikus szakoktató

A plazma erősségétől függ. 1-3 hét. Kérdezd meg a kozmetikusodtól! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Májfolt esetén?

Üdvözlöm ! Azt szeretnem kérdezni , hogy egyik évben az arcomon kijött egy kis majfolt a szem környéken , amit nyáron napszemüveggel nagyon szépen meg tudok oldani , azonban sajnos nagyon szeretnek úgy szolariumozni mint régen , hogy az arcomat is lehetett -> továbbá elég gaz , hogy mindenem szép barna az arcom pedig fehér

Holub Beatrix
2018-11-08
Kozmetikus szakoktató

Hasznàlj a pigmentált területre 50-es fényvédőt! Ha így is bebarnul, akkor vagy takard le az arcod, vagy tegyél  sebtapaszt az problémás területre! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Csavar esetén?

Üdvözlöm! Szeretném tudni, hogy ortopédiai rögzítő csavarral a lábban, szabad szoláriumot használni? Köszönöm!

Holub Beatrix
2018-11-05
Kozmetikus szakoktató

Igen, lehet! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Fehér foltok szolizás után?

Jò napot! Az lenne a kèrdésem hogy pàr alkalommal àllò szolàriumot hasznàltam ès nèhol fehèr foltok jelentek meg a bőrömön a szolàriumban ùgy nevezett csoki csövek voltak. pigmentfoltok lehetnek? Mit lehetne rà hasznàlni? Elèg kènyes helyen jelentek ezek foltok . Konkrètan a nemiszerv körül mivel barna alapon kissè zavaròk ezek a fehèr foltok ezèrt kèrem segìtsègèt. Köszönöm.

Holub Beatrix
2018-10-19
Kozmetikus szakoktató

Ezt a tünetet többféle probléma okozhatja:
korábbi gyulladás, sérülés, gombás fertőzés vagy száraz bőr...
A pontos diagnózis és kezelés érdekében keress fel bőrgyógyászt! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Sugárkezelés esetén?

Jó estét Lenne egy olyan kérdésem, hogy Szeptember 10 től 14 -ig sugárkezelésem volt 3 alkalommal akkor szabad -e szoláriumba mennem ?

Holub Beatrix
2018-10-09
Kozmetikus szakoktató

Nem lehet! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Műtét után

Üdv. 2 hete volt egy kis műtetem a vállamon, arthroscopias szóval csak két kis pontban volt úgymond "vagasom" már a varratot is ki szedték, tapasztani sem kell és víz is érheti. Engem viszont az érdekelne, hogy ebben az esetben szabad már szoláriumba menjek vagy még várjak vele?

Holub Beatrix
2018-09-26
Kozmetikus szakoktató

Amíg a műtött területen lévő heg rózsaszínes színű, friss, addig bepigmentálódhat. Ez pár hónap, amíg normál bőrszínű lesz. Vagy megvárod ezt az időt, vagy leragaszthatod sebtapasszal, és elmehetsz szolizni. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Bronzolajat lehet használni?

Szoláriumban használhatok barnulást gyorsító bronzolajat?

Holub Beatrix
2018-09-18
Kozmetikus szakoktató

Igen, használhatsz, de szerencsésebb szoláriumkrémet használni, amelyben a barnulást elősegítő anyagok mellett, hidratáló és öregedésgátló összetevők is vannak. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Műtéti hegek esetén?

Üdvözlöm. Márciusban volt egy autóbalesetem, rengeteg műtéti hegem maradt a hasamon kb egy 20-30cm hosszú, a csipomon egy 10cm hosszu és 1 cm vastag, és meg sok más helyen, de ez a kettő ami fontosabb. Mivel kenjem le ha szolárium a szeretnek menni, de meg is ne roncsolja ott a szövetet? Naptejjel azokon a területeken? Vagy szolárium krémmel?

Holub Beatrix
2018-09-06
Kozmetikus szakoktató

Addig nem javaslom a szolizást, amíg a hegek rózsaszín színűek, mert akkor bepigmentálódhatnak ( még fényvédővel is). Ha már egyszínű a környező bőrrel, lehet szolizni. Az UV fény, ha nem történik leégés, önmagában nem roncsolja a szöveteket.
Üdvözlettel: Holub Beatrix

Nyaralás utáni szolizás-fehérebb részek, hogyan barnulnak?

Üdv! Azt szeretném kérdezni, hogy ha nyáron lebarnultam, és azután megyek el szolizni, akkor a bőr azon része, amely nincs lebarnulva a naptól, ugyanolyan barna lesz a szoli után, mint amelyiket a nap lebarnította? Pl. a fürdőruha pántjánál. Köszönöm a választ!

Holub Beatrix
2018-09-02
Kozmetikus szakoktató

Eleinte nem, mert a barnább részek is tovább barnulnak, de idővel megszűnik a kontraszt, és nem fog már látszani a különbség

Üdvözlettel: Holub Beatrix

Bio krém?

Kedves szakértő! A nyáron nagyon szép színt értem el, kizárólag napozással. Egy olyan krémet használok, ami bio, természetes alapanyagokból( sàrgarépa, paradicsom, e-vitamin) készül. Használhatom a terméket a szolàriumban is? Köszönöm

Holub Beatrix
2018-08-17
Kozmetikus szakoktató

Igen, használhatja! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Gyantázás után?

Üdv! Múlthéten csütörtökön gyantáztattam, nem láttam sehol piroslást, majd pénteken elmentem szoliba. Ezek után hétvégén barna foltok jelentek meg a combomon elől, lábam között, és hátul is. A hátsó combomon rengeteg és nagy. Ez lehet a bőr sérülés miatt, hogy ott jobban megkapta a szoli? Olyannak tűnik mint a májfolt. El fog ez tűnni??? A helyi bőrgyógyászatra nem merek menni, ott mindenkinek csak azt mondják, hogy ne szolizzon. Előre is köszönöm.

Holub Beatrix
2018-08-15
Kozmetikus szakoktató

Gyantázás után 2-3 napig nem szabad szolizni, mert a bőr begyulladhat, bepigmentálódhat. Ez történt veled is. Rendszeres bőrradírozással  tudsz halványítani a foltokon. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Zsírfagyasztás?

Kedves Erzsébet . Zsírfagyasztás alkalmával sikerült a hasamat "megégetni" , minek következtében lehámlott a bőr . Most van egy rozsasínes- fehéres árnyalatú folt . Kérdésem , hogy szoliztathatom e , bár gondolom így is eltérő lesz a szín a folthoz képest . Köszönöm .

Mató Erzsébet
2018-07-30
Tanning szakértő

Ha már nem hámlik a bőr és nem gyulladt, akkor lehet óvatosan szolizni EU 0,3-as csővel természetesen. Jól gondolja, az irritációnak kitett bőrfelület nem fog tudni egyenletesen barnulni a többi bőrfelülettel – legfeljebb bizonyos idő elteltével. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

 

Coffee Love CollaTan szoláriumcsövek

Kedves Erzsébet! Mennyire van értelme a kollagénes szoláriumozásnak?Valóban kevésbé öregíti a bőrt vagy csak egy reklámfogás? Köszönettel:Bogi

Mató Erzsébet
2018-07-26
Tanning szakértő

Kedve Bogi! A Coffee Love Collatan csövekkel történő barnuláskor UV-sugárzás is éri a bőrt, de azon túl a vörös fény kollagén rostok működését serkentő hatásának köszönhetően a bőr feszesebb, frissebb, vagyis fiatalosabb kinézetű és érzetű lesz. Ez a hatás bizonyos kor felett érvényesül igazán. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Implantátum beültetés esetén?

Üdvözlöm! Friss három napos fog implantátum beültetéssel lehet szolizni? Varrat még benne van. Üdvözlettel: Tarpai Katalin

Mató Erzsébet
2018-07-21
Tanning szakértő

Igen! Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Begipszelt lábbal lehet szolizni?

Szép napot! Térdig begipszelt lábbal lehet-e szoláriumba menni?

Mató Erzsébet
2018-07-18
Tanning szakértő

Igen, lehet, de számolni kell a színkülönbözettel a gipsz levétele után. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Önbarnítós krémmel napoztam?

Üdvözlöm! Arra lennék kíváncsi, hogy ha önbarnítóval ellátott szolikrémet használtam szoláriumozásra, akkor lehet-e probléma, ha napozni szeretnék (gondolok itt egyrészt a barnulás eredményességére, illetve arra, hogy esetlegesen az önbarnító beleéghet a bőrömbe, ami később tartós foltosodást okozhat)? Válaszát előre is köszönöm!

Mató Erzsébet
2018-07-16
Tanning szakértő

A szolárium krémek egyáltalán nem tartalmaznak fényvédő hatóanyagot, így nem védenek a káros sugárzás ellen.  Ha már megfelelő fényvédelemmel rendelkezik a bőr, lehet használni napozáshoz is, azonban viszonylag magas önbarnító tartalmú krémet nem ajánlanék éppen a lehetséges foltosodás miatt.  Figyelni kell az egyenletes felvitelre! Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Eltérően barnulnak a testrészeim?

Jó napot már kb 2 hónapja hogy szolizok viszont minden egyes alkalommal a fenekem leég és a hátam is és csak ilyen 10 percekre megyek be de ez csak a fenekemen és a hátamon van a többin szépen barnul. A mellem felett viszont nem barnulok!

Mató Erzsébet
2018-07-11
Tanning szakértő

A megpiruló testrészek valószínűleg érzékenyebbek a többi testrészhez viszonyítva, a mell feletti részt többet éri a nap is, ezért tűnik úgy, hogy kevésbé barnul. Esetleg egy kicsit csökkenteni kellene az időt 8 percre, hetente kétszeri szoláriumozás mellett. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Nem egységes a barnulás?

Jónapot! Felmerült nálam az a probléma, hogy nem sikerül szépen egységesen barnulnom, felfő gépet használok a elöl - hátul szép barna vagyok de az oldalam feltűnően világosabb. Gondolom ,hogy ott máshogy éri a fény is, de arra is gondoltam hogy esetleg rossz a test helyzetem.Aa karokat magam mellett tartom nem szorosan a testem mellett csak lazám oldalt, kicsit eltartva. Van valami módszer hogyan is kell elhelyezkedni? Előre is köszönöm.

Mató Erzsébet
2018-07-11
Tanning szakértő

Ha a feje alá teszi a kezét, az oldalakat jobban éri a fény. Érdemes néha álló szoláriumot is használni, ahol a fej feletti részen van a kapaszkodó, így szintén barnítható a test oldala is. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Fogfehérítés a szoliban?

Az igaz hogy a szoli fehéríti a fogakat, ha nyitva van közbe a szánk?

Mató Erzsébet
2018-06-29
Tanning szakértő

A szoli önmagában nem, de vannak UV-fény hatására fogfehérítést végző szerek, így forgalmaznak már olyan fogfehérítő eszközöket, amelyeket a szoláriumban lehet használni. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Szolikrémmel lehet napozni?

Jó napot kívánok! Szeretném megkérdezni hogy szolárium krémmel lehet napozni? Köszönöm válaszát

Mató Erzsébet
2018-06-20
Tanning szakértő

Ha már lebarnult valamennyire a bőre, akkor lehet a napon szolikrémet használni, de tudni kell, hogy a szolikrémek egyáltalán nem tartalmaznak fényvédő hatóanyagot! Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Barna folt a háton?

Jónapot! Régebben is jártam szoláriumba sose volt gondom, most újra elkezdtem és a negyedik alkalom után a hátamon lett egy halvány, barna folt. Olyan mint egy véraláfutás de nemgondolom hogy az lenne bár kissé fáj is. Nézessem meg?

Mató Erzsébet
2018-06-20
Tanning szakértő

Lehet, hogy valamilyen bőrelváltozás volt korábban azon a bőrfelületen, ezért most eltérően barnul a test többi részéhez képest. A fájdalom nem nagyon magyarázható, nézesse meg! Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Erős viszketés?

