Töltsd ki kérdőívünket és
találd meg a bőrödhöz legjobban illő krémet!

A szolárium krémek bőséges választéka megnehezítheti a számunkra legmegfelelőbb krém kiválasztását.
Az alábbi áttekintéssel segítséget szeretnénk nyújtani a a válogatáshoz.
 1. Az alap bőrtípustól függően más és más krém lehet számodra megfelelő. Pl. az érzékeny, allergiára hajlamos bőrűeknek a hypoallergén krémek ajánlottak. A mérsékelten barna, vagy barna bőrűek nyugodtan válogathatnak a bronzosítós termékek közül.

 2. A megfelelő krém kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy bőröd mennyire van hozzászokva az UV-fényhez. Ha kezdő, vagy időszakos szoláriumozó vagy, cél az alapszín kialakítása, közben a bőrvédelem biztosítása. Természetes növényi hatóanyagok és tyrosin segítik a maximális melanin-képződést. A rendszeres szoláriumozók számára fontos a bőr regenerálása is, amit vitaminokkal és anti-oxidánsokkal segítenek a krémek, valamint gondoskodnak a hidratálásról is.

 3. Kezdő szoláriumozó vagy érzékeny bőrű számára nem az extra bronzosító-tartalom a legmegfelelőbb (hanem a mérsékelt)

  A közepes vagy extra erősségű bronzosító-tartalom – igazodva az alap bőrszínhez – tovább fokozza a barnulási eredményt. A bronzosító hatóanyagok lehetnek azonnali hatásúak (néhány óra alatt), vagy késleltetett hatásúak ( a teljes eredmény kb. két napon belül alakul ki). A barnító hatóanyagokon (DHA kivonat, dió, kávébab, stb.) kívül gyakran tartalmaznak aloe verat, shea vajat, avokádó olajat a fokozott hidratálás érdekében, valamint energetizáló, anti-aging és feszesítő anyagokat.

 4. Eleve sötétebb tónusú bőrszínük miatt intenzívebb bronzosító hatóanyagokra van szükségük.
  Ezek általában természetes növényi kivonatok, pl. dió, kávébab kivonat, stb.
  Különböző erősségű DHA bronzosítók az intenzív eredmény érdekében.

 5. Speciális igények

  Vannak olyan helyzetek, amikor az ember úgy érzi: nem barnul eléggé az arca vagy a lába.
  Ennek az is magyarázata lehet, hogy az arc és a lábak sokkal fokozottabban vannak kitéve az UV-fénynek, mint a test többi része,
  így jobban védekeznek az UV-fény hatása (a további barnulás) ellen.
  Ezekre a problémákra is van megoldás: speciálisan az adott célterületre kifejlesztett krémek.
  Az arc érzékeny bőre külön ápolást és speciális hatóanyagokat kíván (pl. anti-aging, ráncosodás elleni anyagok).
  A lábakat extra bronzosítókat tartalmazó krémekkel bírhatjuk látványosabb barnulásra és extra hatásként még bőrfeszesítő és frissítő hatást is tapasztalhatunk.

 6. Hidratálás

  Nem csak a szoláriumozás alatt, de a barnulás (zuhanyzás) után is nagyon fontos a bőr megfelelő hidratálása.
  Mígy szoláriumozás alatt a krémek biztosítják a bőr megfelelő puhaságát, rugalmasságát az UV-fény megfelelő elnyeléséhez, addig a barnulás után testápolók visszapótolják az elvesztett nedvességet, egészségessé , puhává, simává varázsolják a bőrt, mindezt különböző vitaminok (pl.: A, E, F, C vitaminok) segítségével.

Szolirend kalkulátor

A barnuláshoz nem szerencse kell, hanem tudás! Ezzel a néhány kérdésből álló teszttel megtudhatod, hogyan kell szoliznod a bőröd állapotának, színének megfelelő módon.

Kérdezd a szakértőt

Hallottál valamit, de nem tudod igaz-e? Félsz az esetleges káros hatásoktól? Minden szolizással kapcsolatos kérdésedre választ találsz nálunk!

Krémválasztó

Tudtad, hogy a száraz bőr nehezebben barnul? Ezért igen fontos, hogy használj a bőrtípusodnak megfelelő szolárium krémet. Itt megnézheted, mi illik hozzád!