Tisztelt szakértő. Néhány év kihagyás után ismét elkezdtem szolizni.Az első 6 alkalommal minden normálisan működött mint régen.Az első 3 alkalommal 10 percet voltam aztán 12 percre kezdtem járni.A hetedig alkalommal a szoli utáni 1-2 órával elkezdett nagyon viszketni a derekam és mire hazaértem a munkából már fel is volt dagadva.Csalánkiütéshez hasonló folt lett rajtam.A sípcsontomon is voltak piros kisebb foltok de azok csak kicsit viszkettek.Gyorsan elkezdtem Canesten-nel kenni mert azt hittem hogy nem volt normálisan kitakarítva a gép és elkaphattam valamit.5 nap alatt szépen elmúltak a pöttyök a lábamról de a derekamon a pirosság elmúlásával alatta szépen kifehéredett a bőröm.A 6-ik napon ismét elmentem és ugyazaz jött ki rajtam mint legutóbb. Ismét őrűlt derék viszketés dagadás.Most Fenistil-lel kenem és várom hogy elmúljon.Mi lehet a baj? Nem mehetek többé szoliba? Köszönöm válaszát. Üdv: Nagy Réka.

Mató Erzsébet
2018-06-19
Tanning szakértő

Kedves Réka!
Nem írta, hogy milyen csövekkel barnul. Kizárólag EU 0,3 csövekkel való barnulást ajánlunk, az kíméletes a bőrhöz, kevésbé terheli meg. A viszketés és a dagadás semmiképpen sem normális reakció, érdemes lenne bőrgyógyásznak megmutatni. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Anyajegyek szoli után?

A szolárium során keletkezett anyajegyek mindenesetben nőnek még vagy ugyanolyanok maradnak?

Mató Erzsébet
2018-06-13
Tanning szakértő

Sokféle típusú anyajegy létezik; ha egy anyajegy alakja, formája, nagysága, színe változik, azonnal meg kell mutatni bőrgyógyásznak. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Miért foltos a lábam?

Üdvözlöm! Segítséget szeretnék kérni, ugyanis néhány hete észrevettem, hogy szolizás után a lábam hátul barna foltos lesz, erősebb a szoli után, ez később halványul, de nem tűnik el, majd szoli után ismét erősebb. Eddig csak a vádlim, ma már a combom is ilyen. Heti egyszer járok szoliba, és semmilyen sérülés, égés vagy gyanta nem érte a lábam. És csak a lábam ilyen foltos. Eddig semmi ilyen gondom nem volt, Ön mit gondol, mitől lehet és mit tehetek ellene? Köszönöm előre is.

Mató Erzsébet
2018-06-16
Tanning szakértő

Az említett helyeken fokozottabb a vérbőség a szoláriumozás hatására, mint más testrészeken. Ez csak átmeneti jelenség, a vérkeringés normalizálódásával a foltok valószínűleg eltűnnek. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Térd sérülés?

Balesetben mindkét térdem felsertettem, kék zold foltosak, ettől még mehetek szolizni?

Mató Erzsébet
2018-06-12
Tanning szakértő

Ha nincs felszíni horzsolás, seb, akkor lehet szolizni! Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Fülműtét után?

Üdvözlöm! 2018.06.29.-én műtötték a fülemet Thympanoplasticara Az lenne a kérdésem, hogy mennyi időnek kell eltelni-e, hogy mehessek szoláriumba?Előre is köszönöm válaszát. Kele Tímea

Mató Erzsébet
2018-06-12
Tanning szakértő

Kezelőorvosától kérjen tanácsot! Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Láb barnítás?

Jó napot kívánok! Az lenne a problémám, hogy második alkalommal voltam szoláriumban, és a lábszáraim ugyan olyan fehérek még mindig. Első alkalommal álló gépet használtam, krém nélkül. Ma már fekvőben voltam, mélybarnítót használtam hozzá. A többi testrészem szépen elkezdett barnulni. Van esetleg erre valamilyen különleges módszer? Álló vagy fekvő barnít jobban? A másik kérdésem az, hogy eu 0.3-as csövek vannak a szoláriumban. most 7-7 percet voltam bent. Következő alkalommal emelhetem 14 percre. Nem jelentkezett sem bőrpír, sem égés, viszketés. Köszönöm!

Mató Erzsébet
2018-06-08
Tanning szakértő

A lábak barnulását speciális lábbarnító krémmel lehet fokozni ( pl. Tannymax Sexy Dating Legs, www.hollandimpex.hu webshop), jó módszer az állót és a fekvőt felváltva használni. Az időt nem duplájára emeljük, hanem fokozatosan! Pl. a következő két alkalom 10 perc, majd utána kétszer 12 perc, és aztán jöhet a 14 perc.  Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Szoli krémmel gyorsabban barnulok?

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném megkérdezni, hogy szolárium krém használatával gyorsabban, szebben lehet barnulni? És, hogy az álló, vagy a fekvő szoláriumgép barnít gyorsabban? Válaszát előre is köszönöm!

Mató Erzsébet
2018-06-08
Tanning szakértő

Igen, a speciális szolárium krémek segítik a barnulást: elsősorban hidratálják, puhítják a bőrt, így a bőr gyorsabban tud barnulni; speciális növényi hatóanyagok segítségével elősegítik az azonnali és a késleltetett barnulást is, vagy bronzosító tartalmuknál fogva látványosabbá teszik a barnulási eredményt. EU 0,3 csövekkel felszerelt szoláriumban a bőrtípusnak megfelelő kezelési idő kiválasztásával nem igen van különbség a fekvő vagy az álló szoláriumban ajánlott barnulási idő között. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Apró piros pöttyök?

Üdvözlöm! Úgy 1 hónapja kezdtem el először a szolit. Fehér bőrű vagyok, így 4 percet ajánlottak. Azt vettem észre, hogy a combomon tele vagyok apró piros pöttyökkel. Úgy nézett ki,mintha megpattant volna egy hajszál ér. Úgy 4-5 nap után el múltak, de minden alkalommal előjöttek. Tegnap voltam fekvőbe 6 percet,most az alhasamon is és a combom, térdem környékén is látok. Nem fáj, nem viszket, csak aggasztó a dolog. 2 hétig nem voltam,nem jöttek elő az idő alatt. Csak a szolira tudok következtetni. Mi lehet ez? Köszönöm mihamarabbi válaszát. Lilla

Mató Erzsébet
2018-06-07
Tanning szakértő

Kedves Lilla! Meg kellene határozni, pontosan mennyire fehér bőrű? Ha az I. bőrtípusba tartozik, akkor nem ajánlott a szoláriumozás/napozás. Az oldalon található szolirend kalkulátorral a bőrtípust is meghatározhatja és a kezelési időkre is javaslatot kap. 4 perc szoláriumozásnak nincs értelme, a meglévő pigmentek barnulás kb. a 6. perctől kezdődik el, új pigmentek pedig kb. a 12. perctől kezdenek képződni. Természetesen EU 0,3 csövekkel felszerelt szoláriumot ajánlok, ahol egy II. bőrtípusba tartozó is kezdhet 8 perccel.
Lehetséges hogy a szoláriumozás vérbőség-okozó hatása miatt az érzékeny, vékony, fehér bőr még áttetszőbbé válik, és ezért tűnik úgy, hogy piros pöttyöket lát, vagy lehet az érzékeny bőr egyedi reakciója az UV-fényre. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Kreol bőr-fehér foltok?

Jó napot kívánok! Egy olyan problémám lenne,hogy január óta 3 hetente jártam 8-9 percet szoliba+kentem is szoli krémmel magam és most ahogy kifeküdtem a napra,a derekamon kisebb fehér foltok jelentek meg.Összefüggésbe lehet a két dolog?(egyébként kreol bőröm van és sohase tapasztaltam még hasonlót)

Mató Erzsébet
2018-06-04
Tanning szakértő

Kreol bőrrel öt hónapon rendszeresen szoláriumozott és valószínűleg kellemes színe alakult ki. Nem valószínű, hogy a fehér foltok megjelenése közvetlen összefüggésben van a szoláriumozással/napozással. Érdemes lenne bőrgyógyásznak megmutatni. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Nem barnul le teljesen a hátam?

Szép napot! Olyan problémám adódott, hogy fekvő szoláriumban a hátamon úgy barnulok le, mint valami kis borz. :) Tehát csak a vállaim a hátam közepén vékonyabb csík,és a csípőmnél megint szélesebben. Ezt hogy tudom orvosolni? Álló szolárium nem opció ,mert szédülök alatta .

Mató Erzsébet
2018-06-01
Tanning szakértő

A barnulási idő felénél hasra kell fordulni, így egyenletesebb lesz a barnulás. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Először szoláriumoztam és lehet, hogy allergiás vagyok rá?

Üdv! Egy hete voltam életemben először szoláriumban,alapvetőleg már barnás a színem szóval a 9 percet ajánlották,és még azon az estén szoli után elkezdtem viszketni nagyon.Allergiás lehetek rá? Többet inkább ne is menjek?

Mató Erzsébet
2018-05-25
Tanning szakértő

Lehetséges, hogy elsőre megterhelte bőrét az UV-fény. Várja meg, amíg a viszketés elmúlik, majd EU 0,3 csövekkel felszerelt szoláriumban újra lehet próbálkozni a bőrtípusnak megfelelő barnulási idővel. Bőrtípusát az oldalon található szolirend-kalkulátorral tudja ellenőrizni és az ajánlott barnulási időkre is javaslatot kap. A Coffee Love Intense EU, Sexy CAcao EU, Superbronz Plus EU csövekkel nem szokott viszketés előfordulni. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

3 perc szoláriumozás?

Jónapot! Körülbelül masfel honapja jarok szoliba, mindig mashogy jartam volt, hogy heti 3x 3percet voltam egy heten, de olyan is volt hogy egy heten 1x 6 percet. Eddig 6perc volt a legtöbb. Van a derekamon egy majfolt es ott most eszre vettem olyan foltokat, mintha ekcéma lenne, viszket is, piros is es hamlik is. Kicsit megijedtem, de nem tudom eldonteni mitol lehet ezert a szolira gondoltam, lehetseges, hogy ez miatt? Vagy mi mas lehet? Mit tudnek kezdeni ezzel?

Mató Erzsébet
2018-05-30
Tanning szakértő

A 3 perces szolizásnak nincs sok értelme, sem az azonnali pigmentáció, sem új pigmentek képződése nem indul be ennyi idő alatt. Az oldalon található szolirend kalkulátor segítségével megkaphatja, milyen időközönként hány percre érdemes szoláriumoba mennie, szigorúan EU 0,3 csövekkel. A májfolt és a tünetek miatt érdemes lenne bőrgyógyászt felkeresni. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Szőrszálgyulladás esetén?

Jo napot! Szeretnem csak kerdezni ha szőr szalgyuladásom van tudok e szolizni. Mivel tegnap borotválkoztam és szőrszal gyulladásom lett. Köszönöm

Mató Erzsébet
2018-05-24
Tanning szakértő

Érdemes megvárni, amíg a gyulladás elmúlik, egyrészt mert gyulladt bőrfelületet nem ajánlott UV-fénynek kitenni, másrészt az UV-fény elszíneződést okozhat. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Nap allergia esetén?

Szép estét. Nap allergiám van, eddig napon nem voltam hosszú ideig, hanem szoliztam heti egyszer1,2,3,4,5,6...9percig... Ma viszont leégtem a napon, lehet valami súlyos tünetem amire érdemes odafigyelnem? Gyógyszert nem szedek.

Mató Erzsébet
2018-05-23
Tanning szakértő

Az 1,2,3,4,5 perces szoláriumozásnak nincs sok értelme, ennyi idő alatt nem tud beindulni sem az új pigmentáció, sem a meglévő pigmentek barnulása. EU 0,3 csövekkel még érzékeny bőrrel is 8-10 percről lehet indítani a szoláriumozást.
Leégés esetén bőrnyugtató, hidratáló krémmel kell kezelni a bőrt és a leégés tüneteinek teljes megszűnéséig kerülni kell a napot és a szoláriumot. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Önbarnító után szoli?

Jó napot! egy hete bekentem magam önbarnítóval nagyon-nagyon halványan látszik még ha holnap elmennék szoláriumba akkor lehetséges lenne hogy nem fog annyira megfogni vagy foltosan?

Mató Erzsébet
2018-05-21
Tanning szakértő

Az egyenletes barnulás érdekében bőrradírral finoman végig kell radírozni a bőrt szoláriumozás előtt. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Barna folt a nyakon?

Jónapot! Pár alkalommal voltam szoláriumba, állóba 7 percre. Most a fülem háta mögött és a nyakamon barna foltok jelentkeztek. Mitől lehet ez? Van ötlete?

Mató Erzsébet
2018-05-16
Tanning szakértő

Elképzelhető, hogy valamilyen parfümöt vagy más illatszert használt? Ezek fényérzékenységet okozhatnak. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Szoli gomba?

Jonapot! Sokat jarok szolariumba,soha nem is volt semmi problemam(leeges,pottyok,foltok) viszont par honapja elkaptam a szoli gombat kis feher foltok voltak a fenekemen es a hatamon..arra megvettem a kremet amit az ovos ajanlott es 2 het alatt el is multak(addig nem szoliztam) azota viszont akarhanyszor szolizok kisebb nagyobb feher foltok vannak az egesz testemen a labfejemen,labamon,hasamon,karomon mindenhol..viszont ezeket csak akkor latom mikor bent vagyok a szoliban,es egy kis ideig utana is. Nemtudom eldonteni hogy meg mindig a szoligomba az,mert esetleg nem sikerult teljesen eltuntetnem vagy mi lehet ez? Válaszát előre is koszonom!!

Holub Beatrix
2018-05-15
Kozmetikus szakoktató

Valószínűleg nem a nap gomba okozza, mert akkor az nem tűnne el kis idővel a szoláriumozás után. Valószínűleg a szolárium vérbőségfokozó hatása okozhatja. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Sebhely esetén?

Üdvözlöm! Egy héttel ezelőtt sajnos felrepedt az arcomon a bőr és ez miatt keletkezett egy 3cm-es seb az arcomon, de már összefort érheti víz is. A kérdésem az lenne, hogy mikor kezdhetek biztonságosan ismét szoláriumozni??

Mató Erzsébet
2018-05-15
Tanning szakértő

A sebhelyet le kell takarni vagy be kell kenni magas fényvédő faktorszámú krémmel, hogy UV-fény egyelőre ne érje a frissen gyógyuló sebet. Ellenkező esetben a sebhely elszíneződhet. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Barna folt a homlokon?

Tisztelt Szakértő! Kb. Fél éve járok (elméletileg) bőrkímélő szoláriumba. Folyamatos problémám azzal van, hogy a homlokom nagyon barna, viszont a szemöldököm környéke egyáltalán nem barnul, illetve első ránézésre úgy tűnik hogy a homlokomon a barna felületen van egy még erősebben barnás folt. Próbáltam már letakarni, krémet használni, de sajnos nem segít. Tud tanácsot adni?

Holub Beatrix
2018-05-14
Kozmetikus szakoktató

Ha az arcát eltakarja törölközővel, akkor biztosan nem éri UV fény a homlokát.
Tehát a szoláriumtól biztosan nem lesz pigmentáltabb a homlok. Megpróbálhatja, hogy a homlok letakarására mellett az arcra külön speciális arcbarnítós szolikrémet használ (a világosabb részekre), amely “ behozza” a homlok barnaságát, és egységesebb lesz az arcszíne. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Piros foltok?

Jó napot! Szolárium,napozás illetve meleg zuhanyzás után piros foltok keletkznek a combom közepétől a térdem aljáig Mitől lehet ez? És van e rá valamilyen krém amivel járhatnék szoláriumba? Válaszát előre is köszönöm!

Holub Beatrix
2018-05-12
Kozmetikus szakoktató

Ezt a szolárium és a forró víz értágító hatása okozza. Kis idő elteltével magától elmúlik, de nyugtató géllel (aloe gél) felgyorsíthatjuk a folyamatot. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Piros kiütések kézen/tenyéren?

Jó napot! Már hosszú ideje járok szoliba, általában heti 2 alkalommal 12 percre, és egy ideje szoli után apró piros “kiütések” jelennek meg főként a kezemen/tenyeremen amik viszketnek enyhén, 3-4 nap múlva elmúlnak... Ez miért lehet?

Mató Erzsébet
2018-05-12
Tanning szakértő

Egy pár hetes szünetet kellene tartani a szoláriumozásban, hogy megnyugodhasson a bőr. Valószínűleg túlterhelődött a bőr. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Gerincműtét után?

Jó napot! Azt szeretném kérdezni hogy kb. 1és fél éve gerinc műtéten estem át. 25 csavar és 2 rud tartja a gerincemet. Szoláriumozhatok igy ? Mert hallottam már olyat is hogy megzavarhatja a gépet, meg mondták páran hogy szolizhatok igy is. Köszönöm előre is.

Mató Erzsébet
2018-05-12
Tanning szakértő

Nyugodtan lehet szoláriumozni. Az UV-fény nem hatol olyan mélyre, hogy hatással lehetne a csavarokra, a csavarok pedig nem tudják zavarni a gép működését. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Fehér foltok?

Üdvözlöm! A mai napon éjszakás műszak után elmentem szolizni és elaludtam a gépbe ... 21 percet feküdtem végig a hátamon a lapockámnál és a fenekem felett fehér foltok keletkeztek .. az lenne a kérdésem hogy ezek a foltok össze osszebarnulnak e egyenletesen? És most meddig keruljem a szolariumot? Válaszát előre is köszönöm! Szép napot !

Mató Erzsébet
2018-05-10
Tanning szakértő

A fehér foltok úgynevezett felfekvési pontok, ahol a test a legnagyobb nyomással feküdt a plexifelületen, így korlátozottabb volt a vérkeringés, ezért a barnulás sem olyan intenzív, mint a test egyéb részein. Ajánlott álló szoláriumban napozni néhány alkalommal, ahol az egész bőrfelület egyenletesen barnul.  Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Első alkalomra 15 perc?

Jónapot. A barátnőm volt szoláriumban 2 nappal ezelőtt. Első alkalommal volt és 15 percet javasoltak. Utána nem is volt semmi baj de most kezdett el nagyon kipirosodni a bőre ( nem mindenhol ). A kerdes az lenne hogy ez így természetes ?. Illetve milyen kenőcs segít enyhíteni az égést. Válaszát előre is köszönöm

Mató Erzsébet
2018-05-09
Tanning szakértő

Valószínűleg sok volt a 15 perc. A szoláriumozást a bőrtípusnak megfelelő, alacsony percszámmal kell elkezdeni, majd fokozatosan lehet növelni a kezelési időt. A kipirosodott bőrt hidratáló, bőrnyugtató (pl. Aloe Vera tartalmú) testápolóval lehet kezelni. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Világosabb bőr?

Nemrég kezdtem el szoláriumba járni.Világos bőröm van, eddig heti 3x 9 percre jártam(először csak 6 perc) de észrevettem, hogy a melleim a bőr utána pár órával elkezd "szurkálni" viszketni, a fenekemen meg egy kis foltban bevorosodik, fáj és mintha kicsit felpuposodna a bőr. Mit lehet ezzel tenni? Hagyjam abba a szoláriumozást, vagy csökkentsem az alkalmakat?

Mató Erzsébet
2018-05-07
Tanning szakértő

Valószínűleg túl nagy UV-terhelést kapott a (világos) bőre, ezért reagál ilyen tünetekkel. Abba kell hagyni a szoláriumozást, amíg minden bőrpanasz megszűnik, majd utána újra lehet kezdeni a bőrtípusnak megfelelő kezelési időkkel. Az ajánlott szolizási rendet kikalkulálhatod az oldalon található szolirend kalkulátor segítségével. És természetesen EU 0,3 csöveket kell használni! Az irritált bőrt bőrnyugtató, hidratáló testápolóval lehet kezelni. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Barnás pirosas hát?

Üdvözlöm ! szoli után miért barnás pirosas foltos a hátam ? Kettő folt 3cm nagyságú

Holub Beatrix
2018-04-22
Kozmetikus szakoktató

Ezt a szolárium értágító, vérbőségfokozó hatása okozza. Kis idővel magától elmúlik, de nyugtató géllel, aloe géllel felgyorsíthatjuk a folyamatot. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Nőgyógyászati műtét után?

Tisztelt Szakértő! Nőgyógyászati műtét után mikor lehet ismét szoláriumot használni? Köszönöm válaszát.

Mató Erzsébet
2018-04-22
Tanning szakértő

Nőgyógyászától kérjen tanácsot. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Viszket és piros a bőröm?

Négyszer voltam a szoláriumba és viszket a bőröm és piros pöttyös voltak és szolárium krémet hasznaltam de lehet hogy a fertőtlenítől allergia előre is köszönöm .Kosiba Julianna

Mató Erzsébet
2018-04-18
Tanning szakértő

Milyen bőrtípusú és milyen csövekkel barnult? Milyen gyakorisággal követte egymást a 4 alkalom? Ha nem fokozatosan, a bőrtípusnak megfelelően barnulunk a megfelelő csövekkel, túlterhelhetjük a bőrt UV-sugárzással, amire viszketéssel és piros pöttyökkel reagálhat. Meg kell várni, amíg elmúlik a bőrirritáció, majd lassan, fokozatosan emelve az adagot, lehet folytatni a szolizást. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Letakart arc?

Üdvözlöm! Ha szoliban letakarom az arcom fehér törölközővel, akkor nem éri sugárzás? Féltem az arcbőröm és nem akarom, hogy pigmentfoltos legyen, azonban a barnulásról sem akarok teljesen lemondani. Válaszát köszönöm előre is!

Mató Erzsébet
2018-04-17
Tanning szakértő

Igen, lehet letakart arccal szoláriumozni! Üdvözlettel: Mató Erzsébet

8 évvel ezelőtti baleset?

Kedves szakértő. Ezelőtt 8 évvel motorbalesetem volt,és a lábamon egy elég nagy seb keletkezett de már teljesen begyógyult de a bőr sima és kényes maradt. Szolizhatnek??

Mató Erzsébet
2018-04-17
Tanning szakértő

A 8 évvel ezelőtti seb nyilván már régen begyógyult. Gondolom azóta napon is tartózkodott már. Tökéletesen gyógyult, sebhelyes bőrt nyugodtan lehet szoláriumoztatni, legfeljebb be lehet kenni a heget fényvédős krémmel. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Piros foltok a combon?

Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem,hogy mitől lehet az hogy szolizás után piros foltok jelennek meg a combomtól lefele,háló szerűen? és mikor elmúlik a pirosság barnássá válnak.Nem viszket és nem is kiütés szerű,voltam vele bőrgyógyásznál ő azt mondta,hogy azok a hajszál erek. Esetleg narancs bőrre gondoltam nem tudom befolyásolhatja e a szolárium azokon a részeken a barnulást. Válaszát előre is köszönöm!

Holub Beatrix
2018-04-17
Kozmetikus szakoktató

Ezt a szolárium értágító, vérbőségfokozó hatása okozza. Kis idővel magától elmúlik, de nyugtató géllel, aloe géllel felgyorsíthatjuk a folyamatot. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Menstruáció alatt?

Menstruacio alatt lehet szolizni? Vannak ezzel kapcsolatos tunetek?

Mató Erzsébet
2018-04-15
Tanning szakértő

Ezzel kapcsolatos kutatásokról nincs tudomásom. Ha a menstruáció alapból nem okoz semmilyen negatív tünetet, akkor mértékletesen szoláriumozni is lehet. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Seb esetén?

Jónapot. Ezelőtt 11 évvel volt egy motorbalesetem és keletkezett egy körülbelül 15 cm sebecske a lábamon. (Gámba) Szeretném megérdeklődni hogy mehetnék-e szoláriumba,esetleg úgy ha lekötöm valamivel?

Mató Erzsébet
2018-04-16
Tanning szakértő

A 11 évvel ezelőtti seb nyilván már régen begyógyult. Gondolom azóta napon is tartózkodott már. Tökéletesen gyógyult, sebhelyes bőrt nyugodtan lehet szoláriumoztatni, legfeljebb be lehet kenni a heget fényvédős krémmel. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

UV mentes barnítás?

Tisztelt Szakertő!!! 5 napja voltam Uv mentes barnításon. 3 napja nagyon erős viszketés jelentkezett az egész testemen. Mi lehet az oka? Lehet nem megfelelő testápolót használok? Vagy allergiás reakció lehet? Bár a fújás után 3 nappal jelentkezett az erős viszketés!! Válaszát előre is köszönöm!

Mató Erzsébet
2018-04-15
Tanning szakértő

Lehetséges, hogy nagyon kiszáradt a bőr. Hidratáló testápoló használata ajánlott. Ha nem múlik a viszketés, nem ajánlott használni az említett módszert. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Másképp barnuló testrészek?

3éve szolizok. És azóta "szenvedek" hogy az arcom,dekoltázsom, a kezeim (kézfej, alkar) és a láb fejem nem egy ütemben barnul a többi testrészemmel. Krémet is használok szokizáshoz Ez miért van?

Mató Erzsébet
2018-04-12
Tanning szakértő

Az említett testrészek nem csak nyáron, hanem jóformán az egész év folyamán szabadon vannak, azaz éri őket UV-fény. Ezért nehezebben barnulnak, mint a test általában fedett részei. Speciális arc- ill láb-barnító szolárium krém használatával fokozható az eredmény! Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Pirosan világító cső?

Jó napot, A minap voltam szoláriumba és arra lettem figyelmes, hogy 2 cső pirosan világít. Ez normális? Vagy valamilyen meghibásodást jelenthet? Válaszát előre is köszönöm.

Mató Erzsébet
2018-04-05
Tanning szakértő

Lehetséges, hogy a szoláriumban Collagen vagy Collatan csöveket is szereltek, ezek eleve pirosan/rózsaszínen világítanak. Érdeklődjön a szolárium üzletben. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Pajzsmirigy betegség esetén?

Üdv:Szeretnék érdekelődni, h mivel Pajzsmirigyem van mehetek szoláriumba, és ha igen akkor milyen időközönként járhatok?

Mató Erzsébet
2018-03-28
Tanning szakértő

Kezelőorvosától kérjen tanácsot. Ő tudja megmondani, hogy a szoláriumozás/napozás ellenjavallt-e pajzsmirigy betegség esetén, ill. hogy a szedett gyógyszerek fényérzékenységet váltanak-e ki. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Száj körül viszketés?

Jó napot! Olyan problémám lenne hogy az arcon száj körül a bőr viszket kipirosodik!A vakarástól kissé meg is duzzad az arcbőr a piros részen.Sőt majdnem sebesre is volt már vakarva. Napokig ilyen mire elmúlik. Nivea arckrémmel vagy vazelinnel kenegetem hogy ne legyen száraz. Évek óta járok szoláriumba sosem volt probléma.De újjabban ráfigyeltem és szolárium után már aznap estefelé előjön ez a probléma. Azon kívül hogy ne járjak szoláriumba mit tehetek? Mert ettől függetlenül szeretnék továbbra is járni. Válaszát előre is köszönöm

Holub Beatrix
2018-03-26
Kozmetikus szakoktató

Valószínűleg ekcémás eredetű bőrprobléma.  Ne kenje vazelinnel vagy egyéb más krémmel! Keressen fel bőrgyógyászt, aki erre a problémára célzottan ír fel kenőcsöt. Üdvözlettel: Holub Beatrix

Foltos comb?

Jó napot! Olyan problémám lenne,hogy a legutolsó szolizásom óta nagyon foltos lett a lábam/combom. Rendszeresen járok szolizni,sose tapasztaltam még ilyet. (talán a túlzott szolizás?!) Decemberbe voltam utoljára szolizni, aztán az elmúlt 1hónapba, 3szor voltam.... Mitől lehet a foltosság? illetve mivel lehene eltávolítani/halványítani? Válaszát, segítségét előre is megköszönöm! :)

Mató Erzsébet
2018-03-23
Tanning szakértő

Lehetséges, hogy túlzottan nagy dózis UV-fényt kapott hirtelen a bőr és a pigmentálódás nem egyenletesen zajlik. A bőrtípusnak megfelelő idővel és gyakorisággal kell szoláriumozni. A kialakult foltokat esetleg bőrradírozással lehet halványítani. Kérjen tanácsot kozmetikustól! Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Piros pöttyök?

Tisztelt Szakértő! Rendszeresen járok heti egy alkalommal szolizni ugyanoda. 10 percre szoktam menni, de már hónapok óta ennyire járok. Szoktam használni szolikrémet is. Körülbelül egy hónapja szoli után kipattogtam, apró piros pöttyök lettek leginkább a felsőtestemen, amik kicsit viszkedtek is, de nem volt vészes. A krémet, amit használtam előtte már több alakalommal is használtam, de akkor nem volt semmi panaszom. Kb. 5-szörre használhattam, amikor ez történt. Pár nap alatt eltűntek a kiütések. Egy hónapig nem is kentem magam a krémmel, de tegnap ismét használtam és most megint kipattogtam. Ez miért lehet? Hiszen a krémet az egész testemen használom és az első pár alakalom után nem is volt gondom. Előre is köszönöm!

Mató Erzsébet
2018-03-22
Tanning szakértő

Általában minden krémre rá van írva, ha bőrirritációt – vagyis piros pöttyöket, viszketést, stb. - tapasztal, ne használja tovább. Elképzelhető, hogy nem ha nem is az első, vagy második alkalom után, de idővel a bőr nem tudja feldolgozni azokat a hatóanyagokat, amelyeket a krém tartalmaz. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Nagyobb anyajegyek?

Jó napot! A kérdésem az lenne, hogy most kezdtem el szolizni , eddig még egyszer voltam 4 percet csokicsöves állószoláriumban és mivel a bőrömön több, bőrből kitüremkedő anyajegy van, többször is meggondolom hogy ujra menjek szoliba , mert nem szeretném ha elváltozás történne az anyajegyeimen , erre van megoldás? esetleg ha valamilyen krémmel bekenném megvédené?

Mató Erzsébet
2018-03-20
Tanning szakértő

Az anyajegyeket magas fényvédő faktorszámú krémmel lehet védeni, Ha azonban nagyon sok anyajegye van, vagy az I.-es bőrtípusba tartozik, nem ajánlott szoláriumozni és napozni! Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Fehér a kezem és az arcom, de miért?

Kedves szakértő! Olyan kérdésem lenne, hogy rendszeresen szoláriumba járok , az egész testem szép barna már, kivéve a kezem és az arcom. Valamiért nem akarja megfogni , nagyon fehérek nem is látszik semmi, esetleg valami tanácsot kérhetnek hogy mit csináljak ?! Köszönöm

Mató Erzsébet
2018-03-18
Tanning szakértő

Az UV-fénynek rendszeresen kitett testrészek, mint pl. a kéz és az arc, kevésbé látványosan barnul. Használjon kifejezetten az arcra ajánlott szolikrémet, a kezére is kenheti! Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Szőkítő spray?

Szőkitő spré van a hajamon ha befekszek vele a szolláriumba nem sárgul be?

Mató Erzsébet
2018-03-15
Tanning szakértő

Erre vonatkozóan a spray használati utasításában kell információt keresni. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Alvás probléma?

Kedves Mató Erzsébet! Több éve járok szoláriumba, sosem tapasztaltam korábban ilyen problémát, de az utóbbi pár hónapban szoláriumozás után nem tudok aludni. Ugyan arra a helyre járok, ugyan azokkal a csövekkel, próbáltam több különböző időpontban is menni, lejjebb vettem az időt is de amelyik nap szoláriumozok aznap nem tudok egész este aludni, mi lehet a probléma, mi történhetett ha annyi éven át sosem volt ilyen gond? Köszönöm szépen előre is a segítségét!

Mató Erzsébet
2018-03-07
Tanning szakértő

Az Ön által említett alvásproblémát tudomásom szerint még nem hozták összefüggésbe a szoláriumozással. Igaz, hogy a szolárium frissítő hatással lehet a kedélyállapotra, de nem annyira, hogy alvásproblémát okozzon! Nem lehet, hogy valami más zaklatja fel? Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Anyajegy védelem?

Üdvözlöm Szeretném megkérdezni, hogy min nem megy át a szolárium sugara. Ha védeni szeretnék egy anyajegyet stb. Köszönöm válaszát.

Mató Erzsébet
2018-03-06
Tanning szakértő

Magas faktorszámú fényvédő krémet ajánlott használni. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Barna folt a szem alatt?

Jó napot kívánok !szeretnem meg kérdezni hogy szoli után a szemem alatt barna apró foltok lesznek 13 éve jarok már szoliba és ezt kb gy éve van így !eloszor egy volt majd 3 és most több minden a két szemem alatt ahogy szólízok az sötétebb lesz nem olvad bele a barna bőrömbe! Majfolt ez vajon ? Mit

Mató Erzsébet
2018-03-02
Tanning szakértő

Látatlanban nem lehet megmondani, hogy májfoltról, szeplőről vagy egyéb elszíneződésről van-e szó. Biztos, hogy mindig tökéletesen eltávolította az alapozót, vagy egyéb kozmetikumot a bőrről? A bőrön hagyott kozmetikum maradék elszíneződést okozhat.  Esetleg gyógyszerszedés miatt is kialakulhatott. Pontos válaszért forduljon bőrgyógyászhoz. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Szoli után gyanta?

Kedves Erzsébet! Olyan kerdesem lenne hogy szoláriumozás után mennyi idő elteltével lehet gyantázni? ;) (Melybarnito) Köszönöm. Üdv, Barbara

Mató Erzsébet
2018-03-01
Tanning szakértő

Szoláriumozás után, ha nincs bőrpír, nincs ellenjavallata a gyantázásnak. Inkább fordítva nem jó a sorrend: gyantázás után 2-3 napig nem ajánlott szoláriumozni, hogy a gyantázás során keletkezett mikro-sérülések ne színeződjenek el. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Vörös haj?

Jo napot az lenne a kerdesem h voros haju vagyok es mar ketszer voltam allo szoliba 4 percre es nem eszleltem valtozast

Mató Erzsébet
2018-02-27
Tanning szakértő

Az oldalon található bőrtípus kalkulátorral meg lehet állapítani a bőrtípust és az ehhez ajánlott egyedi szolirendre is javaslatot ad a program. A 4 perces kezelési idő nem tűnik jónak, EU 0,3 csövekkel az érzékeny bőrű kb. 8-10 perces kezelési időt vehet igénybe. Fontos a kímélő cső, és a fokozatosság betartása! Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Letakarni?

Üdvözlöm Az lenne a kérdésem. hogy mivel takarhatnám le testem bizonyos területét, amin nem megy át a szoli sugara? Köszönöm válaszát.

Mató Erzsébet
2018-03-01
Tanning szakértő

A bőr adott területeit fényvédő faktoros krémmel lehet bekenni, a nem krémezhető részeket elég egy vastagabb törölközővel letakarni.
Üdvözlettel: Mató Erzsébet

2 év kihagyás után?

Üdvözlöm! 2 év kihagyás után ismét elkezdtem szolizni. 2 alkalommal voltam álló szoliba 6 percre. A második alkalom után végig a hasamon apró piros kiütések jelentek meg. Az lenne a kérdésem hogy ezek a kiütések a szolitól vannak- e és hogy mitől alakult ki?

Mató Erzsébet
2018-02-11
Tanning szakértő

2 év kihagyás után fokozatosan kell újarkezdeni a szolizást. A percválasztás jónak tűnik, de nem derül ki, hogy a második 6 perc mikor követte az első alkalmat, illetve milyen csővel történt a barnulás.
Az első és második alkalom között legalább 48 órának kell eltelnie, és EU 0,3 csövekkel ajánlott a barnulás, az kevesbé veszi igénybe a bőrt, így jobban tud alkalmazkodni az UV-fényhez.
Ajánlott néhány napot kihagyni, amíg a piros kiütések elmúlnak, majd EU 0,3 csövekkel folytatni a szolizást.
Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Most kezdtem a szolizás, heti 3-szor járok, az sok?

Jo napot a kérdésem az lenne hogy nem regen kezdtem el a szolizast életemben nem voltam es. Borom feher es kB 3hete jarok heti 3alkalomszor elso heten 8percen voltam 3x utana 10perceken es piros a borom eg viszket is es mintha tu szukalas is lenne es a mellem a hasam alja es a derekamon erzem ezeket a melemen mintha lenne kicsi holyagos csikok is mit tegyek ne is menjek Tobet szoliba a válaszát előre is koszonom szépen ☺

Mató Erzsébet
2018-02-16
Tanning szakértő

Ha még korábban soha nem szoláriumozott és ráadásul fehér a bőre, akkor a heti 3 alkalom enyhén szólva sok.
A bőr nem tud ilyen gyorsan alkalmazkodni az UV fényhez. Ezért reagál bőrpírrel és viszketéssel.
Miután minden bőr-reakció elmúlt, újra lehet kezdeni a napozást, szigorúan EU 0,3 csövekkel.
Az oldalon található szolirend segítségével megtervezheti a biztonságos, fokozatos barnulás menetrendjét.

http://www.szoliakademia.hu/szolirend-kalkulator

Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Foltos bőr?

Jó napot!Szoli utàn miért lesz barna foltos a böröm?

Mató Erzsébet
2018-02-07
Tanning szakértő

A foltos bőrnek több oka lehet. Lehetséges, hogy korábbi leégés/hámlás után a bőr nem tud egyenletesen pigmentálódni.
Ha esetleg bronzosítós szolárium krémet használt, lehetséges, hogy nem egyenletesen lett felkenve a krém.
Esetleg valamilyen fényérzékenyítő gyógyszerszedés miatt van.
Finoman le kell radírozni a teljes bőrfelületet, majd fokozatosan, mértékletesen kell újra megkezdeni/folytatni a barnulást.
Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Leégés után?

Jó napot! Háromszor voltam szoliba és a negyedikre nagyon leégtem mikor lehet mennem ismét hogy rászolizak üdv:Krisztina

Mató Erzsébet
2017-06-14
Tanning szakértő

Kedves Krisztina! Hasonló kérdések már érkeztek az oldalra, kérem olvassa el a választ! Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Egyes testrészek barnábbak

Üdvözlöm! Időközönként járok szoliba és imádok a napon is barnulni. A kérdésem az lenne, h mi az oka annak h a lábam barnább, mint a fejem és a mellkasom. Válaszát előre is köszönöm!

Mató Erzsébet
2017-06-02
Tanning szakértő

Általában azok a testrészek barnábbak, amelyeket több napfény ér – ha valaki sokszor visel rövid nadrágot, szoknyát, lehet a lába barnább. Az általában ruhával fedett testrészeknek több idő kell, hogy „hozzábarnuljanak” a már valamennyire barnult testrészekhez. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Fenistil gél és a szoli

Kedves Szakértő! Érdeklődnék h fenistil gel használata idején lehet e szolariumozni ha előtte lemosom a gel-t? Válaszát előre is köszönöm!

Mató Erzsébet
2017-05-25
Tanning szakértő

Meg kell nézni a krém betegtájékoztatóját, ha szerepel rajta, hogy fényérzékenységet okozhat, akkor nem lehet szoláriumozni/napozni. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Nagyon fehér a bőröm

jo napot szeretnek kerdezni valamit a szolizasrol tehat nagyon feher a borom es szeretnek kicsit lebarnulni a napon is csak egek ha kimegyek ugyhogy nemszoktam nagyon napon lenni inkabb husson mit tegyek menyit szolizak meg soha nemvoltam otand

Mató Erzsébet
2017-05-24
Tanning szakértő

Kérem tanulmányozza át az előző válaszokat is! Az oldalon található SzoliRend kalkulátor segíthet megtervezni a barnító kúrát! Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Heti 1-szer szolizok, az nem káros?

Tisztelt Szakértő? Évek óta járok szoláriumba, heti egyszeri vagy kétszeri alkalommal rendszeresen.De inkább csak heti egyszer. Mennyire káros ez a bőrömnek? Nem szoktam leégni. Használok szolikrémet.Köszönöm a válaszát I.

Mató Erzsébet
2017-05-23
Tanning szakértő

Heti egyszeri szoláriumozás mérsékeltnek tekinthető, a nyári időszakban azonban figyelembe kell venni a természetes UV-sugárzást is. Tehát ha valaki rendszeresen tartózkodik a szabadban, a szoláriumozást ajánlott kihagyni! Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Most csináltattam piercinget

Ha ki szuradtad a koldokod mennyi odot nem szabad szolizni?

Mató Erzsébet
2017-05-21
Tanning szakértő

Amíg teljesen begyógyul a seb! Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Terhesen lehet szolizni?

Kedves Szakértő! 2 hónapos terhes vagyok. A kérdésem az lenne, hogy használhatok-e minimalisan szoláriumot(heti 1-2 alkalommal 5percet)? Elég fehér a bőröm, nem szeretnék "fekete" lenni, csak egy kis alapszínt szerezni, hogy jól érezzem magam a bőrömben és hogy a későbbi nyaralásom során kevesebb eséllyel égjek le.Terhességem előtt, mindig jártam tavasszal illetve nyár elején,szóval nem ismeretlen a bőrömnek! Köszönöm válaszát!

Mató Erzsébet
2017-05-19
Tanning szakértő

Egészséges terhesség esetén nincs ellenjavallata a mértékletes szoláriumozásnak. A bőrtípusnak megfelelő napozási időt mindig be kell tartani és a biztonság miatt csak EU 0,3 csővel felszerelt szolárium javasolt! Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Mióma esetén szoli?

Kedves szakértő ! Ha van valakinek Mióma ,akkor használhatja e a Bio szoláriumot? (Kiwisun t) Egyesek szerint a szolárium miatt nőhet a mióma.A véleményét szeretném kérni . A válaszát előre is köszönöm ! Üdvözlettel : Henriett

Mató Erzsébet
2017-05-18
Tanning szakértő

Kedves Henriett! A szoláriumból érkező UV-sugarak a bőr különböző rétegeiben nyelődnek el. Nem ismertek arra vonatkozó kutatások, hogy a miómára bármilyen hatással lennének. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Mikortól emelhetjük a perceket?

Kedves szakértő! olyan kérdésem lenne, hogy tavaly jártam szoláriumba 2 honapon keresztül heti szinten , de semmi nemlátszodott. most féléve nyilt egy uj szoli itt a árosba nagyon dicsérték, és kiprobáltam már az elsö alkalom után látszodott a barnulás. 3x voltam 6 percen és 2x edig 9 en. azt szeretném kérdezni hogy mikor ajánlatos emelni az idöt? 12 percre mikor tudnék menni ? az első 9 perces szolizásomnál picikét leégtem minimálisan és csak a hasamon . de a következő 9 percnél már semmi bajom nem volt. várjak még azzal a 12 percel vagy neki ugorhatok magaszerint következönek ? válaszát elöre is köszönöm. :)

Mató Erzsébet
2017-05-10
Tanning szakértő

Ha nincs bőrpír, óvatosan lehet emelni a barnulási időt. Ahogy jön az jó idő, azt is figyelembe kell venni, mennyi időt töltünk a szabadban napon! Érdemes az oldalon található szolirend kalkulátor segítségét igénybe venni a szoláriumozási alkalmak megtervezéséhez. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Megégtem, miért?

Kedves Szakértő! Még eddig soha nem voltam szoláriumban, de mivel fehér bőröm van és nyaraláskor általában csak leégek, keveset barnulok. Úgy döntöttem, hogy kipróbálom a szoláriumot, 2- szer voltam, de mind a 2 alkalommal a nyakam, mellem és a hasam piros lett. Másnapra már enyhült a piroság. Előre is köszönöm válaszát. Üdv. Tünde

Mató Erzsébet
2017-05-09
Tanning szakértő

Kedves Tünde! Nem írta, milyen bőrtípusba tartozik. Lényeges, hogy a bőrtípusnak megfelelő napozási időt válasszunk és természetesen EU 0,3 csövekkel felszerelt szoláriumot használjunk (a Coffee Love Intense EU, Superbronz Plus EU vagy Sexy Cacao EU csövek biztosan megfelelnek az előírásoknak és biztonságos barnulást kínálnak). A bőrtípus meghatározásához segítséget nyújt az oldalon található Szolirend-kalkulátor, amely a barnulási percekre is javaslatot ad. Akkor szoláriumozunk „jól”, ha nem alakul ki bőrpír. Szoláriumozás után közvetlenül enyhén piros lehet a bőrünk, de normális esetben másnap már nincs pirosság, csak szépen, fokozatosan kialakuló barna szín. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

A zsíros bőr nehezebben fakul?

Kedves Szakértő! A zsíros/olajos bőr nehezebben fakul, és jobban barnul mint a száraz?

Mató Erzsébet
2017-05-07
Tanning szakértő

Az egészen biztos, hogy a száraz bőr nehezebben barnul és gyorsabban is kopik, azonban az nem jelenti automatikusan azt, hogy a zsíros bőr fordítva viselkedik. A hatékony barnuláshoz és barna szín megtartásához folyamatosan hidratált, ápolt bőr szükséges. Ezért ajánlott speciális szolárium krémeket használni, ill. tisztálkodás után rendszeresen hidratálni a bőrt. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Mikor kopik le teljesen a szín?

Kedves Szakértő! Ha valaki sok ideje járt rendszeresen szoláriumba, és elért egy elég barna bőrszínt, akkor ha teljesen leáll a szoláriummal/napozással kb mennyi idő múlva fog megint teljesen "kifakulni"(tehát az alap uv fény által érintetlen bőrszínét visszakapni)? Persze kisebb mértékű fakulást elég hamar észre lehet venni talán 10 nap kihagyás után, de az érdekelne hogy teljesen mikor fehéredik ki újra valaki?

Mató Erzsébet
2017-05-04
Tanning szakértő

A kopás gyorsasága eléggé egyén-függő: milyen típusú a bőr (száraz vagy zsíros), milyenek a tisztálkodási szokásos ( naponta egyszer vagy többször zuhanyozik-e), milyenek a testápolási szokások ( testápoló használat). A bőr felső rétege kb. 24-28 naponta újul meg, tehát ennyi idő alatt lekopik/lehámlik a legfelső bőrréteg. Persze ezt követően is folyamatosan kopik a bőr, így világosabb lesz, ha nincs UV-utánpótlás. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Szín megtartása?

Kedves Mató Erzsébet! Barnító kúra után, miután már csak a szín megtartása a cél, elég lehet 3 heti egy alkalom hosszabb napozási idővel (ami a kúra végén a leghosszabb volt) vagy az már túl kevés?

Mató Erzsébet
2017-05-02
Tanning szakértő

A 3 hetenkénti „színfenntartó” barnulás kevés lehet, inkább kéthetente egyszer, közepesen hosszú barnulási idő ajánlott. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Sebek esetén szolizhatok?

Üdvözlöm! A keresésem az lenne, hogy allergia miatt sokat vakaroztam es seb foltos lett a lábam, ezt nagyon el szeretnem tüntetni ebben a szolárium segítene vagy inkább maradjak a kremeknel ? Előre is köszönöm a válaszát !

Mató Erzsébet
2017-04-28
Tanning szakértő

Attól függ, mennyire foltos a bőr. Csak akkor lehet szoláriumozni, napozni, ha a sebek teljesen begyógyultak! Akkor is csak fokozatosan, kis adagokban, hogy a bőr hozzászokjon az UV-fényhez. Lassan, lépésről-lépésre egyenletesebbé tehető a bőrszín. Hirtelen nagy  UV-terhelés esetén azonban elszíneződés jöhet létre. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Kipirosodás?

Kedves Mató Erzsébet! Okozhat problémát ha szoláriumozás után pár pár órára kipirosodik az arc az orr melletti két részen? Nem gondolnám hogy leégés lenne mivel nem fáj nem hámlik, illetve hasonló pirosság szokott lenni szaunától, forró fürdőtől, vagy sok ideig tartó futástól is.

Mató Erzsébet
2017-04-26
Tanning szakértő

Valószínűleg egyéni érzékenység, a hőterhelés hatására intenzívebbé válik a vérkeringés, kitágulnak a hajszálerek, ez okozza a pirosodást. Rövid idő múlva a pirosság megszűnik, a bőr, ill. az erek visszatérnek nyugalmi helyzetbe, tehát aggodalomra nincs ok! Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Platinalemezzel szolizhatok?

Üdvözlöm! 23 évvel ezelőtt egy autóbalesetben sérűltem meg..a gerincemben platinalemez és négy csavar van...kérdésem az lenne lehet e szolizni így?... köszönöm szíves segítségét..köszönöm válaszát!

Mató Erzsébet
2017-04-25
Tanning szakértő

Igen, lehet. A szoláriumozás ( vagy napozás) nem melegíti át olyan mértékben a bőrt, hogy az problémát okozhatna. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Krém választás hogyan?

Kedves Mató Erzsébet! Szeretnék elkezdeni szoláriumozni, de ezzel kapcsolatban felvetődik néhány kérdés. Ha jól tudom 2. bőrtípusba tartozok, emellett vannak nagyobb anyajegyeim, azokra naptejet szándékozok használni. Emelett milyen szoláriumkrémek használatát javasolja?

Mató Erzsébet
2017-04-03
Tanning szakértő

A szoliakademia.hu Krémválasztó menüpontja -  a kérdések megválaszolása után – több tippet is ad, több féle krémet is kínál. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Világos bőr és a barnulás?

Udvozlom Az elofordulhat,hogy egy alapbol vilagosabb boru embernek,magasabb a barnulasi hatara(tehat sotetebre kepes lebarnulni) mint egy nala kicsit pigmentaltabb bortonussal rendelkezo szemely?

Mató Erzsébet
2017-03-24
Tanning szakértő

A sötétebb alapszínnel rendelkező személy általában sötétebbre tud barnulni, mint egy fehér bőrű, mert több pigmentsejttel rendelezik. Ugyanakkor a fehér bőrűnél látványosabb lehet a barnulás a kiindulási szinthez képest. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

15-20 percet szolizzak EU 0.3-as csővel?

Kedves Mató Erzsébet! Az EU 0,3-as gépekben valóban fokozatosan, akár fehérebb bőrtípussal is 15-20 perc közé fel lehet emelni a barnulási időt? Egyenlőre 12 perctől csak nagyon keveset változtam, de nem EU 0,3-as gépben ennyi időtől már volt hogy meg is égtem, ezért félek kicsit emelni az időt.

Mató Erzsébet
2017-03-20
Tanning szakértő

Igen, fokozatosan lehet emelni az időt, mondjuk 2 percenként. Nem is biztos, hogy szükség lesz 20 percre, a lényeg inkább az, hogy rendszeresen történjen a barnulás ( heti 2x). Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Foltos barnulás?

Foltos barnulás Kedves Mató Erzsébet! A fenekemnél az izzadás miatt 2 fehér folt lett vagyis ott nem barnultam. Fekvöbe járok. Mi a teendö? Ha hasra fordulok hozzá tudom barnitani az eddigi szinemhez azt a fehér részt? Várom válaszát!elöre is köszönöm.

Mató Erzsébet
2017-03-06
Tanning szakértő

Azokon a bőrfelületeken, amelyek a legnagyobb nyomással érintkeznek a plexivel, előfordulhatnak fehér foltok; a barnulási folyamat kevésbé eredményesen megy végbe a csökkent vérkeringés miatt. Időnként meg kell fordulni, vagy pedig álló szoláriumba menni, így egyenletessé tehető a szín. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Kihagyás után?

Kedves Szakértő! Ha már van egy barnább alapszínem a rendszeres szoláriumhasználatnak köszönhetően, és 3 hét kifog maradni 2 szolizás között, akkor célszerű visszavenni a szokásos barnulási időből? Mióta megvan a kívánt szín, hetente vagy 2 hetente egyszer megyek, ennyi kihagyástól még sosem volt probléma. 14 napnál többet viszont még nem nagyon hagytam ki, szóval kicsit most bizonytalan vagyok. Köszön előre is a segítséget!

Mató Erzsébet
2017-02-28
Tanning szakértő

Néhány percet érdemes visszavenni a 3 hetes kihagyás után. Aztán lehet újra fokozatosan emelni az időt. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Honnan tudom, hogy valóban EU 0.3-as a cső?

Kedves Mató Erzsébet! Hogyan lehet megállapítani egy csőről hogy valóban megfelel az EU 0,3-as feltételnek? A különböző márkákról megállapítható? Sajnos múltkor egészen biztos hogy átvertek amikor egy új helyen azt mondták hogy 0,3-as gép, mert annak ellenére hogy elővigyázatosságból lejjebb vettem a szokásos helyemen alkalmazott napozási időből, amivel egyébként sosem égtem meg, most nagyon leégtem, pedig két napozási idő között csak 7 nap telt el.

Mató Erzsébet
2017-02-26
Tanning szakértő

Sajnos a márkanevek vagy feliratozások alapján nem lehet megállapítani, hogy valóban az EU 0,3 határértéknek megfelelő UV-sugárzás éri-e a testet a szoláriumban. Lehetnek olyan forgalmazók, akik EU 0,3-as feliratozással jóval erősebb csöveket hoznak forgalomba. A megoldás az lehet, amit ösztönösen alkalmazott: ha új helyen szoláriumozik, vegyen vissza a szokásos időből jó néhány percet, ill. ha leégést tapasztal, keressen új helyet, amíg meg nem találja a valóban ideális szolárium stúdiót. Ajánlom figyelmébe a www.szoliakademia.hu térképen található stúdiókat, amelyekben garantáltan található EU 03-as csővel felszerelt berendezés. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Hány bőrréteg?

Szolizaskor hany borreteg barnul?

Mató Erzsébet
2017-02-17
Tanning szakértő

Mindig a legfelsőbb bőrrétegen látjuk a barnulási eredményt. Mivel azonban a barnulás egy folyamat eredménye, az alsóbb bőrrétegek felöl folyamatosan érkeznek a felszínre az újonnan képzett pigmentsejtek, ill. a már meglévők bebarnulnak. Ezért maradunk barnák a felső bőrréteg folyamatos „kopása” ellenére is. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Belső hidratálás?

Tisztelt Szakértő! Sokszor olvastam, és Ön is említette hogy a hidratált bőr fontos nagyon a barnulás során mert látványosabban változhat a színük, kisebb a veszély a leégésre, illetve tartósabb is megmaradhat további uv fény nélkül az elért szín. A kérdésem az lenne hogy ez csak a bőr külső hidratálásra vonatkozik, vagy ilyen szempontból ugyan úgy fontos szerepet játszik a belső hidratálás is, tehát a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása? Köszönöm előre is a választ!

Mató Erzsébet
2017-02-10
Tanning szakértő

Tökéletesen összefoglalta a lényeget, természetesen a belső hidratálás ugyanolyan fontos, mint a külső, és nem csupán a bőr szempontjából, hanem az általános jó egészségi állapot, közérzet fenntartásához is! Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Kihagyás után mi a teendő?

Kedves Mató Erzsébet! Ön szerint mekkora kihagyás után célszerű visszavenni a szokásos barnulási időt a szoláriumba?

Mató Erzsébet
2017-01-28
Tanning szakértő

Ha már kialakult a kívánt szín, amelyet „csak” fenn kell tartani, de továbbra is rendszeres a szolárium-használat, akkor a szokásos időből vissza lehet venni 3-5 percet ( attól is függ, kinél mennyi a szokásos idő). EU 0,3-as szoláriumban min. 10 perces kezelési idő javasolt. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Barnulási képesség?

Tisztelt Szakértő! A barnulási képesség minden esetben attól függ hogy kinek milyen az alap, UV fény által több hónapja egyáltalán nem érintett bőrszíne? Vagy előfordulhat hogy valaki akinek nagyon világos bőre van többet tud barnulni, mint valaki akinek kicsit barnább alapból a színe?

Mató Erzsébet
2017-01-24
Tanning szakértő

Igen, a barnulási képesség elsősorban az alap-bőrszíntől, a bőrben található pigmentek számától függ. A világosabb bőrön azért lehet feltűnőbb a barnulási eredmény, mert nagyobb a kontraszt, mint az eleve barnább bőr esetében. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Önbarnító kombinálva a szoláriummal?

Kedves Szakértő! A különböző UV mentes önbarnítókat (Pl krémek, spray) lehet együtt alkalmazni szoláriummal? Tehát pl a héten egy nap egy önbarnítót használok, egy másik nap meg szoláriumba megyek. Az önbarnítók nem zavarják az uv általi barnulást? Kell külön ilyenkor valamire figyelni? Köszönöm előre a választ!

Mató Erzsébet
2017-01-21
Tanning szakértő

Lehet kombináltan használni az UV-mentes és az UV általi barnulást. Amire figyelni kell: az önbarnítók felvitele előtt alapos bőrradírozás szükséges, hogy a barnítás egyenletes legyen. Az UV-mentes barnítás által szerzett szín nem biztosít bőrvédelmet! Üdvözlettel: Mató Erzsébet

20 perc EU 0.3 vagy 10 perc turbó?

Kedves Szakértő! Ha már van egy elég barna színem, heti/2 heti EU 0,3-as gépben történő 20 perces szoláriumozás biztonságos ha már voltam párszor 20 percre és sosem égtem meg? Úgy tudom hogy mivel ezeknek a gépeknek sokkal gyengébb az UV sugárzásuk ezért nyugodtan lehet akár 20 perc körül is használni őket, ha már van valakinek egy alapszíne, és így jobban tudnak érvényesülni a pozitív hatások, illetve a kockázat is kevesebb, mintha egy "turbó" szoláriumba 10 percre feküdnénk be, ez Ön szerint is igaz? Köszönöm a válaszát!

Mató Erzsébet
2017-01-19
Tanning szakértő

Pontosan így van, nyugodtan folytathatja a szoláriumozást ilyen időbeosztással! Üdvözlettel: Mató Erzsébet

EU 0.3?

Tisztelt Szakértő! Bécsben egyenlőre egy szoláriumstúdiónál sem láttam feltüntetve az EU 0,3-as jelzést, ami Magyarországon elég sok szolárium bejáratánál megtalálható. Feltételezem minden EU-s országban találhatóak ilyen csövek szóval esetleg a jelzésen kívül meg lehetne állapítani a csövek száma és a Watt erősség alapján (mert itt ez a legtöbb helyen le van írva a gépekről), hogy mi felel meg ennek a kategóriának? Köszönöm előre is a segítséget!

Mató Erzsébet
2017-01-19
Tanning szakértő

Sajnos sem a csövek száma, sem a Watt-szám alapján nem lehet megállapítani, hogy EU 0,3 cső van-e gépben. Esetleg a csőre nyomtatott márkanévben szerepelhet az EU 0,3 utalás, de nem feltétlenül.  Mivel az egész EU-ban érvényes a szabályozás, feltételezhető, hogy a bécsi stúdiók is megfelelő csöveket használnak. Érdemes rákérdezni a kiszolgáló személyzetnél!
Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Kéthetente egyszer?

Kedves szakértő! Ha megvan a kívánt szín, és már jó ideje járok rendszeresen szoláriumba, akkor két hetente egy alkalom elegendő lehet fenntartásnak (a leghosszabb idővel)? Tehát szoláriumozok egy nap, és a következő alkalommal csak 14 nap után szoláriumoznék megint. Vagy lehet hogy az már valakinek kevés lesz és hamar elveszíti ilyen kevés alkalommal a színét?

Mató Erzsébet
2016-12-30
Tanning szakértő

A kopás bőrtípustól ( mennyire száraz vagy zsíros valakinek a bőre), ill. bőrápolási szokásoktól is függ ( milyen gyakran zuhanyozik, használ-e hidratáló testápolót, stb.). Általában elegendő a két hetente egyszeri fenntartás, vagy még ideálisabb a hetente-tíz naponta kicsit rövidebb ideig tartó „utánbarnulás”. Így a bőr egyenletesebb hatásnak van kitéve és a bőrszín kopását is jobban kordában tarthatjuk. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Valóban 0.3-as a cső?

Kedves szakértő! Fél éve megcsináltam egy barnítókúrát, azóta rendszeresen fenntartásként heti egy alkalommal mindig csütörtökön 18 percet használok egy EU 0,3-as álló szoláriumot. Mindig egy helyre megyek, két alkalommal voltam másik szoláriumban, és soha semmi problémám nem volt. Most viszont egy új helyen egy fekvő szoláriumot használtam, amire a recepciós hölgy azt mondta hogy EU 0,3-as, de ez alkalommal eléggé megégtem. Mi lehetett a probléma? A csőtípusnak más márkája volt azt észrevettem, ez is számíthat, nem csak az hogy EU 0,3? Vagy a fekvő szoláriumok erősebbek? Esetleg nem volt igaza a recepciós hölgynek (Mert ezen a helyen a legtöbb gép nem EU 0,3-as). Kérem a szíves segítségét, mert a továbbiakban nagyon szeretném elkerülni az ilyen problémákat. Előre is köszönöm!

Mató Erzsébet
2016-12-24
Tanning szakértő

Sajnos előfordul, hogy olyan csöveket is EU 0,3-asnak „adnak el”, amelyek valójában nem azok, a vendég erről ránézésre nem tud meggyőződni, csak amikor már saját bőrén tapasztalta a hatást. A legjobb megoldás, ha olyan stúdióba járunk, ahol előzőleg kedvező tapasztalatokat szereztünk. Ha új szoláriumba megyünk, akkor mindig érdemes először óvatosabban, rövidebb perccel kezdeni. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Napallergia esetén?

Üdvözlöm. Szeretnèk szoliba járni. De mèg egyszer sem voltam. Napi 1 cetirizint szedek reggel,napallergiám van. Bár a hidegre is kipöttyösök. Nem lesz bajom ha beveszem reggel a gyógyszert ès dèlután meg elmegyek szolizni?

Mató Erzsébet
2016-11-23
Tanning szakértő

Javaslom, hogy tanulmányozza át a gyógyszer betegtájékoztatóját, vagy kérdezze meg a kezelő orvost, hogy a gyógyszer nem okoz-e fényérzékenységet. Ha esetleg igen, akkor nem ajánlott szoláriumba menni a gyógyszer szedési ideje, ill. a kiürülési idő alatt. Ha napallergiája van, akkor valószínűleg a szoláriumban is kijönnek a pöttyök, mivel itt is UV-fénnyel találkozik a bőr. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Barna foltok?

Miért van az,hogy a szolitól nagyon barna foltos lesz a combom? Régebben sosem volt ilyen problémám sima szoliba jártam,de most csokiba járok olyan a combom mintha koszos lenne.

Holub Beatrix
2016-11-16
Kozmetikus szakoktató

Valószínűleg volt valamilyen bőrprobléma vagy sérülés a combodon: gyantázás, szőrtelenítés után sérült a bőr, szedtél valamilyen fényérzékenyítő gyógyszert, vagy egyszerűen csak nagyon száraz a bőröd. Azt tanácsolom, hogy 2 naponta radírozd le, és egy ideig ezt a területet ne érje UV fény. Ha ismét mész szoliba, csakis EU- s szabványnak megfelelő, 0,3-as szoliba feküdj be! Üdvözlettel: Holub Beatrix

Álló szoláriumban, hogy barnul a lábfej?

Kedves szakértő! Álló szoláriumban a lábfej, mivel lejjebb van mint a csövek, nem tud barnulni? Illetve a kézfej sem ha használjuk a kapaszkodót? (Mivel akkor magasabban van a kéz mint a csövek). Vagy a testrészeknek nem kell feltétlenül egy magasságban lenni a csövekkel, mert az egész kabinban terjed az UV? Köszönöm előre is a válaszát!

Mató Erzsébet
2016-11-11
Tanning szakértő

A kabin belsejében szóródik, ill. visszaverődik az UV-fény, ezért azok a testrészek is kapnak barnítást, amelyeket nem közvetlenül ér a besugárzás.

Azonban igaz, hogy kevésbé intenzív lesz az eredmény, mintha direkt módon érné az adott területeket az UV-fény.

Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Szülés után szoli?

Üdv. 3hónapja szültem a köldököm alatt még mindíg ott utan az a barna folt de szeretnék már szolizni mert iszonyat fehér vagyok ! Lehet így menni ? Vagy valamit rákenni a foltra,hogy ne maradjon ott mert olvastam ahogy nap éri örökre ottmarad! Előre is köszönöm !

Mató Erzsébet
2016-11-07
Tanning szakértő

A barna foltokat fényvédő krémmel kellene védeni, amúgy pedig lehet szoláriumozni, a test többi részére lehet szolárium krémet alkalmazni! Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Kopaszon is barnulhatok?

Kedves Szakértő! Kopaszra borotvált fejjel, magasabb embereknek állószoláriumba le tud barnulni a fejbőrük is? Köszönöm előre is a választ.

Mató Erzsébet
2016-09-29
Tanning szakértő

A fej oldal irányból tud barnulni a csövek magasságáig, a fejtető azonban nem. Célszerűbb ún. vállbarnítós fekvő gépet igénybe venni (bizonyos Ergoline típusú gépek). Az ilyen szoláriumban a fej mögötti részen is vannak csövek. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Barnító kúra? Hányszor?

Kedves Szakértő! A honlapon található saját szoláriumrendben meghatározott barnítókúrák elvégzését milyen időközönként ajánlja? És milyen rendszerességű szoláriumozást ajánl abban az esetben ha csak az elért szín fenntartása a cél (ameddig lehetséges). A segítségét előre is köszönöm!

Mató Erzsébet
2016-09-29
Tanning szakértő

A 10-12 alkalomból álló kúrát évente 2x, esetleg háromszor érdemes elvégezni: ősszel, télen, tavasszal. A elért szín fenntartása érdekében elegendő hetente 1x, esetleg kéthetente 1x elmenni a szolirendben ajánlott leghosszabb időtartamra ( hiszen az előző alkalmak alatt már megszereztük a kívánt barnaságot). A nemzetközi ajánlások szerint az évi napozások száma ne haladja meg a 40-et és ebbe a szabadban végzett napozás és szoláriumozás egyaránt beleszámít! Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Lábbarnítás, de hogyan?

Tisztelt Szakértő! Érdeklődnék mi a véleménye a kiwi Sun szoláriumokról?Valóban kevésbé károsak? Másik problémám,hogy az alsó lábszáram nem akar lebarnulni.Van erre valami módszer?Válaszát előre is köszönöm.Nati

Mató Erzsébet
2016-09-29
Tanning szakértő

A Kiwi Sun hálózat is EU 0,3 szabványnak megfelelő csöveket használ, így korszerű, biztonságos barnulást kínálnak ügyfeleiknek. A láb látványosabb barnulására kifejezetten lábbarnító szolárium krémet kellene használni, pl. Tannymaxx Sexy Dating Legs ( megtalálható/megrendelhető: www.hollandimpex.hu kozmetikum web-shopban). Üdvözlettel Mató Erzsébet

Baleset után?

Szep napot! 2 hete eltortem a kezemet, mar levettek a gipszet. Szabad szolariumozni es napra menni? Vagy inkabb hanyagoljam egy ideig meg? Valaszat elore is koszonom

Mató Erzsébet
2016-09-29
Tanning szakértő

A gipsszel takart területen valószínűleg érzékenyebb a bőr, ezét nagyon óvatosan, fokozatosan ajánlott a naphoz/szoláriumhoz szoktatni. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Menstruáció alatt?

Ha menstruacio alatt megyek szoliba (akar az elso napon) ugyanugy megfog a gep?

Mató Erzsébet
2016-09-29
Tanning szakértő

A menstruáció és a szoláriumozás témájában nem ismerünk kutatási eredményeket. Általában nem jelent problémát. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Bőrbetegségek és a szolárium?

Tisztelt Szakértő! Minden olyan bőr és egyéb betegségre, amikre bizonyítottan enyhülést hozhat a rendszeres napozás, megoldást jelenthet a szoláriumozás is? Nekem két bőrgyógyász is javasolta seborhhea-s tünetekre a mérsékelt napozást, de sajnos elfelejtettem megkérdezni hogy ez szoláriumozással is kiváltható lenne. Köszönöm a segítséget!

Mató Erzsébet
2016-09-29
Tanning szakértő

A szoláriumban ugyanúgy UV-fény van jelen, mint a természetes napon, ráadásul kontrollált, állandó összetételben ( az UV-A és UV-B fény aránya meghatározott, míg a napon ez folyamatosan változó lehet). Tehát, ha seborrheás tüneteire mérsékelt napozást javasolt a bőrgyógyász, akkor mérsékelt szoláriumozás is hasznos lesz, kifejezetten EU 0,3 csövekkel felszerelt szoláriumban ( Coffee Love Intense, Sexy Cacao EU, TWIST szoláriumcsövekkel). Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Sebek és az UV fény?

Kedves Szakértő! Ha egy sebet a bőrön UV fényt ért, és bebarnult, akkor az idővel elmúlhat magától, vagy valamilyen beavatkozásra lenne szükség? A segítséget előre is köszönöm!

Mató Erzsébet
2016-09-29
Tanning szakértő

Az elszíneződött, pigmentálódott bőrfelület magától nem fog elmúlni; kozmetikus segítségét kell kérni hámlasztás vagy más, bőrmegújító beavatkozás elvégzésére, esetleg lézeres kezelésre lehet szükség. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Napallergia esetén?

Kedves Szakértő! Már két éve napallergiám van. Ha ki fekszek a napra másnap csúnya gyulladások jellennek meg az arcomon amik nagyon fájnak. Ezt végre sikerült visszább fognom 50 faktoros naptejjel és 10ml dalicin oldattal. íaz érdekelne, hogy szolárium esetén mi a teendő? Arra is így fogok reagálni? Van esetleg krém szolizás elött ami jó erre a problémára? Köszönöm válaszát!

Mató Erzsébet
2016-09-29
Tanning szakértő

Ilyen előzményekkel nem ajánlott a szoláriumozás; ha ilyen intenzíven reagál a napon, valószínű, hogy a szoláriumban jelen lévő UV-sugárzás is hasonló reakciót váltana ki! Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Esti időpontban jobb szolizni?

Tisztelt Mató Erzsébet! A szoláriumozást valóban célszerű lehet esti időpontban végezni, mert a bőr akkor tud a leghatékonyabban regenerálódni, ha az UV fény után hidratáljuk, majd minél előbb mély alvás következik? Köszön előre is a segítségét!

Mató Erzsébet
2016-06-30
Tanning szakértő

A barnulás napszakhoz kötött hatékonyságára vonatkozóan nem ismerek tanulmányokat. A regenerációra vonatkozóan biztosan igaz a megállapítás, azonban a barnulási folyamat – ha a természetes napra gondolunk – eredetileg nap közben tud lezajlani. Ezt az időkorlátot hidalja át a szolárium, mellyel bármilyen napszakban barnulhatunk. Tehát a kérdésre válaszolva, nyugodtan lehet az esti órákban szoláriumozni! Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Gipsz és a szoli?

Üdv. Az lenne a kérdésem,hogy gipszelt kézzel lehet szoláriumba menni? Köszönöm

Mató Erzsébet
2016-09-29
Tanning szakértő


Igen! Bár a gipszelt felület a bőr többi részéhez viszonyítva elég kontrasztos lesz! Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Szolárium 16 évesen?

Tisztelt szakértök! Mennyire igaz hogy a szolarium káros? 16évesen 1-2 hetente 7percre kiwi-szolariumba menni mennyire veszelyes? Elöre is köszönöm a választ!

Mató Erzsébet
2016-09-29
Tanning szakértő

18 éven aluliaknak nem ajánlott a szoláriumozás, mivel a bőr sérülékenyebb és az esetleges károsodás kockázatát ki kell zárni. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Barna foltok?

Üdvözlöm ! 5hete szültem a köldököm alatt és a bajusznál barna folt van nem múlt el azóta csak halványodott ! Szoláriumba lehet menni sötétedni fog vagy nem?

Mató Erzsébet
2016-09-29
Tanning szakértő

Meg kellene várni, amíg a barna foltok idővel természetes módon elhalványodnak. Ha mégis szeretne szoláriumozni, akkor a barna részeket be kellene kenni fényvédő krémmel, hogy ne barnuljanak tovább. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Hideg zuhany szoli előtt/után?

Tisztelt Szakértő! Mivel a szolárium is a szaunához hasonlóan átmelegíti a testet, ezért ebben ez esetben is el lehet érni a vérkeringést érintő pozitív hatást, ha szoláriumozás után (és esetleg előtt is) hideg zuhanyt veszünk? Előre is köszönöm a választ!

Mató Erzsébet
2016-09-29
Tanning szakértő

Így van, a vérkeringés élénkítése fokozza a barnulás intenzitását, ezért inkább közvetlenül előtte ( és persze utána is ) el tudjuk érni ezt a hatást egy frissítő zuhannyal! Amire figyelni kell: a zuhanyzás/víz szárítja a bőrt, ezért ha szoláriumozás előtt történik, érdemes szolárium krémet használni a barnuláshoz, a szoláriumozás utáni zuhanyzást követően pedig hidratáló testápolót. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Megvizsgáljam a bőröm?

Kedves Szakértő! Nem mindig szoktam szoláriumozás után megvizsgálni a bőrömet, hogy piros lett e valahol. Amennyiben soha nem érzek sehol fájdalmat biztos hogy nem égtem le? Vagy érdemes lenne gyakrabban megvizsgálni, mert ha mondjuk egy picit vörösebb valahol az már leégésnek számíthat? Köszönöm a segítéségét!

Mató Erzsébet
2016-09-29
Tanning szakértő

A bőr irritációt ( a túlzásba vitt napozást, szoláriumozást) egyértelműen érezni lehet: kellemetlenül feszülő, piros, érzékeny bőr, esetleg viszketés, égető érzés,  érintésre fájdalom-érzet. Ha ezek nem jelentkeznek, helyes mértékű volt a szoláriumozás! Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Fertőző betegség és a szoli?

Mandula gyulladassal lehet e szolizni?

Mató Erzsébet
2016-09-29
Tanning szakértő

Semmilyen fertőző betegséggel nem ajánlott szoláriumba ( vagy egyéb közösségi helyre) menni! Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Fényvédő krémmel?

Kedves Szakértők! A párom lábát egy baleset miatt többször műteni kellett, lábán egy részen, a csont felett közvetlenül csak bőr van (ami bőrátültetéssel tettek oda). Mindez már 25 éve történt. Szeretne szoláriumban barnulni (egyébként kissé barna az alapszíne és rendkívül gyorsan barnul), eddig a napozáskor zoknit szokott húzni, vagy le szokta takarni a lábszárát. Elegendő lenne védőkrém használata, vagy a szoláriumban a láb letakarása... ez használna? Köszönöm a válaszotokat!

Mató Erzsébet
2016-09-29
Tanning szakértő

Igen, elegendő a láb letakarása, vagy esetleg fényvédő krém használata. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Hogy lehetnék "aranybarna"?

Kedves szakértő! Sötétebb kreolbőrrel el lehet bármilyen módon érni olyan "aranybarna" bőrszínt, amilyen a világos fehér bőrűeknek szokott lenni ha lebarnulnak? Nekem amikor sápadt vagyok, akkor is sötétebb színű a bőröm, és a napozástól inkább "feketülök" mint barnulok (pedig nem viszem túlzásba). Esetleg valamilyen krémmel megoldható lehetne? Köszönöm előre is a választ!

Mató Erzsébet
2016-09-29
Tanning szakértő

A bőr alapszíne és ebből adódóan a „lebarnult” színe egyénenként változó, genetikailag meghatározott. Különböző fajta bronzosítós krémekkel lehet kísérletezni. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Hogy lehetek "egyszínű"?

Kedves Hölgyem! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy márciusban lesz az esküvőm és a nyáron nagyon csíkosra barnultam (a pántos ruhák miatt). Hogyan lehetnék újra "egyszínű" :-) ???? Köszönöm! Niki

Mató Erzsébet
2016-09-29
Tanning szakértő

Márciusig nagyon sok idő van; addig természetes úton is lehámlik a felső, megbarnult bőrréteg. Az egyenletes bőrszín kialakításához egy kis bőrradírozással is be lehet segíteni, majd amikor már eltűntek az idei nyár nyomai, időben (!) el kell kezdeni a mértékletes, fokozatos barnulást a márciusi esküvőre ( legalább 2 hónappal előtte). Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Fehér foltok?

Udvozlom! A minap voltam szolariumba, es mar 2. alkalommal tapasztalom a feher foltot magamon. Ez mitol lehet? Termeszetesen hasznalok szoli kremet.

Mató Erzsébet
2016-09-29
Tanning szakértő

Elképzelhető, hogy gombás fertőzés a bőrön. Bőrgyógyász tud megfelelő kezelést előírni bőrgomba ellen. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Barnább bőr?

Sziasztok!!!Tanácsot szeretnék kérni.Az a helyzet,hogy világos a bőröm és barna bőrt szeretnék, a napon leégek/bepirulok de nem barnulok!anyukámat a szolizásra akarom rávenni,de ő nem igazán örülne neki....eddig nem zavart hogy fehér a bőröm de most már igen.Van valami tippetek hogy hogyan lehetne barnább a bőröm??előre is köszi a segítséget :)

Mató Erzsébet
2016-09-29
Tanning szakértő

Ha a bőrtípus meghatározás alapján az I. bőrtípusba tartozol (nagyon érzékeny bőr, napozás/szoláriumozás nem ajánlott, nem tud barnulnia a bőr), akkor speciális önbarnító krémmel lehet kellemes színt elérni, pl. California Tan Sunless Tanning Cocktail (www.hollandimpex.hu web-shop). Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Mitől fakulok ki?

Tisztelt szakértő! Érdeklődnék, hogy valójában mitől "fakul" ki a bőröm? Főleg ha 1-2 hétig nem napoztam, szoliztam.... Köszönöm

Mató Erzsébet
2016-09-29
Tanning szakértő

A bőr felső hámrétege folyamatosan kopik, ez természetes folyamat. Az elért barna szín megtartásához ezért ajánlott a kb. heti 1x fenntartó kezelés EU 0,3 szoláriumban. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

A láb kevésbé barnul?

Miert nem barnul a labam ugy mint a felso test?

Mató Erzsébet
2016-09-29
Tanning szakértő

Egyes egyéni esetekben a láb barnításához plusz trükköket kell bevetni, mint pl. speciális lábbarnító krém ( www.hollandimpex.hu web-shop, Tannymaxx Sexy Dating Legs krém). Ennek oka, hogy a napfénynek folyamatosan vagy hosszú hónapokig kitett lábszár jobb fényvédelemmel rendelkezik, mint a test általában ruhával fedett részei, így nehezebben fog barnulni. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Melyik a legjobb testápoló?

Szép estét ! Azt szeretném kérdezni milyen testápolót ajánl szolárium után. Köszönöm Judit

Mató Erzsébet
2016-09-29
Tanning szakértő

Bármilyet, a lényeg a nedvesség visszapótlásán van, a bőr tápanyagokkal való feltöltése, hidratálása az elsődleges szempont. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Gyógyszert szedek szolizhatok?

Üdvözlöm! Kérdésem a következő : 2 hetes doxypharm antibiotikum kúra után meddig nem szabad szoláriumozni? Köszönöm válaszát:Edina

Mató Erzsébet
2016-09-29
Tanning szakértő

Az említett gyógyszer esetleges fényérzékenyítő hatásáról kezelő orvosát érdemes megkérdezni. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Szolizás újra?

Tisztelt Szakértő! Mennyi idő elteltével kell újra lejjebb venni a szoláriumozási időt, ha valakit már egy ideje nem ért UV? Átlagosan mennyi kihagyott idő után kezd valaki kevésbé barna lenni? Ez egyénenként nagyon eltérő lehet? Ha valaki végigcsinált egy fokozatos sűrűbb "barnítókúrát" minden esetben elég lesz a továbbiakban a heti vagy 2 heti egyszeri szoláriumozás? Vagy előfordulhat hogy valaki már 1 hét kihagyás után is annyit fakul, hogy megéghet ha ismét a szokásos időre megy be? Köszönöm előre is a segítséget!

Mató Erzsébet
2016-09-29
Tanning szakértő

A bőr felső rétegének kopása természetes folyamat, ugyanakkor egyéntől függően eltérő lehet. Függ a bőr hidratáltsági állapotától ( a puha, hidratált bőr lassabban hámlik, mint a száraz), vagy pl. a tisztálkodási szokásoktól (ki milyen gyakran zuhanyozik). A bőr megújulása átlagosan 25-28 nap alatt zajlik le, ha tehát valaki 1-2 hetet hagy ki a következő szoláriumozás/napozás előtt, de előtte egyenletesen, szépen lebarnult volt a bőre, akkor nem kell elölről kezdenie a kúrát és valószínűleg nem fog leégni (EU 0,3 szoláriumban). Ha azonban hosszabb idő kimaradt ( több, mint 1 hónap), akkor érdemes fokozatosan újrakezdeni a barnulást. Üdvözlettel: Mató Erzsébet

Bejegyzéseink

2021-05-17

Tedd hatékonyabbá a szolizást és használj krémet Te is!!

2021-04-19

Solar Cabin One

2021-04-17

BROWN SUGAR COVERED STRAWBERRIES

Rólunk mondták

Mató Erzsébet Tanning Szakértő válaszol

 

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!